Week van OMF #20-2020

De eerste week op de weg terug naar het normale leven zit er alweer op! De kindjes gingen weer drie dagen naar de opvang, mijn schoonzusje paste een dag op en Tim en ik waren allebei weer (iets aangepast) aan het werk. Ik vond het zo gek om te merken dat alles zo snel weer normaal voelde. Alsof die weken van quarantaine er nooit zijn geweest ofzo. Fijn ook wel, om weer een beetje houvast te hebben aan een normaal ritme. Wel is het werktechnisch nog vrij rustig. Er komt weer zat foodpost binnen, maar zo druk als ik het normaal heb is het zeker niet. Ik ben dan ook maar extra lief voor mezelf en geef mezelf wat meer vrije tijd. Is goed voor de ziel, haha.

IMG 5384

Maandag

Goedemorgen maandag! Even wennen weer dat de wekker gaat en dat we de kindjes op tijd bij de opvang moeten krijgen hoor. Mijn eigen ontbijt schoot er hierdoor even bij in, maar gelukkig heb ik eten zat op kantoor en kan ik daar ook gewoon ontbijten. Dit deed ik tijdens het maken van de weekplanning, hoe moest dat ook alweer…

IMG 5386

Ik dook maandag de keuken in om vast hamburgerbroodjes te maken voor het recept dat afgelopen vrijdag online kwam. Ze zijn zo goed gelukt!

IMG 5387

Mocht je het even gemist hebben: goed nieuws want het Guilty Pleasures Kookboek gaat in de herdruk! In een iets aangepaste uitgave en goedkopere editie: €15 wordt ‘ie! Over een paar weken vast te reserveren via onze eigen webshop, vanaf september weer echt verkrijgbaar.

IMG 5388

Ondertussen maakte ik vast de moodboards voor het tweede guilty pleasures boek af. Deze ga ik dit jaar maken en verschijnt september 2021. Nog even geduld dus.

IMG 5390

Het gaat goed met Vic en de plaskaart!

IMG 5391

Dinsdag

Foodpost op kantoor. Van de Verspillingsfabriek kreeg ik het Heel veel Soeps pakket. In dit pakket zitten vijf soepen, gemaakt van ingrediënten die boeren in deze tijd van crisis niet goed kwijt kunnen. Voor ieder soeppakket dat wordt verkocht, gaat een zesde zak soep naar de Voedselbank. Super goed initiatief dus!

IMG 5392

En ook kreeg ik het Koffietijd kookboek vol recepten uit 10 jaar Koffietijd. Als er een review gewenst is hoor ik het graag. Er kwam in ieder geval een potje Piccalilly bij, jummm.

IMG 5393

Chaos in de keuken, ik maakte een zoet en hartig recept tegelijk – haha.

IMG 5394

Ik frituurde onder andere cheesecake… Huh? Experimentje, maar goed gelukt! Het resultaat zie je aankomende vrijdag.

IMG 5403

Woensdag

Mamadag! Bij Albert Heijn bestelde ik deze mini pasta en rijst voor Cody. De kleine is inmiddels alweer ruim 6 maanden en mag dus wat meer vullende hapjes krijgen. Dit leek me ideaal en ga ik dus testen.

IMG 5404

Ik had enorme schoonmaakdrift woensdagochtend en daar maakte ik graag gebruik van. Ik no time had ik de hele benedenverdieping schoon en deed ik tal van extra dingen.

IMG 5411

De mini pasta ging er ontzéttend goed in bij Cody. Groot succes dus! Binnenkort komt er een uitgebreid artikel online over de babyhapjes van Cody van 4 – 6 maanden.

IMG 5412

Vic had de helft van de plaskaart vol en mocht zijn cadeautje: een chocolade ijssie. Het werd een Cornetto Mermaid, zeer verdiend! Aan dat coronakapsel wordt zaterdag wat gedaan, hahaha.

IMG 5414

Donderdag

Eeeen nóg een keer foodpost. Ik zei toch: aan post geen gebrek deze week! Hands off my Chocolate heeft de handen ineen geslagen met Naomi van As en ontwikkelde een reep met hazelnoot en gelukskoekjes. Heel erg goedgekeurd hoor, lekker.

IMG 5415

De bovenbuurvrouw van kantoor kwam me weer vetmesten, zij had onze NY Style cheesecake gebakken. Wat een verwennerij.

IMG 5417

’s Avonds werd er thuis ook nog foodpost gebracht: de kombucha van YAYA is tegenwoordig in blik te bestellen in de webshop. Heel foodbloggend Nederland ging los op Instagram maar ik had eerlijk gezegd nog nooit van YAYA gehoord, hahaha. Ik loop soms zo achter met dit soort dingen, dramatisch is het.

IMG 5419

Vrijdag

Tim had een vrije dag opgenomen en ging de hele dag hobbyen, de kindjes waren naar de opvang en ik besloot ook een beetje lief te zijn voor mezelf en een groot deel van de vrijdag vrij te nemen. ’s Ochtends deed ik de hoognodige dingen en de rest van de dag deed ik vooral waar ik zin in had.

IMG 5421

En dat was vooral Animal Crossing, haha.

IMG 5422

Foodpost: nieuwe blend-burgers en -worstjes van Gro. Deze bestaan voor 50% uit oesterzwam en voor de rest uit rundvlees. Was erg lekker!

IMG 5424

’s Avonds werden we verblijd met een heerlijk pakket van BBQuality. Het is hun maandbox, deze bevat verschillende soorten vlees om de maand mee te doen.

IMG 5428

Weekend

Het weekend was lekker rustig. Er werd veel buitengespeeld door Vic, daar was het perfect weer voor. Ik maakte een start met een nieuwe Paint by numbers.

IMG 5431

Onze Monstera’s blijven ook maar groeien. Is zo’n goed idee geweest om ze te verpotten en op te binden. Bij ieder nieuw blad vier ik een klein feestje, haha.

IMG 5435

IMG 5437

Gisterochtend ging ik weer wandelen met mijn moeder. Deze keer bezochten we ook het Oude Loo, hadden we beide nog nooit gezien maar was zó mooi.

En dat allemaal in je ‘achtertuin’ hè.

IMG 5442

De rest van de dag verliep relatief rustig. Met Vic scoorde ik een cadeautje en ijsje omdat hij zijn plaskaart vol had, zo knap. Zindelijk is hij alleen nog niet, dus een nieuwe plaskaart is inmiddels weer onderweg. Als we hem op de wc zetten wordt er geplast, maar zelf aangeven dat hij moet gebeurt nog niet. Even bedenken hoe we hem dat kunnen aanleren…

Aankomende week staan er zowaar een paar privé-afspraken in de agenda. Het consult bij het consultatiebureau met Cody is weliswaar aangepast naar een telefonische afspraak maar het is toch iets om rekening mee te houden. Mijn auto moet voor de APK, fingers crossed… en donderdag is het natuurlijk Hemelvaart. Het belooft mooi weer te worden geloof ik, dus daar gaan we maar weer eens optimaal van genieten.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Rachel Kromdijk says:

    Weer een heerlijk overzicht en die chocolade repen.. ze zien er zo lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close