Sab’s Eetoverzicht #37-2020

Morning! Zondagochtend alweer en dus tijd voor een nieuw eetoverzicht! Ik was niet heel strikt met mijn planning afgelopen week. We lieten de teugels een beetje vieren, kozen halverwege de week voor McDonald’s – moet kunnen soms – maar sloten de week af met een lekker Aziatisch diner. Die Aziatische toon gaan we aankomende week voort zetten maar daarover zometeen meer.

zondag 1

Zondag

We hadden voor onszelf al besloten om McDonald’s te halen ’s avonds, maar halverwege de middag besloot ik tóch de jongens nog even mee te nemen naar buiten en liepen we naar de supermarkt. Ik haalde ingrediënten voor wraps met krokante kip. Was eigenlijk hartstikke lekker en ik vind het altijd een prima idee om alles op tafel te zetten zodat iedereen zijn eigen wrap kan samenstellen. Bovendien zijn er op deze manier ook weer wat ingrediënten die ik nog in huis had liggen opgegaan en dat is altijd fijn.

maandag 1

Maandag

Hoewel Tim van tevoren weinig verwachtte van het avondeten maandag, viel het uiteindelijk ontzettend in de smaak. Ook Cody en Vic hebben gesmuld van het eten en dat terwijl het super gezond was. Ik maakte bloemkoolpuree met gepofte knoflook, knoflookspinazie en knoflookgamba’s. Echt een knoflookbom dus, het is maar goed dat we nergens meer heen hoefden ’s avonds – haha. Een licht maaltje maar echt ontzettend lekker en een hele makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen.

dinsdag 1

Dinsdag

Foe yong haaaaii. Eens in de zoveel tijd zet ik dit simpele gerecht op tafel. Deze keer om de simpele reden dat de eieren die we nog hadden staan op moesten. Ik verwerkte kippendijen en een grote zak wokgroenten in de omelet en we aten er zilvervliesrijst bij. Van Foe Yong Hai maak je altijd veel te veel dus onze jongens konden er later in de week nog een keer van eten.

woensdag 1

Woensdag

McDonald’s dus. Stond helemaal niet op de planning want eigenlijk zouden we linzensoep met naan eten. Maar ik wist voor 95% zeker dat de linzensoep die ik had gemaakt niet in de smaak zou vallen bij Tim en dat hij ook niet heel geschikt zou zijn voor Vic & Cody. Aangezien het toch al een soort van cheatday was woensdag, haalde Tim op de terugweg van werk McDonald’s. Normaal gesproken kies ik voor burgers, maar nu had ik zin in kipnuggets en een quarterpounder.

donderdag 1

Donderdag

Ik hoefde donderdagavond voor het avondeten alleen nog het vlees op te warmen, de aardappelsalade kon zo uit de bak op bord. Ik had beide gerechten overdag al gemaakt en op de foto gezet voor OMF namelijk. Het is een sour cream & onion aardappelsalade met Char Siu. Het recept voor de Char Siu komt uit een kookboek waarvan binnenkort een Cook the Books online komt.

vrijdag

Vrijdag

Zoals meestal de laatste tijd stond er vrijdag een shootdag met Fatima op de planning. Er ging eten mee naar huis, maar we hadden allebei eigenlijk totaal geen trek meer omdat we de hele dag door hebben gegeten – haha. Ik warmde wat van het eten op en maakte daar zelf knoflook-broodsoldaatjes bij. Meer dan genoeg.

zaterdag 1

zaterdag 2

Zaterdag

De start van onze Azië 7-daagse, haha! Gisteren stond ik de hele middag in de keuken en voor het avondeten maakte ik de Japanse Rijst en Taiwanese gefrituurde kip uit het boek Amazing Asia van Emma de Thouars. Hoewel de foto van het dessert er niet helemaal smakelijk uit ziet (iets met kinderen die geen geduld meer hadden) was dat het allerlekkerste van de wereld: pandan panna cotta met kokos karamel. Het recept vraagt om een topping van gedroogde, gepofte rijst maar dat kon ik nergens vinden en zelf maken kostte me iets teveel tijd en moeite. In plaats daarvan gebruikte ik cornflakes en dat was net zo prima. Het recept voor de panna cotta ga ik met je delen.

Ik heb vorige week besloten mijn volledige eetplanning van aankomende week te baseren op het boek Amazing Asia van Emma de Thouars. Er komt een uitgebreide Cook the Books aan voor dit specifieke boek, maar als je mij volgt op Instagram dan weet je waarschijnlijk al dat dit mijn favoriete boek van het hele jaar is. Tim was het er overigens direct mee eens. Ik zei: ‘oh, het liefst eet ik volgende week elke dag uit dit boek – iedere dag Aziatisch’ en zijn antwoord was: “Nou, dan doe je dat toch – zie ik ook wel zitten”. We zijn gisteren naar naar twee toko’s gereden, hebben alle boodschappen gedaan dus deze week eten we ie-de-re dag Aziatisch. En ik heb daar ZOVEEL zin in, niet normaal haha. Ik heb geprobeerd een zo gevarieerd mogelijke eetplanning te maken dus ondanks het Aziatische karakter, biedt het jullie volgende week ook nog wat inspiratie.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Heb je een recept of komt er een recept van de bloemkoolpuree? Je knoflook feestje?

    1. Sabine Author says:

      Daar komt vooralsnog geen recept van. Je zou dit recept kunnen aanhouden en daar gepofte knoflook aan toe kunnen voegen: https://ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/de-lekkerste-bloemkoolpuree/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close