OMF’s Eetoverzicht week 45

Deze eetweek was een week zonder eetplanning. En dat is best altijd een beetje gek. Jullie weten dat ik normaliter voor een week vooruit plan en ook probeer de meeste boodschappen in een keer te doen. Helaas lukte me dit afgelopen week in verband met drukte niet. Ik had geen tijd om een keer echt goed boodschappen te doen maar eigenlijk was dat juist wel goed. Ik heb mezelf weer als doel gesteld om de vriezer en voorraadkast leeg te eten en tot nu toe ben ik aardig op dreef. Het is van de zotte dat ik iedere week verse ingrediënten haal terwijl er nog zoveel in huis is. Zonde van het geld, zonde van de producten. De maaltjes zijn dus ook een beetje rommelig, mengelmoesjes van alles maar wel gevarieerd en smaakvol. De gerechten die we deze week hebben gegeten komen nagenoeg niet op OMF voorbij omdat ze dus bestaan uit vrijwel alleen restjes, maar wellicht biedt dit OMF’s Eetoverzicht dan juist wat inspiratie. Ps. haat aan alle grauwe foto’s. Is het alweer bijna zomer?

pizza

Zondag

Pizzatimeeeee! Dat was al eventjes geleden. Tegenwoordig krijg ik zo’n pizza niet meer helemaal op. Gelukkig waren Tim zijn collega’s maandag erg blij met de ‘restjes’.

boekrecept

Maandag

Maandag kookte ik een van de laatste gerechten voor mijn nieuwe kookboek. Het handige van sommige gerechten is dat je het al eerder op de dag kunt maken om het vervolgens ’s avonds alleen nog maar op te hoeven warmen. Het prutje ziet er weliswaar iets anders uit dan ’s middags, dat is het nadeel van reeds gekookte rijst opwarmen vind ik, maar gelukkig was het nog steeds erg lekker. Enig idee wat het zou kunnen zijn?

pasta_met_tonijn

Dinsdag

Dinsdag had ik papadag met mijn vader en ’s avonds moest ik trainen. Ik koos dus voor een maaltijd die makkelijk in elkaar te draaien zou zijn. Ik had nog pasta thuis, blikjes tonijn, wat gezeefde tomaten… Uiteindelijk maakte ik pasta met een saus van tomaten, zongedroogde tomaten, olijven en tonijn. Erg lekker. We hadden een bordje over dus Tim heeft dat de volgende dag als lunch meegenomen naar zijn werk. Wellicht maak ik dit gerecht binnenkort nog een keer om te delen op OMF. Het was een goedkoop (restjes) maaltje maar zo goed van smaak dat we hem beide wel OMF-waardig vonden.

bonenstoof

Woensdag

Een echt herfstige dag vraagt om een echt herfstig maaltje. In onze vriezer lag nog wat vlees van het barbecueseizoen en ik bedacht me dat ik dit prima op zou kunnen maken in een stoofschotel. Uiteindelijk maakte ik een bonenstoof met speklapjes, echt een comfortfood maaltje. Die bonen had ik ook allemaal nog in huis dus uiteindelijk zorgde het voor flink wat extra ruimte in mijn voorraadkast. Wat een heerlijk opgeruimd gevoel zo!

clubsandwich

Donderdag

De geplande boekdag ging afgelopen week even niet door. Ik had ingecalculeerd dat we ’s avonds een boekrecept zouden eten maar ook dat kwam er niet van dus uiteindelijk moest ik iets anders verzinnen. Tim had wel zin in een clubsandwich en aangezien ik toch nog naar de supermarkt moest, nam ik daarvoor de ingrediënten mee naar huis. Ik maakte de Clubsandwich met mayonaise, sla, kalkoenfilet (hadden we nog liggen in de vriezer dus yay, weer iets minder!), tomaat, komkommer, gekookt ei en bacon. Clubsandwich is al-tijd een goed idee.

surifoods

Vrijdag

Omdat ik vrijdag een workshop gaf op de Tasty in de Jaarbeurs was ik pas laat thuis. Zoals je in de zwangerschapsupdate van gisteren al hebt kunnen horen heb ik fysiek een iets mindere week (harde buiken) dus ik had ingecalculeerd dat ik niet hoefde te koken vrijdagavond. Gelukkig hebben we Surifoods om het hoekje, ik ben echt fan! Ik haalde op de terugweg vanuit Utrecht een bak Surinaamse bami met kippendijen en Roti met kippendijen. Dit hebben we ’s avonds gegeten. Zó lekker weer. En die jongens zijn zo leuk en aardig in het kraampje. Echt een topper als je in Apeldoorn woont.

fooddock

Zaterdag

Tim had gisteren een pokerparty met een groep mannen van CrossFit (waaronder Tobias) en Viv had een sample sale van Penn &Ink in fooddock in Deventer. We besloten dus daar een kijkje te nemen, een hapje te eten en Tobias mee terug te nemen. De pokerparty was in Apeldoorn een Tobias bleef slapen. Lekker handig zo dus! Meneer Temaki heeft een plekje in Fooddock en ik zag dat ze sushi verkopen die ik mocht eten. YES! Ik nam een California Handroll en een crispy inside out roll. Echt even van genoten. Ik mis sushi niet onwijs erg deze zwangerschap, maar het was heerlijk om het weer even (verantwoord!) te eten.

Dat hele project van de vriezer en voorraadkast leegeten zet ik aankomende week gewoon weer lekker door, er ligt nog genoeg namelijk. Zodra de vriezer leeg is wil ik (heel) langzaam weer beginnen met een voorraadje aanleggen, alvast voor na de bevalling. Ik kan me zo voorstellen dat ik maar weinig zin en energie heb om t.z.t. in de keuken te staan, dus beter voorzie ik ons alvast van goede maaltijden zodat we niet terug gaan vallen op fastfood of kant-en-klaar maaltijden. Specifieke eetplannen zijn er in ieder geval niet aankomende week, het ziet er naar uit dat het een doodnormaal weekje wordt. Lekker!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Daniëlle says:

    Clubsandwich is zeker altijd een goed idee! Ziet er weer lekker uit allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close