Guilty Pleasures Kookboek Update #2!

Hoe vaker ik het lijk te zeggen hoe meer het zo lijkt te zijn: time flies! Inmiddels is het alweer een maand geleden dat ik mijn laatste Guilty Pleasures Kookboek Update heb gedaan. In de tussentijd heb ik natuurlijk niet stilgezeten en in deze tweede update breng ik je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en laat ik je zien hoe ik tussen alle hectiek en chaos toch nog een beetje kan ontspannen.

Cover

In mijn vorige update schreef ik nog dat de covershoot moest plaatsvinden, inmiddels is deze natuurlijk al lang en breed geweest. Sterker nog, de cover is al gekozen en dus krijgt het boek steeds een beetje meer vorm. Het duurt nog een paar weekjes voordat ik de cover met jullie mag delen, hopelijk gaat dit eind juni zijn. De aanbiedingsfolder van de uitgeverij ligt op dit moment bij de drukker en zodra deze klaar is mag ik jullie de cover laten zien. Ik ben zó benieuwd wat jullie ervan gaan vinden. Er zijn maar weinig tipjes van de sluier die ik kan geven zonder dat ik direct de hele cover weggeef maar het sfeertje is te omschrijven als Miami INK meets Guilty Pleasures meets Me. Meer mij had de cover van het boek denk ik niet kunnen zijn en ik hoop dat jullie dit net zo ervaren als ik. Whii!   Guilty Pleasures plank

Manuscript deadline + plank

Tijdens het schrijven van een boek gebeurt er veel meer dan alleen het koken en het fotograferen van de recepten. De recepten moeten natuurlijk uitgewerkt worden maar aangezien ik dit ook dagelijks voor OMF doe voelt dat niet onnatuurlijk. Wat er echter ook nog bij het schrijven van een boek komt kijken is het schrijven van een dankwoord, een inleiding, een voorwoord en intermezzo’s. En dat is wel vreemd. Sowieso vind ik het altijd gek om mezelf voor te stellen en iets over mezelf te vertellen (want wat vertel je in vredesnaam!) maar ervan uitgaande dat jullie niet de enigen zijn die mijn boek kopen en er vast een aantal lezers gaan zijn die OMF niet kennen, is het noodzakelijk dat ik me in het boek ook nog even voorstel. En dat voelt best vreemd, op papier zetten wie je bent en waarom je een boek maakt. Gelukkig kan ik nu zeggen dat al dat soort dingen op papier staan. Het enige dat ik nog moet doen is een restant recepten uitschrijven en de hoofdstukken inleiden. Oja, en een plank maken. Zo’n plank is nogal een dingetje. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op een foto of in een film: redacteurs van tijdschriften die alle pagina’s geprint aan de muur hangen en deze vervolgens verschuiven en verschuiven tot er uiteindelijk één tijdschrift uit komt. Met een boek werkt dit net zo. In een Excelbestand schrijf ik tot in detail uit hoeveel pagina’s een recept (en de overige inhoud van het boek) moet krijgen, op welke bladzijde het dankwoord begint en waar en op welk deel van de pagina ik graag een illustratie wil hebben staan. Dat is best een werkje! En vreemd om te doen ook, want natuurlijk weet ik hoeveel A4’tjes ik heb getypt voor het voorwoord, maar met illustraties erbij en rekening houdend met het feit dat het boek niet het formaat van een A4 gaat hebben, is dat nog best een gepuzzel. Wel een van de leukste puzzels die ik ooit heb gemaakt. Er is nog wat werk te doen dus, maar dat de deadline gehaald gaat worden staat in ieder geval vast!

De alinea hieronder is gesponsord door Lindeman’s

Quality time

Vorig jaar toen ik nog voor een baas werkte en voor mijn blog werd het me op een gegeven moment bijna allemaal iets teveel. Vlak voordat we op vakantie gingen was de chaos compleet. Ik heb nooit stress in mijn hoofd, althans.. zelden, maar mijn lichaam stopt er gewoon mee. Rugpijn, hoofdpijn, knieën die gewoon echt niet meer willen, ziek worden. Hoe graag ik zelf ook door wil gaan, fysiek lukt het dan gewoon eventjes niet meer. En daarom heb ik nu tijdens het hele boek-blogtraject geprobeerd om een aantal momentjes voor mezelf in te lassen. En mijn ‘mij-momentjes’ gaan gepaard met een goed boek en een glas wijn. Mijn E-reader staat bommetje vol boeken en die lees ik graag als ik even een mij-momentje nodig heb. En dat glaasje wijn heb ik dan wel verdiend vind ik.

Mijn favo wijn koop ik trouwens altijd bij de Appie om de hoek en is van Lindeman’s. Lindeman’s is mijn favoriete wijnmerk, mede dankzij het leuke verhaal dat achter de wijn zit. Lindeman’s staat voor zonneschijn en wie wordt er nou niet gelukkig van de zon. Iedere druppel wijn in de fles heeft meer dan 1.000 zonuren gezien, wow! Nu met het mooie weer schenk ik mezelf het liefst een glaasje rosé in. Het liefst de South Africa Rosé, deze is namelijk lekker betaalbaar (€ 4,99 per fles) en fris dankzij toevoeging van rood fruit.

Quality time voor jezelf is belangrijk als je druk bent. In de huidige maatschappij lopen we onszelf gauw voorbij en dat zou eigenlijk niet moeten.

Lindemans

Lindeman's wijnen

Goed, zover lijkt alles dus nog op rolletjes te lopen. Ik ervaar lichte druk vanwege de deadline, maar ik heb nog geen seconde gedacht dat ik deze niet ga halen. Het enige waar ik nerveus van word is jullie reacties. Ik ben zo benieuwd wat jullie van de cover gaan vinden! Hopelijk kan ik hem snel met jullie delen.

Dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij Lindeman’s

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 294597844

Join the Conversation

 1. Sandra Lindeman says:

  Ben benieuwd naar je cover! Lindeman’s in inderdaad zeer lekker wijn en nee dat zeg ik niet omdat dat mijn achternaam is, haha.

 2. Ellen says:

  Wat spannend! Ik kan niet meer wachten tot het eindresultaat! :)

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Ik ben enorm benieuwd naar het resultaat!! En Lindeman’s is zeker lekkere wijn :D

 4. Margot says:

  Nu ben ik heel benieuwd naar je cover! En de wijnen van Lindemans’s zijn inderdaad erg lekker.

 5. Joyce - Beamingbeautynl says:

  Je bent goed bezig! Ik ben erg benieuwd hoe het boek er uiteindelijk uit komt te zien!

 6. Tamara says:

  Spannend zeg! Succes!

 7. Ach wijfie toch…de spanning loopt hoog op voor je…(en voor ons ;-)
  Goed dat je je “me-moments neemt, anders gaat t geheid n keertje fout.
  Je schrijfstijl past mij, ik lees herkenbaar, klinkt misschien gek, maar tis zo.
  Vol spanning wacht ik (en velen anderen) op je D-Day, en tot die tijd, wees relaxed!!
  Knufff

 8. Lotte says:

  Stoer hoor! Ik ben zo benieuwd naar het resultaat :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close