OMF’s Eetoverzicht week 49

Wat een feesteetweek was het afgelopen week hier in huis! Twee keer Kerst, een keertje Sinterklaas en tussendoor wat simpele maaltijden om onze buiken wat rust te gunnen, haha. Het fijne is: ik hoef niet per se meer te koken voor OMF in de weken voordat we op vakantie gaan, wat overigens over twee weken al is wooohooo. Ik ben klaar wat betreft recepten tot en met de eerste week (of twee weken?) van januari en dat is fijn. Toch probeer ik zoveel mogelijk nieuwe dingen te maken en moet ik nog het een en ander voor Kerst doen. Het houdt de variatie erin en ik vind het leuk. Plus het geeft me een rustig gevoel. Bereid je voor op een feestelijk en lekker OMF’s Eetoverzicht deze week.

Zondag

risotto_vis

Oeeeh Kerst in huis! Ik ging aan de slag met een heerlijke risotto en een heerlijk vis uit de oven. Het leven als foodblogger is zo vlak voor de feestdagen echt heerlijk hoor. We eten af en toe al zo luxe en uitgebreid op doodnormale dagen. Aankomende dinsdag gaan de kerstrecepten van start op OMF. Deze worden gepubliceerd tot en met 23 december dus er staat een hoop lekkers op jullie te wachten. Variërend van gerechten voor het kerstdiner tot lekkere dingen voor het kerstontbijt.

Maandag

tacos

Na een lekker kerstdiner deden we maandag weer wat normaler. Ik had de slowcooker aangezet en maakte chili con carne die dag. Omdat ik niet zoveel zin had in rijst of brood besloot ik er taco’s van te maken. Lekker met ijsbergsla, kaas, verse avocado en een flinke dot zure room. Ik ben zó gek op zure room. Jum.

Dinsdag

boerenkoolstamppot

Haha, het avondeten van dinsdag ziet er totaal niet smakelijk uit maar geloof mij als ik zeg dat het echt wel erg lekker was. Ik maakte ‘Boerenkoolstamppot meets Broodje Shoarma’. Een hele geinige maar erg lekkere combinatie. Het recept komt begin januari op OMF. Echt het proberen waard!

Woensdag

hele_kalkoen

Jaaaa, nog een keertje Kerst! Voor deze Kerst wilde ik heel graag een video opnemen over het vullen en bereiden van een hele kalkoen. Van Boers & Boers kreeg ik een kalkoen thuis en dus greep ik de gelegenheid deze week met beide handen aan. Met als resultaat dat we afgelopen woensdag gewoon van een hele kalkoen zaten te eten, haha. Wat een heerlijkheid. De restjes vriezen we overigens altijd in en gebruiken we voor wraps, sandwiches en pasta-gerechten. Zó lekker.

Donderdag

burritos

Op donderdag moesten we na Tim zijn werk boodschappen doen voor een feestje en voor de Sinterklaasgourmet. Ik was laat terug uit het ziekenhuis en dus besloten we simpel te eten. Ik zei vorige week al dat we weer eens een keer de burrito’s van Knorr moeten eten (mijn absolute nr 1 guilty pleasures wanneer het aankomt op het gebruik van pakjes en zakjes). Donderdag kwam dat wel even goed uit.

Vrijdag

wraps

Omdat Tim ’s avonds een bierproeverij organiseerde voor zijn vrienden bij ons thuis besloten we licht te eten. Ik gebruikte wat leftovers van de kalkoen van woensdag om wraps mee te maken. Samen met wat komkommer, tomaat en kaas (de sla was helaas op) was het een prima maaltje.

Zaterdag

gourmet

Gisteren was het 5 december en zoals ieder jaar vierden we het ook dit jaar weer met een gourmet met de schoonfamilie. Vaste prik. Ik had besloten me niet al teveel uit te sloven dit jaar en maakte alleen twee salades, stoofpeertjes en de kruidenboter zelf. Verder zochten we lekkere dingen uit bij de slager en de visboer. Moet ook eens kunnen. Lekker was het wel! En we hebben nog een boel over dus vanavond hebben wij een lekker snackdiner samen. Yes!

Ik heb voor aankomende week nog geen eetplanning in gedachten. Ik hoef qua avondeten dus niets meer te doen dus wellicht dat er wat oude bekenden op tafel komen te staan of dat ik toch zin heb om nieuwe dingen klaar te maken. Vanavond in ieder geval een snackdiner met de restjes van gisteravond. Goed vooruitzicht.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Marijke I easydailyfood says:

  Ziet er goed uit! Kan mij voorstellen dat het heel decadent voelt een kalkoen midden in de week haha!

 2. Die boerenkool meets shoarma ziet er interessant uit.

  Kijk uit naar je kerstrecepten. Ik heb van het weekend de kookbladen (Allerhande, Delicious en Jamie Magazine) door zitten spitten en daar niks noppes nada uitgehaald. Veel te dure ingrediënten en bewerkelijke recepten. Juist met Kerst heb ik nooit zo’n zin om uren in de keuken te staan.

  Fijne week toegewenst.

  1. Sabine Author says:

   Hopelijk kun je op OMF wel wat lekkers vinden Fran! :)

   1. Daar ben ik van overtuigd en anders maak ik gewoon een Guilty Pleasures kerstdiner :)

 3. Wat ziet die kalkoen er prachtig uit! Genieten, dat soort heerlijke gerechten doordeweeks! Ga toch ook eens een carrière als foodblogger overwegen, haha ;)

 4. Cheese and Chinese says:

  Wat lijkt me dat lekker om op een normale woensdag een luxe kerstdiner te hebben! Ik ben nu al benieuwd naar de recepten. Love deze tijd van het jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close