Wat stond er op tafel week 4

Vanaf het begin van de week had ik eigenlijk al zin in alles dat op tafel zou komen te staan. De eetplanning zag er erg variabel uit en ik zou een aantal nieuwe dingen proberen, leuk! Met zulke eetplanningen is het voor mij nog leuker om de Wat stond er op tafel te maken, regelmatig zorgt het voor ‘Oja, dit hebben we ook nog gegeten!’ momentjes. Uit de OMF statistieken blijkt overigens ook dat dit in een week altijd het best bekeken artikel is, ook fijn. Halen jullie er veel inspiratie uit? Laten we nu in ieder geval maar weer kijken wat er op tafel stond in week 4!

Teriyaki kabeljauwZondag
De vrijdag ervoor stond dit gerecht eigenlijk al op de planning maar die plannen werden op het laatste moment gewijzigd. Daarom maakte ik vorige week zondag eenvoudige noodles met Teriyaki kabeljauw. Het is zo makkelijk om zelf teriyakisaus te maken en ook nog zoveel gezonder dan het spul uit flesjes. Ik zal jullie binnenkort het ‘recept’ ervoor geven. De noodles stelden weinig voor trouwens: schouderham, prei, ui, knoflook, mienestjes, ei en taugé. Wel lekker, het leek een beetje op de bami van de Chinees.

Pasta pestosaladeMaandag
Maandag draaide ik een avonddienst in het hotel en dus prepte ik overdag mijn eten al voor het diner. Zoals (bijna) altijd nam ik een salade mee. Pasta pestosalade deze keer met gegrilde kip. De gemengde sla mikte ik er op het werk nog doorheen, anders wordt het zo klef. Recept volgt nog in OMF’s Studentenkeuken binnenkort.

Thaise kipsaladeDinsdag
Twee keer avondeten tijdens een dienst in het hotel resulteerde ook op dinsdag weer in een salade. Ik maakte deze keer deze Thaise Kipsalade maar in plaats van het te serveren in een blad ijsbergsla, mikte ik er gesneden ijsbergsla doorheen. Ik had alleen geen taugé meer in huis en dat miste ik een klein beetje, maar oh wat is die salade toch heerlijk. Zoet, zuur, een klein beetje pittig. Jum!

Ottolenghi's burgersWoensdag
Vorige week kreeg ik het boek Jerusalem van Ottolenghi thuisgestuurd. Ik hoor de laatste tijd niets anders over Ottolenghi en was er zelf razend benieuwd naar. Woensdag kookte ik voor het eerst uit zijn boek, ik maakte zijn Kalkoen-Courgetteburgers die ik zelf hier en daar een beetje heb aangepast. Zo lekker en zo anders dan we normaal eten! We aten er een supersimpele salade bij omdat die burgers al voor de nodige smaak explosie zorgden, maar de volgende keer zijn gebakken aardappeltjes of een vers Naanbrood ook zeker welkom.

tortillabowlsDonderdag
Wij zijn hier in huis echt dol op Mexicaans eten en daarom eten we het tegenwoordig ook weer wat vaker. Doordeweeks wel in ‘healthier’ versies overigens. Afgelopen donderdag probeerde ik iets nieuws: Tortillabowls! Supermakkelijk om te maken en ik vind het erg smaakvol. Daarnaast ziet het er ook nog eens waanzinnig uit natuurlijk. Ik ben nog aan het twijfelen of ik het recept voorbij laat komen in OMF’s Studentenkeuken -aangezien het budgetverantwoord en makkelijk te maken is-, maar dat het recept voorbij komt is in ieder geval zeker.

boerenkoolVrijdag
We hadden het deze winter – als je dit al een winter kunt noemen – nog niet gegeten en daarom had ik er echt een keertje zin in: boerenkoolstamppot. Ik maakte ‘em deze keer iets anders dan we gewend zijn, minder vet welteverstaan. Dat een echt Hollandse stamppot per se samen moet gaan met rookworst of een gehaktbal is helemaal niet waar, gerookte kip deed het namelijk ook prima! Het recept voor ‘mijn’ gezondere variant op de boerenkoolstamppot komt binnenkort online in OMF’s Studentenkeuken.

De BoerenschuurZaterdag
Dinnerdate met vrienden! We gingen eten bij De Boerenschuur in Nunspeet. Hier bestelden we het boerenmenu dat bestond uit het volgende:

– Een kruiwagentje met boerenbrood en kruidenboter
– Als voorgerecht stond er een schaal midden op tafel waaruit we spareribs, chickenwings, makreelsalade en carpaccio konden pakken.
– Het hoofdgerecht bestond uit een 1.50 meter lange houten plank die midden op tafel gezet werd waar alle gerechten op stonden: Spareribs, pepersaus en stroganoffsaus, gebakken aardappels met spekjes, Lendebiefstuk, dikke frieten, kipfilet met roerbakgroenten, gemengde frisse salade, mayonaise en huisgemaakte knoflooksaus, ‘shaslicks’ van kipfilet met diverse groenten.
– Nagerecht: hetzelfde kruiwagentje van het brood maar nu met een bord erop met daarop: diverse soorten ijs, verse cake, fruit en chocolademousse.

Flink bourgondisch eten dus en naast dat het eten erg smaakvol was, was het ook enorm gezellig om te zitten. Stiekem vond ik het niet heel erg dat ik het merendeel van het dessert niet kon eten (in verband met lactose), ik zat al vol genoeg van al het lekkers dat daarvoor op tafel stond.

Terugkijkend op week 4 vond ik dit een heerlijke eetweek. Veel zelf kunnen koken en wederom een voor ons perfecte afwisseling tussen gerechten. Pasta, rijst, vega, supergezond en iets minder gezond.. That’s how we like it!

Aankomende week wordt hopelijk net zo fijn. Vanavond hebben we de luxe om weer uit eten te gaan – we werden gisteren nog last-minute uitgenodigd – en donderdag doe ik het nog een keer fijntjes over met lieve foodies Brenda & Pauline in Utrecht. De rest van de week kook ik zelf en met al dat buiten de deur eten kan het maar beter heel gezond zijn ;)

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Wat een heerlijke dingen! Ik ben benieuwd naar de teriyakisaus en pastasalade!

 2. Annebelle says:

  Ben benieuwd naar die tortilla bowls!

 3. MySimplySpecial says:

  Die tortillabowls zien er inderdaad leuk uit!

 4. Simone says:

  Ben benieuwd naar de pasta pesto salade, ben gek op pasta pesto en ben benieuwd naar dit recept!

 5. Lekker! En jaaa, als studentzijnde ben ik zeker benieuwd naar het recept voor de tortillabowls!

 6. Diana says:

  Wat een heerlijke gerechten! Ik ben heel benieuwd naar de teriyake saus.

 7. Sabrina says:

  Lekker zeg!

 8. Susanne says:

  Lekkere dingen! Ik eet trouwens altijd een zachtgekookt ei bij mn boerenkool omdat ik geen rookworstlust. Ook lekker!

 9. Marlissa says:

  Lekker allemaal! Ik ben heel erg benieuwd naar het recept van de tortillabowls!

 10. Hester says:

  Het eten bij De Boerenschuur lijkt me echt lekker zeg! Van de rest zou ik ook zeker blij worden :)

 11. Myrthe says:

  Lijkt me erg leuk! Wij gaan altijd op vakantie naar Epe en hebben eigenlijk onze vaste tentjes in de omgeving.. Deze kende ik nog niet goede tip voor van de zomer :)

 12. Roxanne says:

  Mmmm, die tortilla bowls zien er erg lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close