Wat stond er op tafel week 20

De afgelopen eetweek van ons was een beetje… tja, wat zal ik er eens van zeggen. Schizofreen? Echte guilty pleasures wisselen elkaar af met bomvolle maaltijdsalades en supersnelle, bij elkaar geraapte maaltijden maakten plaats voor homemade goodness. Wat er onder andere voorbij kwam? Pizza en burgers, maar dus ook maaltijdsalades en het witte goud. Ik stond al een tijdje te springen om witte asperges te eten – gewoon zo, gekookt – en afgelopen week deed ik dat. Héérlijk vind ik ze en ik moet ze zeker nog een keer inplannen voordat het seizoen weer voorbij is. Zover is het nog niet gelukkig, eerst is het tijd voor een nieuwe Wat stond er op tafel!

Zondag

bigmac

Afgelopen zondag was het boekdag! Ik maakte de Big Mac weer eens, die natúúrlijk het boek in moet en maakte daar heerlijke aardappelpartjes bij. Ziet er feestelijk uit zo op een bord of niet? We aten het dan ook heerlijk in het zonnetje, iets waar je alleen maar heel blij van kunt worden. De recepten laten nog tot november op zich wachten, al kun je de Big Mac zelf al wel vast maken aan de hand van dit recept (in het boek is ie heel iets anders).

Maandag

barbecue

Omdat de weersvoorspellingen van afgelopen maandag zo onwijs goed waren, hadden we in het weekend al besloten om dan te gaan barbecuen. Fijn hoor, eerst gewoon een volledige dag werken en de dag dan afsluiten alsof het weekend was. Wijntje erbij, verse Sangria, stokbrood en een lekkere salade. Je kunt mij in de zomer niet gelukkiger krijgen dan met een barbecue. We hebben die avond tot laat buiten gezeten, rond een uur of tien gingen we weer naar binnen.

Dinsdag

asperges

Op dinsdag mocht ik dan eindelijk mijn witte asperges uit de koelkast halen om ze te bereiden. Hoewel je ze traditioneel gezien eet met een eitje, ham en geklaarde boter besloot ik het deze keer anders te doen. Ik had nog kabeljauw liggen in de vriezer en wat aardappeltjes in de mand en dat leek me er wel lekker bij. Het plan was om er Hollandaisesaus bij te maken maar toen hield mijn keukenmachine ermee op (mijn week was al net zo schizofreen als de eetweek, daarover morgen meer…). Gesmolten boter dan maar. Ik kan iedereen aanraden om eens kabeljauw te bakken bij de asperges. Erg lekker!

Woensdag

frittata

De Frittata met Rösti stond eigenlijk voor vorige week al op de eetplanning maar daar kwam iets tussen. Uiteindelijk maakte ik het gerecht afgelopen woensdag alsnog en mikte ik er tevens flink wat groenten in. Ik vind Frittata een ideaal gerecht voor de doordeweekse dag, het is zo makkelijk om klaar te maken en in feite is het in no-time klaar. Ik deel het recept aankomende week nog met jullie.

Donderdag

tonijnsalade

Donderdag Hemelvaartsdag, wat een rare dagen zijn dit toch deze maand. Ik houd er totaal niet van. Tim is vrij, wat natuurlijk niet erg is, maar ik werk gewoon door dus de hele dag voelt een beetje vreemd aan. Wat betreft het eten stond er een Tonijn Maaltijdsalade op de planning die ik op het laatste moment omtoverde tot een Japanse Tonijnsalade. Een fusion gerecht want in plaats van met noedels besloot ik de salade gewoon met pasta te maken. Gelukkig was de smaak waanzinnig dus het recept krijgen jullie aankomende week nog van me.

Vrijdag

maaltijdsalade

De vrijdag is bij ons altijd een dag voor makkelijk eten. We gaan vrijwel altijd CrossFitten die dag en op vrijdag begint de les om 18.30 uur. Dit zorgt ervoor dat we voor die tijd niet kunnen eten in verband met tijdsgebrek en aangezien we pas om 20.00 uur bezweet en moe weer thuiskomen heb ik ook geen zin om te koken. Op de terugweg van de les reden we dus even langs de supermarkt waar ik voor mezelf een maaltijdsalade met kip kocht. Thuis kleedde ik die nog iets extra aan met een hele avocado en een handvol cherrytomaatjes uit mijn eigen moestuin. Een prima after-workout dinner wat mij betreft!

Zaterdag

pizza

Gisteren liep, zoals bijna iedere zaterdag tegenwoordig lijkt het wel!, de planning in de soep. Het was een boekdag voor mij maar de ragout voor de kroketten die ik wilde maken was niet op tijd afgekoeld voor het avondeten. Op zich geen probleem, nu eten we de huisgemaakte frieten en rundvleeskroketten gewoon vanavond, maar het was inmiddels zo laat dat ik ook geen zin meer had om te koken. Oops! We bestelden uiteindelijk pizza en daar geef ik Betty de schuld van vanwege haar pizza-foto van afgelopen week. We bestelden bij NYP twee nieuwe pizza’s: Texas Chicken BBQ en de Philly Cheese Steak. Lekker wel.

Ondanks dat de eetweek wat rommelig was afgelopen week, ben ik wel blij met de dingen die we hebben gegeten. Ok, het kan allemaal wat gezonder maar ik heb me er wel bij neergelegd dat dit tijdens het maken van het boek er soms gewoon niet in zit. Zodra ik het manuscript heb ingeleverd of in ieder geval alle recepten heb gekookt, halen we de bezem weer door de eetplanning en gaan we over op maaltijdsalades en gezonde gerechten.

Aankomende week wordt qua eetplanning ontzéttend chaotisch. Zowel morgen als woensdag heb ik geen flauw idee hoe laat ik thuis zal zijn en wat er dan dus op tafel gaat staan. Ik heb wel een aantal gerechten in mijn hoofd, maar het kan zo zijn dat dit lastminute nog anders wordt. Dinsdag en donderdag heb ik wel tijd om te koken, het is de bedoeling dat er dan gekookt gaat worden voor de site. Vrijdag gaan we een lang weekend naar Disneeeeeeey! Qua eten zal dat vast allemaal reuze gezond worden (not), maar dat zien jullie volgende week!

Fijne zondag iedereen! x

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Het ziet er wel allemaal heerlijk uit! Ik heb nog nooit asperges op…

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Die gepimpte salade ziet er goed uit!! Moet ik ook maar eens doen :D

 3. Linda Delichef says:

  Ik ben benieuwd naar je recept voor de tonijnsalade! Het ziet er erg lekker uit in ieder geval. Ik krijg trek van deze eetweek!

 4. Eline says:

  Ik krijg trek van deze post!

 5. Bij de barbecue maken we vaak en sausje van curry en slasaus, plus wat verse bieslook. Door de slasaus is de saus fris van smaak, maar toch het licht zoetkruidige van de curry ketchup.

 6. Margot says:

  Wat een lekkers allemaal! Ik ben zo benieuwd naar je boek!

 7. Lenneke says:

  Oeh, die (pasta) salade op Hemelvaartsdag ziet er echt heel lekker uit! Ik ben heel erg benieuwd naar de smakelijke foto’s in je boek!

 8. Roxanne says:

  Ziet er weer heerlijk uit allemaal! Ik lust geen asperges, heb het al vaak geproefd gewoon gekookt. Ook al eens met ham en kaas uit de oven, iets lekkerder maar nog niet mijn ding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close