Sab’s Eetoverzicht week 49/2017

Oh jongens, nog maar heel even en het jaar is om! Stiekem vind ik het best wel lekker. Hoe geweldig het eerste halfjaar was (hoi Vic!) hoe niet geslaagd het tweede halfjaar was. Ik kan dus niet wachten op 2018. Overigens ben ik ook al bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Ik kook dit jaar Eerste Kerstdag voor mijn schoonfamilie en aankomende week gaan Tim en ik proefkoken. Normaal gesproken had ik er al tientallen ‘kerstdiners’ opzitten vanwege alle kooksessies voor de decembermaand op OMF, maar deze is dit jaar iets minder geslaagd. Helaas, zulke jaren zitten er ook tussen. Volgend jaar beloof ik het dubbel en dwars weer goed te maken! Maar goed, afgelopen week vierden we natuurlijk eerst nog Sinterklaas en dat zie je voorbijkomen in dit Sab’s Eetoverzicht.

kerst

Zondag

Er moest een kerstreceptje gekookt worden zondag en die aten we ’s avonds. Het gaat overigens om het vlees, kun je al zien wat het is? Erbij aten we geroosterde aardappeltjes en precies nul groenten want de koelkast was helemaal leeg.

pasta

Maandag

Maandagavond kookte Tim omdat ik zelf pas tegen 20.30u thuis kwam van een meeting in Rotterdam. Hij maakte pasta met paddenstoelen, paddenstoelensaus en vier soorten kaas. Heerlijk, maar wat heb ik het moeten bekopen ’s nachts met weer van die hardnekkige krampaanvallen. Ik ben erachter dat paddenstoelen niet meer zo’n succes zijn bij me. Onwijs balen want ik vind ze heerlijk, maar ze zijn de buikpijn niet waard.

gourmet

Dinsdag

5 december, gourmetten bij mijn schoonmoeder. Dat is intussen vaste prik! Dit jaar was Vic er gezellig bij, super leuk. Voor hem had Sinterklaas een paar cadeautjes en hij zat gezellig op zijn soepstengel te knagen terwijl wij aan het gourmetten waren. Zolang meneer eten heeft is het goed, haha.

 chinees

Woensdag

Woensdagavond haalde Tim Chinees vanuit zijn werk. Of nouja, Chinees… hier in Apeldoorn kun je niet echt Chinees krijgen, het is van dat typische westers-‘Chinese’ eten. Maar goed, zo af en toe is dat hartstikke lekker! We hadden bami (mijn favoriet) met babi pangang, varkenssaté en kip met groenten in zwarte bonensaus.

chinees2

Donderdag

En omdat we nog zát overhadden van woensdag, aten we donderdag maar weer Chinees. Wat een inspiratievolle eetweek weer, haha. Jullie hebben meer aan die van Viv vanmiddag denk ik ;)

lido1

lido2

Vrijdag

Zodra Tim thuis kwam uit werk vrijdag reden we naar Rotterdam. Op uitnodiging van Rotterdam Partners sliepen we dit weekend op de SS Rotterdam. Vrijdagavond dineerden we bij restaurant Lido, het restaurant op het schip. Via een Whatsapp call konden we Vic lekker op de kamer laten slapen terwijl wij rustig konden eten, i-de-aal. Vooraf nam ik Vitello Tonnato en als hoofdgerecht de scampi’s met rozemarijnfriet en geroosterde witlof. Allebei erg lekker!

hotel newyork1

hotel newyork2

hotel newyork3

Zaterdag

Gisteravond aten we, ook op uitnodiging, bij Hotel New York. Het was de bedoeling om bij New York Basement te eten maar er was kennelijk iets misgegaan met reserveren waardoor we uiteindelijk een verdieping omhoog gingen. Geen straf hoor, ik vind het restaurant op de begane grond óók heel leuk. Tim en ik deelden vooraf een etagère met verschillende voorgerechtjes. Mijn hoofdgerecht: penne met kreeftenroomsaus, zalm en gamba’s. Ik had niet genoeg ruimte meer voor een volwaardig dessert maar koos voor een ‘patisserie plateau’ bij de cappuccino. Ook weer erg lekker allemaal!

Vandaag komen we weer terug uit Rotterdam; wat we vanavond gaan eten? Ik heb geen flauw idee. Er ligt nog genoeg in de vriezer van de shootdag die ik vrijdag had, dus hoogstwaarschijnlijk trek ik daar iets uit. De rest van de week ziet er voor het eerst in tijden weer eens redelijk normaal uit. Alleen donderdag eet ik buiten de deur, dan draai ik een productie dag in één van de Gelderse Streken voor een hele toffe campagne! Verder ga ik toch echt weer fatsoenlijk zelf koken, daar wordt het wel weer tijd voor.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Dorien says:

    oeh wat lekker zo’n weekje buiten de deur eten en lekker makkelijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close