Broodje Steak Tartaar met gegrilde paprika (Fastfood Friday)

Mocht je op zoek zijn naar een heerlijke lunch, dan zit je met dit broodje steak tartaar met gegrilde paprika sowieso goed.

Ik ben niet helemaal zelf aan de slag gegaan met het maken van steak tartaar, het is immers Fastfood Friday dus het zou wel leuk zijn als we dit broodje een beetje snel kunnen maken. Maar gelukkig kwam ik in de supermarkt een bakje biefstuk tartaar tegen en dat vond ik een príma alternatief.

Mocht je wel aan de slag willen met het zelf maken van steak tartaar, dan geef ik je uiteraard wat tips. Maar op de manier waarop ik het broodje heb gemaakt, ben je lekker snel klaar. En dat is wel fijn, zo vlak voor het weekend. Toch?

broodje biefstuk

Steak Tartaar recept

Een steak tartaar recept kun je al vinden op Ohmyfoodness, járen geleden maakte ik het namelijk al een keertje zelf.

Het zelf maken van steak tartaar is eigenlijk heel eenvoudig, het allerbelangrijkste is dat je kwalitatief goed vlees hebt dat bovenal VERS is. Je eet steak tartaar namelijk rauw.

Ik gebruik zelf het liefst altijd biefstuk, met name een kogelbiefstukje vind ik lekker. Koop ‘m bij de slager en laat het vlees bij voorkeur alvast fijnmalen, dat scheelt je thuis weer een hoop snijwerk. Of je moet een foodprocessor hebben, daar gaat het een stukje sneller mee.

Voor dit broodje nam ik dus biefstuk tartaar uit de supermarkt. Ongetwijfeld is dat ook bij de slager te koop. Check even of de tartaar dan al gekruid is met peper en zout, anders hoef je dat zometeen niet zoveel meer te gebruiken namelijk.

De specifieke biefstuk tartaar (van Albert Heijn) die ik gebruikte, was gekruid met peper en zout en ook kwamen de gesnipperde uitjes er al bij.

Oh en als je dan toch bezig bent, check dan ook mijn Crostini’s met steak tartaar eens. Super lekker als borrelhapje! En ook daarvoor kun je prima biefstuk tartaar gebruiken.

broodje steak tartaar

Broodje biefstuk

Omdat je dit broodje biefstuk rauw eet, is het wel van belang dat je het niet al te ver van te voren klaarmaakt. Mocht je willen lunchen met dit broodje steak tartaar, dan kun je eventueel alle onderdelen los meenemen en het broodje op kantoor nog even smeren.

De gegrilde paprika is namelijk ook erg lekker om koud te eten, dus vandaar dat je alles voor dit broodje al goed kunt preppen.

Ik koos er zelf voor om een rustiek pistoletje te gebruiken, maar ieder soort broodje is natuurlijk prima. Het ligt er maar net aan wat jij het lekkerst vindt.

Ik heb het deze keer niet gebruikt, maar ik weet zeker dat een lepel truffelmayonaise ook een erg lekkere toevoeging is op dit broodje.

Ben je nou niet zo van (extreem) rauw vlees, dan vind je deze Steak Sandwich misschien ook wel lekker. Of maak eens een Philly Cheese Steak Tosti, ook nog altijd een van mijn favorieten en zeer smakelijk met gegrilde paprika.

steak tartaar recept

Paprika grillen in de oven

Sinds ik geen gasfornuis meer heb moet ik paprika grillen in de oven. Voorheen deed ik het namelijk nog wel eens op een open vlam, dan blakert de paprika lekker zwart en wordt ‘ie van binnen perfect zacht. Maar de oven is een prima alternatief. Of gebruik de barbecue, als je die toch al klaar hebt staan om te gebruiken met het mooie weer.

Je zou er trouwens zélfs voor kunnen kiezen om de paprika te grillen op een contactgrill… Enfin, de mogelijkheden zijn eindeloos zoals je merkt.

Door de paprika alvast in reepjes te snijden, heeft de groente wat minder lang in de oven nodig om goed gaar te worden en dankzij de ‘marinade’ wordt de paprika heerlijk van smaak.

Uiteraard kun je voor dit lunch recept iedere kleur paprika gebruiken die jij maar wil. En wil je helemaal snel klaar zijn, dan kun je zelfs gegrilde paprika uit pot gebruiken. Of grill de paprika alvast (ver) van te voren en bewaar deze luchtdicht verpakt in de koelkast. Ook lekker om te gebruiken voor andere gerechten!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

paprika grillen
5 van 1 stem

Broodje steak tartaar met gegrilde paprika

Steak tartaar eet je normaal gesproken als voorgerecht maar ik bouwde het gerecht om tot een heerlijk broodje. Aangekleed met gekruide, gegrilde paprika. Een super lekkere lunch!
Porties2 broodjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 rode paprika – in reepjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook – fijngehakt
  • 1 tl peterselie
  • 1/2 tl oregano
  • 2 pistolets
  • 150 g biefstuk tartaar
  • 1/2 ui – gesnipperd
  • 30 g Parmezaanse kaas – geschaafd
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Meng de reepjes paprika met de olie, knoflook, peterselie, oregano en wat peper en zout. Verspreid over de bakplaat en grill de paprika in 25 minuten zacht.
  • Snijd de pistolets open en smeer de broodjes in met biefstuk tartaar.
  • Verdeel het gesnipperde uitje, de gegrilde paprika's en Parmezaanse kaas over de tartaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Gang: brood, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: broodje vlees, fastfood friday, gegrilde paprika, lunchbroodje, steak tartaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close