Ga terug
+ servings
steak tartaar recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Broodje steak tartaar met gegrilde paprika

Steak tartaar eet je normaal gesproken als voorgerecht maar ik bouwde het gerecht om tot een heerlijk broodje. Aangekleed met gekruide, gegrilde paprika. Een super lekkere lunch!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: brood, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: broodje vlees, fastfood friday, gegrilde paprika, lunchbroodje, steak tartaar
Servings: 2 broodjes

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl peterselie
  • 1/2 tl oregano
  • 2 pistolets
  • 150 g biefstuk tartaar
  • 1/2 ui - gesnipperd
  • 30 g Parmezaanse kaas - geschaafd
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Meng de reepjes paprika met de olie, knoflook, peterselie, oregano en wat peper en zout. Verspreid over de bakplaat en grill de paprika in 25 minuten zacht.
  • Snijd de pistolets open en smeer de broodjes in met biefstuk tartaar.
  • Verdeel het gesnipperde uitje, de gegrilde paprika's en Parmezaanse kaas over de tartaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.