Video: Mini Mexicaanse Saucijzenbroodjes

Op de Instagrampagina van Tessa zag ik laatst een foto voorbij komen van Kip-Bacon Bladerdeeghapjes en dat bracht mij op het idee om aan de slag te gaan met mini saucijzenbroodjes. Ik ben dól op saucijzenbroodjes, het liefst met een dikke klodder mayonaise erbij, och heerlijk. Mini saucijzenbroodjes vind ik misschien nog wel iets beter. Te eten in slechts twee happen, geen uit elkaar vallende broodjes, geen mega vette vingers.. Eigenlijk het beste van een saucijzenbroodje in snackvorm. Omdat ik niet zomaar simpele saucijzenbroodjes wilde maken ging ik aan de slag met een variant die ons héél goed bevallen is. In de video van vandaag laat ik je mijn recept zien voor Mini Mexicaanse Saucijzenbroodjes.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mini Mexicaanse Saucijzenbroodjes

Voor degenen die zich altijd afvragen waar ik toch heen ga met al het eten dat ik maak: Tim neemt het altijd mee naar zijn werk voor de lunch of voor bij de koffie. Dit deelt hij dan met zijn collega’s hè, hij eet het echt niet in zijn eentje op. Met dit recept voor Mini Mexicaanse Saucijzenbroodjes maak je er bijvoorbeeld 22, no way dat ik dit in huis laat liggen want ik ben dol op dit soort snacks. Waar ik van koekjes makkelijk af kan blijven, zijn hartige snacks echt niet veilig. Ik leg gemaakte snacks nog wel eens in de vriezer, maar liever werk ik het direct ’t huis uit. Dan kom ik ook niet in de verleiding om voor de lunch iets op te warmen of tussendoor toch snel een broodje te pakken. Helemaal met deze saucijzenbroodjes want ach, het zijn toch mini’s?

Wat daarbij ook leuk is om te weten: ik neem vrijwel nooit maar één video per dag op. Zeker in de afgelopen weken voor de vakantie schoot ik er gemiddeld zo’n drie à vier per dag. Voor iedere video proef ik het eindresultaat dus dat betekent al gauw dat ik op een dag meerdere dingen proef en dus eet. Meer dan genoeg, dus het is ook maar verstandig dat dit soort dingen snel het huis uit gaan.

Van alle dingen die ik maak, met uitzondering van recepten voor het avondeten – die eten we gewoon zelf, proef ik eigenlijk maar één stuk, één puntje of soms zelfs maar een hapje. Ik was tonnetje rond geweest als ik alles had opgegeten wat tot nu toe op OMF is verschenen, haha. Dus wees verstandig en maak deze Mini Mexicaanse Saucijzenbroodjes voor de lunch (die je deelt!) of voor een feestje want ik garandeer je dat je hier niet vanaf kunt blijven.

Mini Mexicaanse Saucijzenbroodjes

4.41 van 5 stemmen

Mini Mexicaanse Saucijzenbroodjes

Porties22 stuks

Ingrediënten

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 350 gram rundergehakt
 • 80 gram mais uit blik
 • 2 eetlepels tacokruiden
 • jalapeños hoeveelheid naar wens
 • 75 gram geraspte cheddar
 • 2 eieren

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Doe het gehakt samen met de mais, tacokruiden, fijngehakte jalapeños, geraspte cheddar en 1 ei in een kom. Kneed alle ingrediënten door elkaar.
 • Rol het vel bladerdeeg uit en verdeel de gehaktvulling in twee lange stroken over de lengte van het bladerdeeg.
 • Snijd vervolgens het bladerdeeg over de lengte doormidden en vouw het deeg over de gehaktvulling (zie de video voor instructies). Zorg ervoor dat het bladerdeeg goed dichtgevouwen zit.
 • Snijd het deeg met de vulling in kleinere stukken en verdeel deze over bakplaat.
 • Klop het tweede ei los en smeer de bovenkant van de mini Mexicaanse saucijzenbroodjes in met het losgeklopte ei.
 • Bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar.

Join the Conversation

 1. Heerlijk, ben echt gek op saucijzenbroodjes en moet ze nodig eens zelf maken.

 2. Demi | DE KOOKFABRIEK says:

  Mmm! Wat een lekkere variant van het saucijzenbroodje.

 3. Debora says:

  Waar haal je geraspte cheddar??

  1. Sabine Author says:

   Zelf raspen van een blok cheddar?

 4. Kirstin says:

  Deze zien er echt super lekker uit! Is het ook mogelijk om de saucijzenbroodjes in te vriezen en later op te warmen?

  1. Sabine Author says:

   Zeker! Wel alvast afbakken, af laten koelen en dan invriezen. In de koelkast laten ontdooien en dan eventueel weer wat opkrikken in de oven.

 5. Bianka says:

  Ik heb ze zojuist gebakken voor mijn man zijn verjaardag dit weekend. Heb een heel pakje diepvries bladerdeeg gebruikt, gehakt mengsel volgens recept en elk plakje na het oprollen in 4 stukjes verdeeld. Was precies genoeg gehakt voor 40 mini hapjes. Stiekem alvast geproefd, ze zijn heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close