Broodje steak tartaar met gegrilde paprika
Steak tartaar eet je normaal gesproken als voorgerecht maar ik bouwde het gerecht om tot een heerlijk broodje. Aangekleed met gekruide, gegrilde paprika. Een super lekkere lunch!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: brood, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: broodje vlees, fastfood friday, gegrilde paprika, lunchbroodje, steak tartaar
Servings: 2 broodjes
- 1 rode paprika - in reepjes
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 tl peterselie
- 1/2 tl oregano
- 2 pistolets
- 150 g biefstuk tartaar
- 1/2 ui - gesnipperd
- 30 g Parmezaanse kaas - geschaafd
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Meng de reepjes paprika met de olie, knoflook, peterselie, oregano en wat peper en zout. Verspreid over de bakplaat en grill de paprika in 25 minuten zacht.
Snijd de pistolets open en smeer de broodjes in met biefstuk tartaar.
Verdeel het gesnipperde uitje, de gegrilde paprika's en Parmezaanse kaas over de tartaar.
Breng op smaak met peper en zout.