OMF’s Eetoverzicht 1/2017

Vorige week hebben jullie OMF’s Eetoverzicht even moeten missen in verband met onze vakantie naar Las Vegas, maar vanaf vandaag zijn we er weer gewoon hoor! Het is tijd voor het allereerste eetoverzicht van 2017, woohoo. Aankomende woensdag deel ik mijn Foodie in Las Vegas met je, vandaag laat ik gewoon weer het avondeten van afgelopen week zien. En dat was een mengelmoesje van vanalles. De zondag ontbreekt omdat we toen nog in het vliegtuig naar huis zaten en we in verband met het tijdsverschil eigenlijk de hele zondag hebben overgeslagen. Vanaf dinsdag dook ik zelf de keuken weer in, er staat nog altijd een flinke to-make lijst op mij te verwachten voor de komende 5 weken. Genoeg te doen dus. Inmiddels staat heel OMF voor de maand januari klaar dus de gerechten die jullie hier onder en vanaf nu voorbij zullen zien komen in de eetoverzichten komen grotendeels vanaf februari t/m mei online. Niet heel ideaal, ik deel zelf lekkere recepten ook het liefst zo snel mogelijk maar ja, ik moet jullie toch tijdens mijn zwangerschapsverlof ook blijven voorzien van lekkere recepten. Goed, klaar voor? Komt ‘ie!

Zondag

Deze dag sloegen we over zoals ik net al zei. We aten in het vliegtuig natuurlijk wel een maaltje, maar vanwege het enorme tijdsverschil heb ik geen idee hoe laat dit precies was. Mocht je nieuwsgierig zijn: ik at ravioli met spinazie en kaas. Lekker hoor! De maaltijden van Delta Airlines vind ik echt dik ok.

mcdonalds

Maandag

Vaste prik op de dag dat we thuis komen van vakantie: McDonald’s. En ja, ook als we daarvoor een week in Amerika zijn geweest. Tradities zijn er om nageleefd te worden, haha!

grieks

Dinsdag

Dinsdag ging ik weer braaf aan de bak hoor, ook in de keuken. We aten die avond Grieks, een lekker mengelmoesje van verschillende dingen. Ik maakte een Griekse aardappelschotel, hele lekkere burgertjes en daarbij homemade tzatziki met wat sla en tomaatjes. Grieks is een keuken waar ik me niet heel vaak aan waag. Ik moet ook zeggen dat ik niet zoveel echte Griekse gerechten ken. Mocht jij die wel kennen en aanraders hebben: let me know. Ik ben wel benieuwd namelijk!

soep met brood

Woensdag

Soep met brood, maar dan wel wat specialer natuurlijk. Ik maakte een super geslaagde Chinese tomatensoep en daarbij aten we lekkere broodjes. Beide gerechten ga ik nog met jullie delen in de komende maanden. Van de Chinese tomatensoep had ik natuurlijk een véél te grote pan klaar gemaakt dus die aten we later in de week nog eens. Geen straf hoor. Een soepje met dit gure weer is altijd welkom.

gumbo

Donderdag

Maaltijden als curry’s en stoofpotten zien er nooit appetijtelijk uit op foto’s maar neem van mij aan dat deze Gumbo écht heel lekker was. Het is een soort stoofpotje met gekruide worst en gamba’s als hoofdingrediënten. Heel lekker om te maken en geserveerd met rijst echt een top maaltje. Ook al ziet het er op de foto uit als een maaltje uit een pot. Was het niet ;)

sushirolls

Vrijdag

Zoals ik woensdag al zei had ik veel te veel Chinese tomatensoep gemaakt dus vrijdag aten we deze nogmaals. Kwam goed uit want omdat ik mijn lunchplanning had omgewisseld met de dinerplanning had ik niet genoeg van het gerecht waarmee ik eigenlijk zou lunchen. De soep gecombineerd met de soort van sushiwraps zorgde toch voor een lekker vullend maaltje. En de perfecte bodem om te gaan trainen want dat deden we vrijdagavond nog.

snackdiner

Zaterdag

Nu ik doordeweeks zo’n 15 gerechten kook in vijf dagen laat ik de weekenden wat betreft de eetplanning altijd open. Even niet over nadenken, even niet verantwoordelijk zijn voor wat er op tafel komt te staan. Vaak halen we wat, flansen we even snel iets in elkaar of laten we iets bezorgen. Gisteren was het sinds lange tijd weer eens de beurt aan een snackdinertje. Normaliter halen we hiervoor tal van lekkers op de markt, maar in verband met de gladheid waren er nauwelijks kramen aanwezig. Bummer! Supermarkt dan maar. Tijdens het eten keken we The Hobbit! Deze films kijken we normaal gesproken altijd rond Kerst, maar in verband met onze vakantie moesten we dat nog even inhalen.

Aankomende week gaan we eigenlijk gewoon op deze tour verder. Ik hoef totaal niet na te denken over onze eetplanningen momenteel omdat alles al voor weken vast staat. Dat wordt nog wat als ik straks met verlof ga en alles in feite al is gekookt. Dan kan ik eventueel op de dag zelf nog bepalen wat we ’s avonds eten. Da’s bizar! Alsof het iedere dag weekend is, haha. Het wordt wel een uitdaging om dan nog gezond te eten denk ik, normaal heb ik na zo’n periode van heel intensief koken er wel even genoeg van. Maar goed, zover is het nog niet!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Sabine says:

  Joh Grieks eten is zooo lekker! Stifado (perfect voor de slowcoocker), spanakopita, pastitio, lekkere souvlaki. Hopelijk kun je ermee aan de slag en zien we de lekkere recepten op omf verschijnen!

 2. Britt says:

  Oeh lekker! Dat grieks ziet er heerlijk uit!

 3. De Griekse keuken is mijn favoriet! Echt zo veel lekkere gerechten! Alhoewel ik moet toegeven dat ik maar één Grieks recept ook echt maak. Dat is de moussaka van Akis Pretetziki’s (zo heet ‘ie ongeveer haha). Recept is te vinden op zijn blog (gewoon Googelen Moussaka Akis..) Of op het YT-kanaal van Jamie Oliver. Aanradertje hoor!! Groetjes Beau

 4. jonna@burgertrutjes says:

  Die Chinese tomatensoep ziet er zalig uit! Lekker

 5. MARIJKE says:

  Ik kook ook eigenlijk nooit Grieks. Zonde want er is genoeg lekkers. Leuk om je eetoverzicht je zien!

 6. Varenka W says:

  Grieks is mijn favoriete keuken…hmmmm
  Mousaka is natuurlijk super bekend, maar ook hun heerlijke kool salade’s en rijst gerechten zijn zo zalig.

 7. Rachel Kromdijk says:

  Ik moest wel eventjes lachen om die mac donalds haha! heerlijke dingen weer! hmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close