Viv’s Eetoverzicht week 33

Sabine is gisteren aangekomen in het fijne Italië en geniet nu ongetwijfeld van een heerlijke pasta, dus ik neem de komende weken het eetoverzicht van haar over. Kan ik jullie eens laten zien wat ik nou eigenlijk op een doordeweekse dag eet en wie weet inspireer ik je voor jouw komende week.

Vorige week zondag appte Sabine me nog even een reminder, ‘Vanaf vandaag begint je eerste eetoverzicht, dus vergeet vanaf nu geen foto’s te maken van je avondeten!’. Heel fijn, ik heb gelijk maar even een dagelijks alarm in mijn telefoon gezet zodat ik er iedere dag aan denk. Moet toch even in mijn systeem komen zoiets, al maak ik vaak foto’s van wat ik eet (’t is een tik geloof ik), zou toch jammer zijn als ik er in dit geval pas aan denk als ik net de laatste hap neem.

Maar het is gelukt. Keurig iedere dag een foto gemaakt en stiekem iedere dag mijn bordje wat netter opgemaakt (klein perfectionistje hier).

IMG_6734

Zondag

Op zondag begon ik met een couscous salade die ik regelmatig in een flinke hoeveelheid maak zodat we er de volgende dag nog van kunnen lunchen. Ik vulde de salade met komkommer, rode paprika, witte kaas, citroen rasp en sap, olijfolie en peper en zout. Een favorietje hier. Lekker zomers en erbij gekruide kipspiezen die ik grilde op die nieuwe fijne grill.

IMG_6751

Maandag

Ik maakte weer gebruik van de grill door er tartaar op te grillen nadat ik de groene avocado salade klaar had gemaakt. Die tartaartjes zijn zo klaar en die salade was wat meer werk: Veldsla en rucola met avocado, gebakken cashewnoten en bacon opgebakken in olijfolie, citroensap en knoflook. Een fijne lichte maaltijd zo voor onze training die avond.

IMG_6754

Dinsdag

Dinsdag aten we broccoli en kip omwikkeld met spek uit de oven. Een heel simpel (gezond) gerecht en erg lekker! Tobias heeft het deze avond klaargemaakt en voegt altijd een beetje 5-spices kruiden toe, maakt het net een beetje anders!

IMG_6800

Woensdag

Zoete aardappel, daar heb je hem weer. Bijna standaard in huis hier en deze keer heb ik ze in grove stukken gehakt en samen met champignons, paprika, kip en een lekkere dressing in de oven geschoven.

IMG_6917

Donderdag

Op donderdag train ik altijd vroeg dus ik kookte erna pas, vandaar dat de foto iets donkerder is. Maar, het was lekker! Een eiwrap met ijsbergsla, avocadocreme, pesto (met walnoten), bacon en nog wat walnoten. De bedoeling was het met kip te maken i.p.v. bacon maar die was ik die ochtend vergeten uit de vriezer te halen..

IMG_6936

Vrijdag

Durum met kruidige kip en tzatziki. Hiervoor heb ik de grill weer uit de kast gehaald én ik heb het eerst gefotografeerd voordat ik het opat. Het recept staat dus binnenkort online!

IMG_6947

Zaterdag

We zijn gisteravond heel gezellig uit eten geweest in Apeldoorn en hoewel ik vaak moeite heb met het kiezen van een hoofdgerecht, deze keer wist ik het direct: Ossenhaaspuntjes met cashewnoten en blauwschimmelkaassaus. Ik vind blauwe kazen heerlijk!

IMG_6943

En ik had geen voorgerecht besteld, maar dat vond de kok toch wat ongezellig. Dus ik kreeg een mini vissoepje. Leuk!

IMG_6952

Ik ga niet uit eten zonder een nagerecht te bestellen, wel of geen ruimte, er MOET een toetje in. Ik koos voor de brownies (chocolate forever) met stracciatella ijs en warme vanille saus. Ik kreeg het niet op maar het was heerlijk!

Op de zaterdag na was het weer een gezonde week en daar had ik na een weekje Italië ook echt wel weer behoefte aan. Italië was natuurlijk fantastisch en we hebben er heerlijk gegeten maar om weer een beetje in het ritme te komen i.v.m. mijn fanatieke trainingsschema, eet ik heel graag lekker maar vooral ook gezond en niet te zwaar. Vandaag ga ik weer verzinnen wat het de komende week gaat worden.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. MARIJKE says:

    Leuk om te zien!

  2. Sandra says:

    Ziet er lekker uit, ik kijk uit naar je recept van de Durum met kruidige kip en tzatziki (ik kan vast de kip door vega ‘kip’ vervangen ;) ).

  3. Wendy says:

    Ik kijk dan weer uit naar het recept met zoete aardappel, kip en champignons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close