Viv’s Eetoverzicht #39-2020

Wij hebben hier een hele wisselende week achter de rug wat betreft het avondeten. We zaten zondag nog in Zwitserland en deden toen even makkelijk met het avondeten. Maandag besloten we naar huis te rijden en belandden we in een fijne file rond etenstijd en aten we ergens waar ik al twee jaar niet meer geweest was. Voor de rest van de week was het ook heel wisselend. Zo kookte ik voor een vriendin, borrelden Tobias en ik op het terras, hadden we vrijdag een heel vroeg diner buiten de deur en gisteravond had ik geen zin om te koken dus werd het wederom iets makkelijks. Je merkt het, een volledig vakantiegevoel. Heerlijk. Maar gisteravond heb ik op, jawel, zaterdagavond onze weekboodschappen gedaan dus die hoef ik niet meer te doen én onze week gaat er wat verantwoorder uitzien dan de afgelopen week. Maar dat is ook wel erg makkelijk te realiseren hoor ;-)

Zondag

Ik maakte vorige week zaterdagavond een gerecht uit het boek Simple van Ottolenghi. Daar was veel van over dus dat aten we zondagavond nog een keer. Overigens ga ik dit recept (op verzoek) uitwerken voor OMF, dus het komt binnenkort online. Nog even in het kort: het is een pasta met een saus van bouillon, ansjovis, kruiden, knoflook, ui en kikkererwten. Er doorheen nog wat witte kaas en spinazie.

Maandag

Tja, ik ben dus helemaal niet van de McDonalds en Burger King, en kom er dan ook echt nooit. Exact twee jaar geleden waren we bij de McDonalds wist ik toevallig, en nu waren we bij deze toko langs de Duitse snelweg. Ik had een burger met kaas en bacon en die was best oké. Erbij natuurlijk friet en een liter cola maar het was veel te veel dus heb het bij lange na niet opgekregen.

Dinsdag

Weer thuis! En we hadden nog wel wat liggen dus daar flanste ik dit gerechtje mee in elkaar. Ik bakte gnocchi op, en kookte kort wat broccoli. Samen met courgette-slierten, cottage cheese en flink wat peper een prima en simpele maaltijd.

Woensdag

We zijn woensdag rond een uur of vijf naar Zus hier in Deventer gewandeld en hebben daar lekker op het terras gezeten. We bestelden drie gerechtjes en dat was behoorlijk veel dus we hadden er genoeg aan. Nacho’s, brood met dips en zoete aardappelfriet.

Donderdag

Donderdagavond sprak ik met een vriendin af en ik nam alle boodschappen mee zodat ik voor ons kon koken en zij op de bank kon ploffen. Ik maakte mijn favo gerecht dat ik laatst op OMF plaatste; Tomaten Orzo met Kippendijen en Tzatziki. Nog even een kleine tip: ik sprak laatst iemand die het wilde maken maar geen orzo kon vinden bij de Appie. Zelf ben ik ook inmiddels ook in twee Appie’s geweest om het te kopen maar het lijkt erop dat het uit hun assortiment is. Ik kan het er niet meer vinden in ieder geval. Dus even naar de Jumbo voor dit ingrediënt!

Vrijdag

We spraken vrijdagmiddag met een vriend af bij De Buren in Apeldoorn en dineerden daar al wat vroeger vanwege andere afspraken. En omdat je daar dus tapas kunt bestellen is dat ideaal, want telkens komt er wat lekkers op tafel. We hebben dan ook van alles besteld. Hierboven zie je een broccolisoepje, gamba’s met limoenmayo, spinazie/kaaskroketjes, botervis en pasteitjes met geitenkaas.

Zaterdag

Ja, de afsluiter van de week was een simpele pizza. Had geen zin om te koken, dus dit was een prima plan.

De boodschappen zijn al in huis, en de planning is gemaakt. Ik ga de komende week weer aan het werk dus we zijn al lekker voorbereid ;-)

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close