Wat stond er op tafel week 9

Ik zag het somber in wat betreft het eten afgelopen week. Gevloerd op de bank liggen is natuurlijk niet erg handig als je het liefst in de keuken staat. Nu hebben wij ook geen beschikking over een barkruk of iets dergelijks dus met in het achterhoofd dat Tim alleen zou koken deze week, verwachtte ik niet veel spannends of iets nieuws. Gelukkig ging het dinsdag al een stuk beter en kon ik in ieder geval leunend tegen het aanrecht en met een kruk wel iets fabriceren. Het mocht dan wel veel langer duren dan normaal: koken lukte! En dit zette ik de rest van de week voort met als resultaat dat ik gelukkig een aantal nieuwe dingen voor OMF kon maken. En daardoor is deze nieuwe Wat stond er op tafel hopelijk alsnog een beetje inspirerend.

Zondag

BurgerKing

Vorig weekend bestond uit burgers en friet. Tim moest op zondag sowieso nog koken maar had daar niet veel zin in en mij maakte het nog niet zoveel uit. En dus reed hij voor het eerst langs de net geopende BurgerKing hier in de buurt. Een uur later (de drive ligt op 5 minuten afstand van ons huis..) kwam hij terug met burgers en koude friet. Zonde, ik heb nog niet heel veel goeds gehoord over de nieuwe BurgerKing in Apeldoorn. Zo moeilijk zou het niet moeten zijn toch?

Maandag

Tilapia met wokgroenten

Er lag nog een zak wokgroenten in de koelkast, een bakje taugé en ik had de week ervoor bij de supermarkt gemarineerde Tilapia-filet gehaald. Een prima maaltje voor Tim om gauw klaar te kunnen maken na het werk en voor mij makkelijk om met het bord op schoot op de bank te kunnen eten. Die Tilapia was echt e-pisch. De vis was gemarineerd met oriëntaalse marinade en kocht ik bij de Albert Heijn maar wauw, lekker joh! De groenten met extra taugé – ik houd van taugé! – en champignons zijn gewokt in een beetje teriyakisaus. Jummie. Fijn, zo’n vent in huis die zulke maaltjes kan klaarmaken.

Dinsdag

Tonijnburgers met rijstsalade

Na vier dagen niet gekookt te hebben begon ik geïrriteerd te raken en dus besloot ik het dinsdag gewoon in etappes aan te pakken. ’s Ochtends hinkte ik naar de keuken om een rijstsalade te maken en ’s avonds vlak voor het eten hing ik weer tegen het aanrecht om tonijnburgertjes te bakken. Die tonijnburgertjes waren waanzinnig lekker trouwens! Ik maakte ze zonder recept en voegde naar smaak gewoon wat ingrediënten toe, maar dat viel enorm goed in de smaak. Ik zal het recept binnenkort met jullie delen.

Woensdag

Taco's met pittig rundvlees

Ik bedacht me woensdag dat ik in de vriezer nog riblappen had liggen en om het mezelf makkelijk te maken bereidde ik die in de slowcooker. ’s Ochtends zette ik de slowcooker aan en ’s avonds konden we genieten van heerlijke taco’s. Het recept voor het pittige rundvlees deel ik binnenkort nog op OMF. Als vulling voor de taco’s hadden we mais, sla, avocado en zure room. In plaats van harde tacoshells gebruikten we trouwens kleine wraps. Veel lekkerder vinden wij.

Donderdag

Mosselen bij oma

Het stond al drie weken op de planning dat we donderdag bij oma zouden eten en omdat we haar niet zo heel vaak zien in verband met drukte, vond ik mijn knie geen reden om de eetdate af te zeggen. Oma had mosselen gekookt en had daarbij frietjes, stokbrood en wortelsalade. Nooooom! Het is altijd gezellig om bij oma te eten en we blijven altijd langer hangen dan gepland, haha.

Vrijdag

Bladerdeegtaart met salade

Ik moest video’s opnemen vrijdag en besloot hetgeen dat ik maakte direct voor het avondeten te gebruiken, lekker makkelijk en het scheelde mij weer onnodig lang in de keuken staan. Ik maakte zelf bladerdeeg – hiervan komt de video morgenmiddag online – en daarmee maakte ik een bladerdeegtaart met tomaat en mozzarella – daarvan komt de video aankomende donderdag online -. Omdat alleen een hartige taart voor mij niet als avondeten geldt, maakte ik er een flinke salade van gemengde sla met cherrytomaatjes, gedroogde ham en avocado bij. Heerlijk was het.

Zaterdag

Lobster Rolls

Het was al eeuwen geleden dat ik een Fastfood Friday maakte en dus werd het weer eens de hoogste tijd. Gisteren aten we Lobster Rolls maar in plaats van peperdure kreeft gebruikte ik rivierkreeftjes die ik ’s ochtends kocht op de markt. Zó lekker! Ik deel het recept binnenkort met jullie. Het is echt super simpel om te maken.

Wat we aankomende week allemaal gaan eten? Ik heb geen flauw idee. Het is een beetje passen en meten met boodschappen doen omdat ik nog geen auto kan rijden dus ik ben min of meer ook nog een beetje aangewezen op wat er in de vriezer en de voorraadkast ligt. Er gaat sowieso nog een sushisalade op tafel komen deze week en ook liggen er nog gamba’s, rundergehakt, kipgehakt en verse gehaktballen van de markt in de vriezer en koelkast. Ik kom daar vast een heel eind mee!

Fijne zondag allemaal!

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Je hebt nog een hoop lekkers op tafel weten te toveren als ik het zo zie!

 2. Elise | Life in Any Color says:

  Ziet er goed uit! Knap dat je toch gaat koken, ook al zit het even niet mee.

 3. nicole says:

  Het ziet er toch lekker uit wat er op tafel kwam en zo te lezen kun je komende week ook wel iets lekkers op tafel “toveren”.

 4. Tedje says:

  Ziet er heerlijk uit!

 5. Tja, een “handicap” gaat je toch creatiever laten denken. Ik vind dat je er nog wat moois van heb weten te maken deze week! Veel beterschap nog.

 6. Anouk says:

  Toch ziet het er allemaal best wel smakelijk uit ;-)! Maar kan me voorstellen dat je na een aantal dagen zin hebt in vers gemaakt eten. Hoop dat je deze week weer wwat beter vooruit kunt!

 7. Nadia says:

  Mmm, die lobster rolls zien er lekker uit!

 8. Ellen says:

  oooh die lobster rolls!!

 9. Rineke says:

  Het ziet er heerlijk uit. Ben vooral benieuwd naar het recept van de tonijnburgertjes en de lobster rolls. Maar ben je gestopt met Paleo?

  1. Sabine Author says:

   Paleo staat even op een lager pitje omdat ik momenteel niet zoveel kan sporten. Maar ik ga het straks wel weer wat meer doen wanneer ik weer een beetje op de been ben :)

 10. Petra says:

  Oew ik ben benieuwd naar die tilapia in oosterse marinade van de AH.. Is die van de versafdeling of uit de diepvries ?

  1. Petra says:

   Online heb ik zojuist deze gevonden ; Puur en Eerlijk – Gemarineerde graatvrije tilapiafilet met een pittige pinda-kokossmaak
   Ben benieuwd of het die is, dan ga ik die ook halen!

   1. Sabine Author says:

    Het is wel van dezelfde lijn alleen at ik die met Oriëntaalse marinade. Ik wilde graag die met pinda-kokossmaak, maar die was er niet meer ;)

 11. Priscilla says:

  Wat een lekkere recepten allemaal, vooral de Lobster Rolls zien er heel erg lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close