Gevulde Choco & Caramel Cookies

gesponsord

“Wil je een Mentosje?” Ik hoor het mijn moeder nog zo zeggen. Mijn mam is iemand die altijd een rolletje Mentos of pepermuntjes in haar tas heeft. En ook altijd een Mentosje of pepermuntje eet wanneer ze in de auto zit. En die gewoonte heb ik natuurlijk van haar overgenomen. Ik kende Mentos vooral van de pepermunt-achtige dragées maar toen ik het persbericht ontving dat Mentos kwam met een nieuwe smaak, Mentos Choco & Caramel, begon ik lichtjes te stuiteren. Daar is overigens niet zo heel erg veel voor nodig wanneer de woorden chocolade en karamel gecombineerd worden. Wel moet ik toegeven dat ik in het begin licht sceptisch was. Gaat de nieuwe Mentos Choco & Caramel dan ook zo’n minty smaak hebben? Dat combineert toch niet lekker? Gelukkig werd mijn vooroordeel drastisch bijgeschaafd toen het perspakketje op mijn mat plofte. Wow, dit is lekker! Als snoepje maar ook als onderdeel van heerlijke koekjes. In het artikel van vandaag laat ik je kennis maken met de nieuwe smaak Mentos en deel ik een recept voor gevulde choco & caramel cookies.

Gevulde Choco & Caramel Cookies

Zoals ik al zei was ik bij het zien van het persbericht licht sceptisch. Mentos Choco & Caramel zit namelijk in de vertrouwde Mentos-rol wat mij onmiddellijk deed denken aan de alom bekende Mentos Mint. Maar Mentos Choco & Caramel is wel echt anders. De dragees zijn groter en iets zachter en, naar mijn idee, nog lekkerder. Er zijn twee smaken verkrijgbaar: Mentos Choco & Caramel en Mentos Choco & Caramel White. Beide bevatten dragees van karamel, gevuld met een heerlijk zachte chocoladevulling. Beste.Combi.Ever. Maar ook gevaarlijk. Ik heb nog een paar rolletjes liggen van de nieuwe smaak en ik merk dat ik iedere keer als ik met Senna ga lopen een, of twee of drie, dragee(s) in mijn jaszak stop om onderweg te snoepen. Oeps. Ook Tim is er dol op, die werkte laatste in z’n eentje een halve rol weg. Dubbel oeps.

Naast er lekker zo van te snoepen kun je de nieuwe Mentos Choco & Caramel ook gebruiken in recepten en daar word ik natuurlijk nog blijer van. Ik maakte gevulde choco & caramel cookies: vrij basis koekjes gevuld met een Mentos dragee die door de warmte van de oven lichtjes gesmolten is maar nog steeds lekker chewy is. Resultaat? Een verrassend maar verrukkelijk koekje die ideaal is om te serveren bij de koffie of thee. En het fijne: ze staan in 20 minuten op tafel.

Gevulde Choco & Caramel Cookies

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mentos

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 442313524 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 442313524 1

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gevulde Choco Caramel Cookies

No ratings yet

Gevulde Choco & Caramel Cookies

Porties12 stuks

Ingrediënten

 • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 75 gram kristalsuiker
 • 1 ei
 • 200 gram patent bloem
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • snuf zout
 • 12 Mentos Choco & Caramel dragees

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Doe de boter en twee soorten suiker in een kom en klop dit tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens het ei toe en klop deze mee tot een romig, klontvrij mengsel.
 • Doe de bloem, het bakpoeder en een snufje zout in de kom en meng het geheel tot een egaal koekdeeg.
 • Vorm balletjes ter grootte van pingpongballetjes van het koekdeeg en duw een Mentos Choco & Caramel dragee in het midden van de koekballetjes.
 • Leg de koekballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat en bak de koekjes in het midden van de oven in 10 - 12 minuten gaar. Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je serveert.

Notities

*Voeg wat chocolate chips aan het koekdeeg toe voor nóg meer chocoladesensatie. 

Join the Conversation

 1. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Haha, moeders en hun pepermuntjes! Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet zo goed wist wat ik er nou van moest vinden, maar door je blog ben ik wel iets enthousiaster geworden. En de koekjes zien er lekker uit!

 2. Wendy says:

  Vorig jaar in Polen al op! Smaken prima!!

 3. Marleen says:

  Oehh die koekjes lijken mij erg lekker! Waar kun je deze mentos allemaal kopen? :)

  1. Sabine Author says:

   Gewoon in de supermarkt!

 4. Margot says:

  Ik kocht ze pas in België al en je eet ze inderdaad zo achter elkaar op. Goed idee ook om ze voor die koekjes te gebruiken.

 5. Sylvia Bruijsten says:

  Ik ben ook zo benieuwd, want in mijn hoofd klopt de combinatie Mentos + chocolade gewoon niet. Best leuk om te zien dat verwachtingen zo merk-gerelateerd zijn! Ze hebben ze helaas nog niet bij de Appie om de hoek, maar hoop dat ze ze binnenkort pok gaan verkopen!

 6. Smaken en lijken ze niet ontzettend veel op Meller?

  1. Sabine Author says:

   Ik heb nog nooit Mellers gegeten dus ik durf het je niet te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close