Week van OMF #20

In de Wat stond er op tafel van gisteren vertelde ik al even dat mijn eetweek redelijk schizofreen was, maar eigenlijk was dit de hele week het geval. Het ging met ups and downs en alle kanten op. Een shopdagje met mamma, een werkdag met Lotte en verder was ik vooral bezig met Senna corrigeren want die is compleet losgeslagen in de derde week van haar loopsheid. Gelukkig moet ze hier bijna vanaf zijn en laten we haar direct (ok, begin augustus) steriliseren. Haar gedrag was absoluut om te huilen deze week. Kijk je mee naar een nieuwe Week van OMF?

Maandag

foto1

De week begon op maandagochtend om 08.00 uur al lekker productief toen ik een recept afmaakte voor het Guilty Pleasures Kookboek.

foto2

Na een ochtend werken reed ik naar Amsterdam waar ik een afspraak had met mijn uitgever, vormgever en potentiële fotografe voor de covershoot. De vormgever had de eerste gestylde recepten met haar meegenomen. Ik kwam zéér gelukkig thuis en heb de rest van de dag door het huis gestuiterd van enthousiasme.

foto3

’s Avonds deden we alsof het weekend was. Lekker met een wijntje in de tuin zitten, dat mag wel op zo’n mooie zomerse dag.

foto4

Dino at ondertussen stiekem een aantal brokken uit Senna haar voerbak.

Dinsdag

Ik heb dinsdag gewoon geen foto’s gemaakt, oops! ’s Ochtends had ik een afspraak in Amsterdam voor een super leuk evenement waar ik jullie binnenkort alles over vertel.

’s Middags had ik een bel-afspraak met een stagiair bij een grote tijdschriften uitgever en de rest van de dag blokte ik keihard voor OMF. Ik schreef heel veel en ruimde mijn mailbox leeg.

Woensdag

foto5

Op woensdag had ik een mamma-dochterdag. Zo eens in de zoveel maanden (we zijn allebei belachelijk druk en plannen al wéken van te voren) gaan we een hele dag winkelen, afgelopen woensdag was het zover. Eerst even langs mamma haar werk..

foto6

Van al dat shoppen krijg je honger! We lunchten bij Brasserie Jansen in Zwolle. Ik koos voor het zuurdesembrood met verse tonijnsalade.

foto7

Ik kocht onder andere dit waanzinnig leuke leren jack bij Costes.

foto8

En een hoed bij H&M. Nog even wennen, maar ik vind hem zo leuk voor de zomer!

foto9

Eenmaal thuis nam ik als een razende nog twee video’s op.

foto10

En was ik zó blij met hoe mijn moestuin erbij stond. Ik verzorgde hem al wekenlang iedere dag. Haalde uitgedroogde blaadjes weg, hield de bladeren in de gaten, haalde slakken weg, plukte mijn tomaatjes op tijd etc. Dat geluk was van zeer korte duur. Waarom dat zo was zie je bij zondag.

foto11

’s Avonds naar CrossFit waar een heerlijk Sab van Viv op mij stond te wachten. Grapje tussen Vivian en mij. Het sapje was wel lekker, thanks Viv!

Donderdag

foto12

Donderdag was het Hemelvaartsdag en was Tim vrij. We begonnen de dag met een eiwitshake en een CrossFit workout.

foto13

Daarna ging ik kei-hard voor het boek aan de slag. Toen dat eenmaal klaar was genoot ik van de zon in onze tuin.

foto14

Ook ruimde ik de boekenkast op. Deze mogen allemaal weg. Ongeveer 3/4 van al mijn boeken zitten in deze tas.

Vrijdag

foto15

Ik had niet zo’n zin om te ontbijten vrijdag en daarom maakte ik een snelle smoothie. Met ananas, blauwe bessen, witte druiven en sojamelk.

foto16

Mijn nieuwe Magimix keukenmachine kwam binnen, hoeraaa! “Huh, maar je had toch een KitchenAid?”. Ja, klopt. En die vond het nodig om compléét kapot te gaan op een bevroren banaan. Juist, laten we het daar maar niet over hebben verder. Hopelijk doet deze Magimix het beter!

foto17

’s Avonds naar CrossFit! Zo ziet ons whiteboard er na de WOD uit. Ik deed een aangepaste WOD, na twee dagen achter elkaar gesport te hebben hadden mijn knieën weer wat rust nodig en daarom deed ik een WOD waarbij ze niet belast werden.

Zaterdag

foto18

Heel fijn wakker worden zo op de zaterdagochtend. Senna vond het nodig om uit frustratie (ze is dus loops) haar complete kussen kapot te bijten.

foto19

Op de markt haalden we verse broodjes en kippeling (dat is van kip ja). Lekkeeeer!

foto20

’s Middags maakte ik de ragout voor de kroketten van de volgende dag. Helaas was de ragout uiteindelijk te dun en kon ik er geen kroketten van rollen. Bah. In de herhaling dus maar.

foto21

Ineens stonden deze leuke jongens voor de deur met een bosje bloemen en een nieuw toetje van Mona. Zo wil ik mijn pakketjes wel vaker in ontvangst nemen hoor! Het was trouwens Tim die ineens een foto wilde maken, niet ik ;)

foto22

’s Avonds kroop ik met Tim op de bank. Wijntje, biertje. Big Bang Theory.. Perfecte zaterdagavond.

Zondag

foto23

NOG fijner wakker worden op de zondag. Senna heeft mijn moestuin compléét vernield. Normaal ben ik dol op die hond, deze week ben ik meerdere malen in staat geweest om haar naar het asiel te brengen (ik zou dat natuurlijk nooit doen, maar je snapt mijn punt). Man wat heeft ze zich verschrikkelijk misdragen. Ik ben de rest van de dag overigens over de zeik geweest hierover.

foto24

Terwijl Tim in de tuin werkte maakte ik het héle huis schoon. We lunchten met leftovers! De pastasalade ging er uiteindelijk niet meer in. Een pizzapunt en pistoletje waren meer dan voldoende.

foto25

Aan het eind van de middag gingen we borrelen. Jum jum.

Nu is het zondagavond, bijna 18.00 uur en schrijf ik dit artikel. De rest van de avond doe ik niet zoveel meer op het inpakken van de auto en uitgebreid douchen na. Aankomende week is een héle drukke en chaotische week:

Maandag: ik vertrek om 07.00 uur van huis en ben rond 20.00 uur hopelijk weer thuis. Ik geef de hele dag Sangria workshops op de Libelle Zomerweek. Leuuuuk!
Dinsdag: Ik moet drie video’s opnemen dinsdag en mijn artikelen afmaken tot na het weekend in verband met ons weekendje weg eind deze week. ’s Ochtends staat er ook nog een fysio sessie gepland. ’s Avonds wil ik CrossFitten.
Woensdag: Boekdag! Ik hoop ’s ochtends een recept te kunnen maken maar om 11.30 uur stap ik al in de auto richting Amsterdam. De hele middag staat namelijk in het teken van de covershoot voor het boek. Whiii, zo spannend! Hopelijk ben ik ’s avonds op tijd thuis om te kunnen CrossFitten.
Donderdag: Een combinatie van boek- en blogdag. Ik heb wat deadlines liggen en een flinke to-do lijst. Ook moet de derde OMF nieuwsbrief de deur uit en moet ik Senna wegbrengen, die logeert het weekend namelijk ergens anders.
Vrijdag: Vrijdagochtend gaat de wekker al heel vroeg. We gaan samen namelijk lekker een lang weekend naar Disneyland Parijs. Woohoooo! Even weg van alle hectiek en vier dagen lekker samen zijn.
Zaterdag: Disneeeeeey!
Zondag: Disneeeeeeey!

Ik ga me zeker niet vervelen deze week ;)

Fijne week iedereen! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Oh wat balen van je moestuin! Daar zou ik ook heel kwaad en gefrustreerd van raken.

 2. Daniëlle says:

  Wat een leuke kleren heb je gekocht bij de Costes!

 3. Nadia says:

  Zo te zien ga jij je zéker niet vervelen nee!

 4. Laura - Dagelijkse hap says:

  Ahhhw, are meid dat Senna loops is :( We weten allemaal hoe het is als de hormonen opspelen ;)

 5. Roxanne says:

  Ah balen dat Senna je moestuin vernield heeft en vervelend gedrag vertoonde afgelopen week…. :(
  De Kippeling ziet er trouwens heerlijk uit! Ideetje om na te maken?
  Je hoed staat erg leuk! En gelukkig heb je je KitchenAid kunnen vervangen, stom ding, op een bevroren banaan….. :S De Magimix ziet er tof uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close