OMF’s Eetoverzicht week 27

Ik gaf het vorige week al even aan maar met de OMF Fit Challenge die momenteel gaande is, ziet mijn eetoverzicht er van deze week wel even ietsjes anders uit. Ik moet wel zeggen dat ik er blij van word als ik er zo op terugkijk. Gisteren heb je al kunnen lezen wat ik zoals eet voor de lunch en heb je ook gelezen hoe ik me bij dit ‘vernieuwde eetpatroon’ voel. Vandaag laat ik je natuurlijk nog even mijn avondeten zien. Dit OMF’s Eetoverzicht is zo gevarieerd dat je niet kunt zeggen dat het moeilijk is om te variëren met gezond eten. Het ging me dan ook best makkelijk af en tot zover heb ik nog helemaal geen verveeld gevoel gehad. Ik keek ook iedere dag best uit naar het avondeten dus dat is fijn! Het enige waar ik nog even aan moet wennen is dat ik nu wel echt 7 dagen per week moet koken. Omdat ik al zó veel in de keuken sta in een week vind ik het fijn om een dag in het weekend niet te hoeven koken, maar dat gaat nu natuurlijk wat lastig. Of ik moet Tim een keer lief aankijken, dat zou nog een optie zijn. De afhaal- en bestelmogelijkheden in Apeldoorn zijn namelijk alles behalve gezond, dus die negeren we voorlopig even. Anyways, genoeg gekletst. Laten we kijken naar OMF’s Eetoverzicht van afgelopen week!

wasabi-rijstsalade

Zondag

Zondag ging ik aan de slag met het maken van een rijstsalade met groene groenten. Ziet het er niet onwijs gezellig uit zo? De meeste gerechten die ik je in dit eetoverzicht ga laten zien komen nog op OMF binnenkort; dat geldt dus ook voor deze. Ik werd instant vrolijk van de looks van deze salade en gelukkig was de smaak ook top. Ik zou veel vaker salades moeten maken op basis van rijst. Zo lekker en eenvoudig! Het laat zich ook heel goed bewaren. Deze salade was de volgende dag als lunch ook hartstikke lekker.

hawaiiburger

Maandag

Zo op het bord ziet het avondeten van maandag er ietwat saai uit, maar dat was helemaal niet zo. Ik maakte Kip Hawaïburgers en serveerde daarbij zoete aardappel met ui en paprika uit de oven. Dat laatste is vrij simpel en qua smaak ook helemaal niet zo speciaal, maar ik heb geen zin om iedere dag een salade te eten tijdens deze fit challenge. Je moet wat om te variëren! Het is wel lekker makkelijk om te maken. Dat is altijd handig op doordeweekse dagen.

courghetti

Dinsdag

Groener dan het avondeten van dinsdag kán bijna niet. Ik maakte courghetti met zelfgemaakte pistou en bruschetta kip. Ondanks dat er helemaal niet zoveel poespas bij zit, was het echt wel heel lekker. Ik vind courgette altijd een goede vervanger van spaghetti. Als je het even kort wokt is het lekker warm maar nog steeds stevig. Ideaal. Het vervangt spaghetti voor mij niet hoor. Groenten vervangen voor mij sowieso geen pasta, maar daar doe ik me tijdens onze vakantie naar Italië wel weer tegoed aan, haha!

couscoussalade

Woensdag

Woensdagochtend had ik opnames voor een campagne in Haarlem. Ik was hierdoor vrij laat thuis en lunchte ook laat dus ik had niet zo heel veel zin in het avondeten. Aangezien ik een pittige workout moest doen woensdagavond, pakte ik een klein schaaltje couscoussalade die ik had gemaakt voor de lunch de volgende dag. Ik had enórme cravings naar een bak yoghurt met cruesli maar ben toch blij dat ik voor de couscoussalade ben gegaan ;) Dit was overigens een salade van tomatencouscous die in de Arab Foodybox zat die ik laatst ontving, met onder andere mozzarella en balletjes kipgehakt.

Donderdag

Donderdag aten we een gerecht dat gepubliceerd wordt in mijn tweede kookboek Reishonger. Geen sneak peek helaas ;) En ja, hoewel er ook héérlijke guilty pleasures in het nieuwe boek komen te staan, is er dus ook ruimte voor gerechten die passen in mijn fitchallenge.

huevos_rancheros

Vrijdag

Is dit geen onwijs fotogeniek gerecht geworden? We aten Huevos Rancheros vrijdag, al heb ik ze wel een beetje opgepimpt. Normaal is dit een ontbijtrecept namelijk, maar door toevoeging van een aantal ingrediënten werd het een volwaardige maaltijd. En lekker joh! Dat zoiets simpels zo lekker kan zijn vind ik toch verrassend. Recept volgt uiteraard.

zoete_aardappelfriet

Zaterdag

We lieten het gisteren een beetje afhangen van waar we zin in hadden. Normaal heb ik een vrij strikte eetplanning voor 7 dagen, maar deze week had ik het weekend opengelaten. Ook wel eens lekker! Uiteindelijk aten we zoete aardappelfriet uit de Airfryer met verse gamba’s die we hadden gehaald op de markt en zure komkommer. Ik blijf geen groot fan van zoete aardappelfriet (vandaar het theelepeltje mayonaise) en had absoluut liever normale patat gegeten maarja, dat kan even niet. Nu was het dus een echt simpel en gezond weekendmaaltje. Fijn!

Aankomende week staat alles nog open dus ik mag weer lekker plannen. Het fijne is dat ik niet per se (meer) moet koken voor OMF omdat ik al een heel eind vooruit ben met de planning. Hoe verder hoe beter uiteraard dus ik probeer wel zoveel mogelijk nieuws te koken, maar dat de druk er niet is is best lekker. Zeker tijdens deze OMF Fit Challenge maand! Er staat me trouwens wel een challenge te wachten aankomende week. Dinsdag is mijn schoonmoeder jarig en eten we daar. Geen flauw idee wat we gaan eten maar ik vrees dat het niet helemaal binnen ‘mijn regels’ is. Dat wordt dus nog even spannend. We gaan het zien!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Laura | Liefde voor bakken says:

  Ik ben vooral ontzettend benieuwd naar het recept van die rijstsalade! Dat lijkt me wel wat :)

 2. Julie says:

  Waaa die rijstsalade ziet er waanzinnig lekker uit!!! Benieuwd naar het recept!

 3. Oef ben ontzettend benieuwd naar het recept van vrijdag, dat ziet er lekker uit zeg. En de rijstsalade lijkt me een lekkere meeneemlunch naar het werk.

 4. Florence Vlogt says:

  Ziet er allemaal erg goed uit!
  Xx

 5. Rachel Kromdijk says:

  oh altijd leuk om precies jouw food artikelen te lezen wanneer het bijna etenstijd is haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close