Wat stond er op tafel week 25

Op het moment dat ik dit typ (zondagmiddag 12.10 uur) heb ik net mijn ontbijt achter de kiezen. Tim, Ken, Annemie en ik zijn een weekendje naar Centerparcs en hebben besloten dat we het dit weekend extreem rustig aan doen. We doen alleen maar waar we zin in hebben en slapen vooral uit, het ideale weekend om even bij te tanken want: MIJN BOEK IS AF! Alhoewel, niet helemaal natuurlijk. Alle tekst is getypt en de eerste versie van het manuscript is ingeleverd. Dit betekent voor mij dat het grootste deel van het werk erop zit. Nu volgt een periode van corrigeren, aanpassen en finetunen. Maar goed, dit is meer voor de Week van OMF van morgen, laten we eerst eens kijken naar de afgelopen eetweek. Het is een vrij normale Wat stond er op tafel geworden, weinig bijzonders en dus, ben ik bang, ook weinig inspirerend. Vanaf aankomende week kan ik weer lekker aan de bak voor OMF, met volle aandacht. Hopelijk resulteert dit ook in wat meer inspirerende eetdagboekjes.

Zondag

Surinaamse Nasi

Vorige week zondag ging ik dan eindelijk aan de slag met het recept voor Surinaamse Nasi van Francesca. Hier hebben jullie vanochtend het recept al van kunnen zien. We aten er ook Surinaamse kip bij, dit recept komt binnenkort nog op OMF. Ik vond het echt verrukkelijk en de pan was zó groot dat ik er de rest van de week ook nog een paar keer van heb genoten. Geen straf!

Maandag

Creamy Chicken Cajun Pasta

Het was maandag zowaar een mooi dagje en dus aten we lekker in de tuin. We aten een eenpanspasta aangezien dit lekker snel klaar te maken is en bovendien voor weinig afwas zorgt. Ik maakte een Creamy Chicken Cajun pasta en daar aten we een simpele rucolasalade bij met zongedroogde tomaat, Parmezaan en olijfolie. Het recept voor de pasta komt deze week nog online, echt een aanrader. En een stuk minder ongezond dan het klinkt, ook dat is fijn.

Dinsdag

Zoete aardappelsalade

De zoete aardappelsalade, tja… wat kan ik er van zeggen? Er is geen enkel ander gerecht dat wij zo vaak eten als de zoete aardappelsalade. En terecht ook, je kunt er eindeloos mee variëren, het is niet eens zo ongezond en bovenal gewoon héél erg lekker. Ik zal aankomende week een inspiratie-artikel voor deze salade publiceren. We variëren er namelijk op los met deze salade en iedere keer smaakt ‘ie weer anders. Afgelopen dinsdag aten we hem met gerookte makreel en avocado.

Woensdag

Het op een na laatste boekgerecht werd woensdag gekookt; daar kan ik de foto niet van delen dus die blijf ik jullie schuldig tot het boek in november in de schappen ligt.

Donderdag

Faal Minestrone

De hele dag heeft de slowcooker aangestaan vrijdag. De voorfoto van het gerecht *klik* zag er heerlijk uit maar het resultaat was helaas alles behalve lekker. Het was de bedoeling om minestrone te maken, een lekker goed gevulde Italiaanse soep, maar het resultaat was een snotterige, naar water smakende brei. Bálen. Gelukkig stond er nog een restje Surinaamse Nasi in de koelkast dus daar heb ik nog een bakje van gegeten. Ook hier in huis mislukt wel eens iets.

Vrijdag

Centerparcs

Centerpaaaaarcs. Weken, wat – maanden, hebben we naar dit weekendje uitgekeken en samen met Ken en Annemie togen we af naar Noord Limburg afgelopen vrijdag. We kwamen rond een uur of vijf aan en besloten ’s avonds op het park gewoon wat te eten te halen. Omdat we niet konden kiezen tussen patatjes of pizza besloten we van beide iets mee te nemen. Ideaal! Mie en ik deelden een pizza Hawaï, die overigens heel erg lekker was!, en we aten patatjes met een kroketje. Ideaal Centerparcs voer, haha.

Zaterdag

Meneer Temaki

Gisteravond waren we uitgenodigd voor het Midzomernacht evenement in de Efteling. Niets is zo cool als een pretpark in het donker als je het mij vraagt. Het leuke van dit evenement was dat er ook tal van foodtrucks door het hele park stonden opgesteld, hoe gaaf! Je merkt wel echt dat foodtrucks steeds populairder worden en nu stond er zelfs een kleine foodtruckmarkt in het park. We hebben dan ook de hele avond van alles een beetje geproefd. Pulled Pork burger van Smokey Goodness, Flammkuchen van Grillz, Chicken Teriyaki spiesjes van Meneer Temaki… Héérlijk. In de Week van OMF morgen vertel ik meer over het Midzomernacht festival.

Een weinig inspirerende Wat stond er op tafel deze week zoals je ziet. Aankomende week eten we 100% Paleo, althans.. vanaf dinsdag is dat de insteek. Tim doet aankomende zondag mee aan de clubkampioenschappen CrossFit en na zo’n weekend als deze is een beetje krachtvoer wel nodig. Ik zit in ieder geval tot morgenmiddag nog in Centerparcs, dus ik geniet daar nog even van.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Tamara says:

  Lekkere gerechten! Ik ga de nasi ook eens proberen! En wat leuk dat de efteling zoiets heeft georganiseerd!

 2. Veronique says:

  Gefeliciteerd met je boek dat bijna af is! Gaat het meteen ook in België te koop zijn? :-)

 3. Margot says:

  Leuk om te zien weer en lekker zo’n weekendje weg!

 4. Laura - Dagelijkse hap says:

  Wat ziet het er allemaal lekker uit! En groot gelijk heb je om lekker een vette hap te halen in Centerparks ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close