Wat stond er op tafel week 16

Wat een week. Het is lang geleden dat ik (bijna) een hele week ziek ben geweest maar afgelopen week was het zover. Ik heb geen werk verzet, hooguit een paar mailtjes gestuurd maar gelukkig heeft dit er wel voor gezorgd dat ik nu weer met goede moed en veel zin aan het werk wil gaan. Wat betreft het eten was het dan ook een rommeltje. Maaltijdsalade van de Appie, snelle noodels en de meest beroerde Tagliatelle bij een Italiaans restaurant ooit. Ja, het was me het (eet)weekje wel. Wellicht weinig inspirerend deze week maar toch deel ik zoals iedere zondag middag ook vandaag weer een nieuwe Wat stond er op tafel met je.

Zondag

Ik lag zondag de hele dag in bed dus Tim kookte ’s avonds. Hij maakte pannenkoeken waar ik er ’s avonds beneden gauw een paar van op at voordat ik weer terug in bed dook. Het is toch fijn dat Tim ook zijn weg wel kan vinden in de keuken en dus – wanneer er nood aan de man is – iets op tafel kan toveren. Ik ben alleen vergeten om een foto te maken van zijn pannenkoeken, sorry mop. Ze waren lekker!

Maandag

maaltijdsalade

Er was geen eetplanning deze week en dus was het per dag even aankijken wat mogelijk was en wat niet. Ook op maandag lag ik vooral in bed en op de bank en aangezien Tim laat thuis was en de koelkast leeg, haalde hij op de terugweg van zijn werk twee maaltijdsalades van de Albert Heijn. We eten ze zelden maar toch vind ik ze altijd erg lekker. Deze keer had ik de Kip Ketjap die prima was. Ik ben fan van de Gado Gado salade, maar die was helaas uitverkocht. Ik denk dat ik deze zomer maar eens aan de slag ga met het namaken van de maaltijdsalades, vind ik wel een leuk idee!

Dinsdag

noodels

Dinsdag wilde ik zelf de keuken weer in want ik had de behoefte aan iets ‘normaals’. Gelukkig zijn er in de supermarkt zat producten te koop waarmee je heel snel een maaltijd op tafel kunt toveren dus uiteindelijk gebruikte in stukjes Pangafilet van Queens, een zak Japanse wokgroenten, udon noodels en wat teriyaki-saus van Kikkoman waarmee ik een snel wokgerecht op tafel zette. Ik ben echt dol op udon noodels, zó lekker! Aankomende week duik ik wel weer lekker de keuken in voor verse gerechten, afgelopen week lukte dat gewoon niet. Moet kunnen.

Woensdag

bbq

Het enige dat ik moest doen qua werk afgelopen week was aan de slag voor een advertorial. Gelukkig hoefde ik hier alleen de barbecue maar voor te gebruiken en aangezien het afgelopen woensdag zulk mooi weer is, besloot ik het toen maar te doen. Ik kreeg laatst een wegwerpbarbecue en die kwam nu wel van pas, scheelt een hoop en voor zoiets kleins is het prima. Ik maakte Mexicaanse Gamba-spiezen en daar aten we sla en tortilla-chips met homemade guacamole bij. Het recept deel ik binnenkort met jullie!

Donderdag

jules_verne

Tim appte donderdag overdag of we ’s avonds even een hapje zouden gaan eten ergens. Nu komt het zelden voor dat hij het spontaan voorstelt (meestal ben ik hem voor) en aangezien ik me overdag best wel weer ok voelde, vond ik het een goed idee. We streken uiteindelijk neer bij Jules Verne in Apeldoorn waar ik koos voor een Franse Uiensoep, Zwarte tagliatelle met zwaardvis en kerriesaus en als dessert voor de Lemon Cheesecake. Het eten was ok. Iets te weinig kaas in de soep en ik vond de kerriesaus erg zoet, maar het was wel gezellig even samen.

Vrijdag

kipburgers

Op vrijdag aten we zowaar weer een keertje Hollands! Dat doen we niet zo vaak en ook zijn de gerechten totaal niet OMF waardig, maar soms is dat gewoon makkelijk. Ik had nog gekruid kipgehakt liggen en daar maakte ik burgers van. Wat aardappeltjes uit de oven en gebakken prei met champignons en mais erbij en ik vond het wel prima. Zo simpel is af en toe gewoon heel lekker. En het ziet er nog best fleurig uit, niet?

Zaterdag

tagliatelle_bolognese

Gisteren was ik met mijn foodie vriendinnetjes bij het 24Kitchen & Cottages weekend in CenterParcs De Eemhof. We snackten en snoepten overdag het een en ander maar ’s avonds moest er natuurlijk ook gegeten worden. We kozen uiteindelijk voor restaurant Nonna’s, een Italiaans restaurant op het park. Ik heb nog nooit zo’n aanfluiting gezien. Ik snap dat parkrestaurants niet zo bijzonder zijn en ik had dan ook echt geen culinaire hoogstandjes verwacht. Maar mijn Tagliatelle Bolognese kwam gewoon uit de magnetron en de saus kant-en-klaar uit een pakje. Nul smaak, gortdroog en lauw van temperatuur. En voor bovenstaand bordje betaalde ik € 10,50. Ontzettend beroerd, plaatsvervangende schaamte. Geen aanrader dus. Niets trouwens. Zelfs het ‘Italiaanse’ vanille-ijs niet, dat smaakte namelijk naar kauwgomballen. Wtf?

Hoewel ik voor aankomende week op dit moment nog geen eetplanning heb gemaakt, heb ik wel heel veel zin om weer te koken. Ik merk dat het eten van koolhydraten me de laatste weken niet veel goed doet (iedere dag buikpijn en veel puistjes in mijn gezicht) dus ik ga de Paleo methode toch weer een beetje doorvoeren in onze eetplanning. Sowieso wordt het mooi weer en zijn salades en lichte gerechten dan ook wat meer geoorloofd, dus een groot probleem wordt dat denk ik niet. Hopelijk komt mijn creativiteit weer een beetje terug en lukt het weer om mooie gerechten te maken. We’ll see.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Laura - Dagelijkse hap says:

  Het ziet er allemaal zo lekker uit!! Vooral de noodles van dinsdag zien er verrukkelijk uit :D

 2. De Beautykoffer says:

  Wat een leuk idee om de maaltijdsalades na te maken! Ik ben er zelf groot fan van ( vooral van de Marokkaanse kip) maar ik zou het nog leuker vinden om het helemaal zelf in elkaar te zetten.
  X

 3. Ik was afgelopen week een paar dagen ertussenuit. Spaghetti, barbecue en andijviestamppot stonden op het menu. Maar de spaghetti was het allerlekkerst, met heerlijk veel kaas!

 4. Simone says:

  Oeh, ik ben net als de beautykoffer enorme fan van de Marokkaanse kip salade met couscous, amandelen, abrikoos, spinazie en munt-limoen dressing. Oh wat zou ik die graag zelf kunnen maken.

 5. Margot says:

  Er zitten een hoop lekkere dingen tussen! Wel vervelend dat je zo lang ziek was.

 6. JoycevdB says:

  Ik ben benieuwd naar de recepten van de garnalen en naar de salades van de zomer. Die met makreel is trouwens ook héel lekker!

 7. Samantha - Daily Pleasures says:

  Brrrr Nonna’s…. blijkbaar is slecht de standaard van dit restaurant op elk park want wij aten er op de Vossemeren in Belgie en nam de 4 kazen tagliatelle. Hij werd heel leuk geserveerd in een pannetje met een los bord erbij maar de pasta was echt niet te eten. De helft van het recept miste. Ik had alleen de pasta gekregen met een wit achtige saus zonder smaak en 2 brokjes gorgonzola. Echt de kaassaus van knorr uit een zakje heeft meer smaak. Geen idee waar de rest van de kaas verstopt was. Ook miste de zongedroogde tomaatjes die erdoor horen dus ik vroeg er om. Van ohhh uhh wilt tomaatjes erbij? Uhm nou ik wil gewoon het recept zoals hij op de kaart staat. Ohh uhhh dus tomaatjes… ik ga even kijken. 15 min later pasta koud. Bakje met 3 zongedroogde tomaatjes. Ook degene die met de parmezaanse kaas rondliep was ver te zoeken en als hij af en toe bezweet voorbij renden kon je hem niet eens stoppen. Ook had hij geen idee hoe de kaasmolen werkten. Hij was er meer mee aan het kloten dan dat er kaas uit kwam… echt een afgang…

 8. Danique says:

  Erg leuk idee om die salades na te maken, kom maar door :):)
  Doordat er vaak zoveel toevoegingen in zitten kan ik ze niet eten i.v.m. lactose.

 9. Roxanne says:

  Oeh, zelf maaltijd salades namaken weer, goed idee! Zelfgemaakt smaakt toch vaak het lekkerste (en je kunt er dan ook nog mee variëren)
  En wat jammer van jullie ervaring bij Nonna’s, erg slecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close