Wat stond er op tafel week 48

Zoals ik al had verwacht zijn de laatste weken van het jaar belachelijk druk. Last-minute opdrachten en afspraken, Kerstinkopen doen, een mailbox die ontploft en natuurlijk de diensten die ik draai in het hotel. Het is een kwestie voor door bikkelen en ik ben blij dat er eind december een vakantie op mij wacht. Een vakantie die vooral in het teken staat van lekker eten en sociale activiteiten, een weekendje Antwerpen en verder vooral heel weinig. Even bijkomen om zo met een knaller het nieuwe jaar in te kunnen. Zover is het echter nog niet en dus gaan gewoon over tot de orde van de dag! Wat stond er op tafel in week 48?

filodeegtaartjes met kipZondag
Filodeegtaaaartjesss! Ik heb ze een poosje geleden al op de blog geplaatst en nog altijd zijn ze favoriet hier in huis. Lekker licht, gezond en niet al teveel werk. Perfect voor een zondags maaltje dus als je het mij vraagt. Overigens kun je er ook loempiaatjes van rollen he, rol dan de vulling gewoon in de filodeegvellen in plaats van dat je er bakjes van maakt. Ook erg lekker. Ik gebruikte vorige week zondag voor het eerst vers filodeeg in plaats van de diepvriesvariant, ik ga nooit meer terug naar diepvries filodeeg. Vers is zóveel fijner om mee te werken!

groentewraps

pannekoekenMaandag
Maandagavond had ik ’s avonds pas een afspraak in Rotterdam en daarvoor moest ik een flink eind in de auto zitten. De afspraak viel ook echt tijdens etenstijd dus voor mij werd het eten in de auto. ’s Middags lunchte ik hierdoor wat uitgebreider met tomatenwraps die ik besmeerde met pompoenhummus. Gewokte groenten erop en een beetje verse geitenkaas, heerlijk. Voor ’s avonds prepte ik pannenkoeken (hiervoor gebruik ik proteïnpoeder van Body & Fit, gezond en laag in Weight Watchers punten) en die at ik koud op in de auto.

groupon kerstdinerDinsdag
Er werd een flinke doos lekkers gebracht afgelopen dinsdag, een vier-gangen kerstdiner waar Groupon een actie mee gaat doen. Direct maar wat testen want alles in een keer zou me niet gaan lukken. We aten uiteindelijk (we deelden alles met zijn tweeën) carpaccio, bospaddestoelensoep, aardappelgratin, een varkenshaasje met pepersaus en een salade. Meh, ik was niet heel enthousiast. Uitgebreide review van dit diner volgt nog, eerst de rest nog testen!

pastaWoensdag
Tijd om weer wat fatsoenlijks te eten! Ik had zin in véél groenten en maakte daarom kipfilet in groentesaus (met courgette, champignons, ui, tomaat). Heerlijk! Voor de vulling kookte ik er volkoren penne bij die ik uiteindelijk door de saus heen roerde. Erg lekker was het en aangezien ik nog ruim voldoende punten overhad, mocht er best een beetje 30 + kaas over het gerecht! Het restje eten at ik donderdag als lunch trouwens, jam.

Chinese loempiaDonderdag
Er stond een slowcookergerecht op de planning maar die was mislukt. Of nouja, Tim vond het heerlijk, ik vond het niets. Uiteindelijk hebben we bij de Chinees aan de overkant snel twee loempia’s gehaald. Ideaal ‘snackvoer’ als je het mij vraagt, het is namelijk heel eenvoudig in te passen in mijn Weight Watchers programma. Jammer dat ze hem frituren en niet in de oven doen, maar verder is het filodeeg voornamelijk gevuld met héél veel groenten.

Vrijdag
Vrijdagmiddag was ik uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een twee sterrenlunch in Restaurant Bord’Eau. Het was fantástisch en daarom had ik ’s avonds niet bijzonder veel trek. Ik at tegen een uur of acht een restje Mac and Cheese dat nog in de vriezer lag, maar had er al snel genoeg van. Van de lunch krijgen jullie volgende week een vlog te zien.

McDonald'sZaterdag
Ochtenddienst in het hotel, een enorm drukke week achter de rug.. Ik had gewoon niet zo’n zin om te koken en aangezien het cheatdag was hadden we ook wel zin in iets vets. Het heeft even geduurd voordat we eenmaal besloten wat het ging zijn, maar uiteindelijk werd het McDonald’s. Zo héél af en toe heb ik gewoon zin in zo’n kleffe burger.

Het ziet er naar uit dat ik de komende week iedere avond kan koken en dat we ‘normaal’ kunnen eten. Altijd even afwachten natuurlijk, het zal niet de eerste keer zijn dat plannen op het laatste moment wijzigen. Een heel spannende week lijkt het niet te worden. Drie ochtenddiensten in het hotel, een dag in Rotterdam voor afspraken, een avondje gourmetten bij de schoonfamilie en één dag de tijd om thuis te knallen voor OMF.

Waar houden jullie je allemaal mee bezig in de laatste weken van het jaar? Vieren jullie komende week Sinterklaas of zijn jullie meer van de Kerst?

Fijne zondagavond!

Join the Conversation

 1. Farah says:

  Die filodeegtaartjes zien er heerlijk uit!

 2. Nicole says:

  waar koop jij je verse filodeeg?

  1. Sabine Author says:

   Gewoon bij de Albert Heijn! Ligt in het koelschap bij alle maaltijden.

 3. Simone says:

  Ziet er goed, lekker en gevarieerd uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close