Viv’s Eetoverzicht #37-2020

Vorige week heb ik flink wat gerechten gemaakt die binnenkort of over een tijdje online komen op OMF, en daardoor was onze koelkast behoorlijk gevuld met diverse maaltijden. Of eigenlijk, een soort van maaltijden want soms maak ik een bijgerecht of een lichte salade en dan combineer ik die twee gewoon tot avondeten. Uiteindelijk moet alles op! Daarbij kregen we zondag eters en ook toen heb ik lekker uitgebreid gekookt maar mogelijk was het iets teveel – what else is new. Hoe dan ook; we zijn de afgelopen week goed doorgekomen op ‘restjes’.

Viv Eetoverzicht week37 1

Zondag

Als ik kook voor anderen dan zet ik het liefst de hele tafel vol. Gangen serveren heb ik ook zeker wel eens gedaan hoor, maar dat vergt veel voorbereiding en ik hou ervan om de tafel vol te zetten met lekkers en een gezellige avond te hebben met elkaar. Want de hele avond in de keuken staan en dus veel te druk zijn met het eten terwijl je gasten er al zijn, vind ik minder gezellig.

Wat ik maakte; een paar favorieten die ik een paar weken terug ook al eens maakte. Hierboven een Parmezaan/Ricotta dip, met een beetje citroen en geroosterde tomaatjes. Erbij geroosterd brood.

Viv Eetoverzicht week37 2

Het ziet eruit als een donkere prut, maar het is zó lekker. Ik maakte Melanzane en die vind ik het lekkerst als die lekker lang heeft staan doorgaren en -bruinen in de oven. Ik maakte drie schalen, twee gingen er leeg.

Viv Eetoverzicht week37 3

Erbij deze frisse salade bestaande uit rucola, parmaham, courgette en macadamianoten. Met een dressing van o.a. mosterd, citroen, honing en witte wijnazijn.

Viv Eetoverzicht week37 4

Ik wilde toch nog een dessert maken, ook al had ik dat niet echt bedacht van tevoren. Ik maakte glaasjes gevuld met Bastognekruim, citroenmascarpone/slagroom en bovenop blauwe bessen met geroosterd amandelschaafsel.

Viv Eetoverzicht week37 5

Maandag

Restje nummer 1! Dit moest als eerste op; een lekkere salade met pompoen en pecannoten. Erbij een stuk van de gratin die ik had gemaakt.

Viv Eetoverzicht week37 6

Dinsdag

Ook wel lekker hoor, dit; niet koken als je uit je werk komt maar gelijk even die Melanzane in de oven laten opwarmen. Heerlijk dus, en die laatste schaal hebben we prima met zijn tweeën leeg weten te maken.

Viv Eetoverzicht week37 7

Woensdag

Eigenlijk was dit gerecht de volgende dag veel lekkerder. Maar goed, daar had ik woensdagavond niet zoveel aan maar ook toen was het een prima happie. Ik maakte een snelle ovenschotel met aardappelschijfjes, verschillende groenten in een zelfgemaakte tomatensaus en met een dik dak van geraspte kaas.

Viv Eetoverzicht week37 8

Donderdag

Ik wilde dit warm eten, maar spoelde de pasta veel te lang af onder een koude kraan en dus werd het een koude pastasalade. Veel beter idee! Met pesto, stukken mozzarella en cherrytomaatjes.

Viv Eetoverzicht week37 9

Vrijdag

Ook een restje dit! Maar deze komt uit de vriezer, al had het daar maar een paar dagen in gestaan. Het kwam goed uit om niet te hoeven te koken dus we ontdooiden deze lekkere pompoen gnocchi. Overigens gelijk vastgesteld dat gnocchi niet goed in te vriezen is, de bolletjes worden een beetje droog aan de binnenkant.

Viv Eetoverzicht week37 10

Zaterdag

Ik kook de hele komende week uit het boek Simple van Ottolenghi. En gisteravond begon ik met dit bulgur gerecht. Súper lekker met cherrytomaatjes, geroosterde aubergine en citroenyoghurt. Dikke aanrader.

Voor vanavond en de komende week heb ik het dus in grote lijnen al bedacht, de boodschappen zijn ook al in huis. Enkel per dag kijk ik even waar we zin in hebben.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close