Video: Tortellinispiesjes met pesto

Variëren met partyhapjes lijken we in Nederland soms nog wel lastig te vinden. Ik kom maar zelden op feestjes waar écht moeite is gedaan voor de snacks. Geeft ook helemaal niets natuurlijk, je maakt me (bijna) net zo blij met een good old bittergarnituurtje maar af en toe is het wel leuk om een beetje te vernieuwen. We kennen vast allemaal die vrij standaard Capresespiesjes wel. Een cherrytomaatje, bolletje mozzarella, blaadje verse basilicum en klaar. Dat kan natuurlijk veel lekkerder en uitgebreider. In de video vandaag maak ik Tortellinispiesjes met homemade pesto. Ook in no-time klaar maar net een beetje specialer. Deze spiesjes kun je overigens ook prima gebruiken voor de lunch. Maak ze de dag ervoor en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Easy peasy.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig?

Per spiesje:

 • 2 tortellini’s
 • 2 bolletjes mozzarella
 • 2 cherrytomaatjes
 • 2 plakjes salami

Voor de pesto:

 • 2 handen verse basilicum
 • 1 teentje knoflook
 • 30 gram Parmezaanse kaas
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
 • peper en zout

Moet ik hier echt nog een bereidingswijze aan toevoegen? Goed, even kort dan:

1. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een hakmolentje of foodprocessor. Laat de machine draaien tot de pesto de gewenste dikte heeft. Zoals je ziet heb ik de pijnboompitjes achterwege gelaten in deze pesto (waardoor het eigenlijk pistou is geworden). Voeg een eetlepel of twee toe als je ze er wel in wilt.

2. Kook de tortellini gaar en schep deze vervolgens door de pesto.

3. Rijg alle ingrediënten om en om aan de spiesjes. Serveer ze direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot de volgende dag.

Tortellinispiesjes met pesto

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Ontzettend leuk idee! Inderdaad soms lastig om andere hapjes te bedenken voor verjaardagen. Daar word ik ook heel vaak op gevonden via google. Zo leuk!

 2. Margot says:

  Dat ziet er lekker en feestelijk uit! Ik vid het meestal wel leuk om echt werk van de hapjes te maken, maar het hangt er ook een beetje vanaf hoe druk ik het die periode heb.

 3. Jamey says:

  Hmmmmm dat ziet er echt heerlijk uit!

 4. Ah tortellini en pesto, dat kan niet misgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close