Tomaten Orzo met Kippendijen en Tzatziki

1.3K

Ik ben momenteel een beetje op een ‘orzo-tour’. Want hoewel ik orzo voorheen niet vaak in de keuken gebruikte, momenteel ga ik er alle kanten mee op. Het is een ideaal ingrediënt dat zich goed leent voor lauwwarme salade’s en smeuïge, warme gerechten. Deze keer ben ik voor het laatste gegaan en eigenlijk wilde ik dit gerecht de titel ‘Griekse Orzo’ geven. Maar ik vind dat je daar altijd een beetje voorzichtig mee moet zijn, want dit is bijvoorbeeld niet een écht Grieks gerecht. Het is wel geïnspireerd op de Griekse smaken, want ik maakte een kruidenmix voor de kippendijen die Grieks aandoet, en ik maakte er een tzatziki bij. Al met al een heerlijke combi en een prima maaltijd voor doordeweeks denk ik :-)

3.2 van 5 stemmen

Tomaten Orzo met Kippendijen en Tzatziki

Porties3 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

Orzo

  • 300 gram orzo
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 ml water

Kippendijen

  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1,5 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • peper
  • zout

Tzatziki

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1/2 teen knoflook geraspt
  • 1/4 komkommer geraspt

Overig

  • een paar takjes verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Begin met het voorbereiden van de kip door de kruiden en de olijfolie hiervoor met elkaar te mengen. Mix vervolgens met de kip en zorg ervoor dat de kipreepjes volledig bedekt zijn met het kruidenmengsel. Zet aan de kant (evt. in de koelkast) zodat de smaken in kunnen trekken.
  • Start nu met het bereiden van de Orzo. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en giet het water erbij. Roer goed door elkaar en voeg dan de orzo toe. Roer de orzo door het tomatenmengsel heen en laat het vocht in de orzo trekken (op middelhoog vuur). Blijf goed roeren en wanneer je een smeuiige orzo heb, en de korrel gaar is, is de orzo klaar.
  • Terwijl de orzo pruttelt, bak je in een andere pan de kipdijfiletreepjes op hoog vuur mooi bruin en gaar.
  • Maak nu de tzatziki. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met het halve geraspte teentje knoflook en de geraspte komkommer.
  • Roer de kipreepjes door de orzo heen en serveer met een dot tzatziki en wat van de verse fijngehakte peterselie.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tomatenorzo met kippendijen & tzatziki

Join the Conversation

  1. Susanne says:

    Wat is de website mooi geworden! Die ” Direct naar recept”-knop is ideaal!
    Vanavond dit recept maken!
    X Susanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close