Viv’s Eetoverzicht #20-2021

Mijn eetoverzicht begint weer aardig te lijken op een ‘zomers’ eetoverzicht. Dat kunnen we van het weer nog niet echt zeggen maar mán wat ben ik eraan toe. Jullie ook, ongetwijfeld. Maar die regen ben ik wel aardig zat hoor. Enige positieve punt is dat de temperatuur langzaam stijgt, dus echt koud hebben we het niet meer. Hoe dan ook, ik ben eraan toe en wat betreft het avondeten zit ik dus al aardig in de flow. Ik maakte namelijk vooral lichte gerechten, en vol met groenten. En een enkele keer stopte ik weer eens mango in het avondeten, lekker tropisch ;-) Gisteren stond ik weer eens wat langer in de keuken omdat ik hapjes maakte voor een paar vrienden van Tobias. En daar is nog wat van over. Ik kocht namelijk weer voor een heel weeshuis boodschappen dus vanavond doen we samen de hapjes-avond nog eens dunnetjes over.

Eetoverzicht Vivian week20 1

Zondag

Niet iets wat we snel op een zondagavond zouden eten, maar ik had er alles voor in huis en ik vind dit een hele lekkere salade. Het is er eentje op basis van bulgur, met veldsla, gebakken bacon, avocado en cottage cheese. Heel simpel en ook een gezonde hap.

Eetoverzicht Vivian week20 2

Maandag

Hier is de tropische mango. Samen met gerookte kip, ijsbergsla, cherrytomaatjes, komkommer, walnoten en een mosterd/dille dressing een hele lekkere pastasalade.

Eetoverzicht Vivian week20 3

Dinsdag & Woensdag

Ik flanste wat in elkaar en dat pakte heel goed uit. Ik kookte wat broccoli en bloemkoolroosjes en bakte deze daarna op hoog vuur op met wat olijfolie, peper en zout. Ondertussen bakte ik ook wat blokjes verse zalm in knoflook en een scheutje sojasaus. Tobias sneed de radijsjes en bosuitjes in plakjes en alles bij elkaar werd het dit bordje. Met nog wat gebakken ui en sesam erover. Heel erg lekker en omdat we nog wat over hadden at ik het woensdag nog een keer.

Eetoverzicht Vivian week20 4

Donderdag

Alle credits naar Tobias voor deze maaltijd want hij maakte deze zoete aardappelsalade met een twist. Normaal eten we hem vaak met een mayo/citroen/dille dressing, maar deze keer bracht Tobias het op smaak met 5-spices. Verder met gebakken bacon erdoor en een eitje erbij.

Eetoverzicht Vivian week20 5

Vrijdag

Een broodje groenteburger en een broodje groenteballetjes. Op vrijdag moet er vaak vroeg gegeten worden en bijna altijd vergeet ik dat ;-) Tobias regelde dit voor ons, zachte bolletjes met hummus en mayo en dus die vegetarische burger/ballen. Lekker, en ik zat er goed vol van.

Eetoverzicht Vivian week20 6

Zaterdag

Ik maakte nog veel meer dan dit, maar ik vergat er de foto’s van te maken. Hier zie je in ieder geval nacho’s met ‘Gooische dip’ a.k.a. zure room + chilisaus + koriander (de gouden tip die ik járen geleden van vriendin Felice kreeg, en nog steeds af en toe op tafel zet), en quiche lorraine. Verder maakte ik cupjes met pulled pork + bbq-saus + een schijfje komkommer, toast met truffelmayonaise, ossenworst en rucola (ontdekt bij mijn lieve tante), ketjap gehaktballetjes (favo recept, van mijn moeder), en nog wat makkelijke dingen waar ik niks voor deed behalve het uit de verpakking halen en het op tafel zetten ;-)

Voor vanavond hebben we dus nog best wel wat over, en voor de rest van de week hebben we eigenlijk ook al wel veel in huis. Boodschappen doen stel ik dus mooi nog even uit.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close