Peanutbuttercup & Pretzel cookies

Ik moet af en toe echt grinniken om jullie. Ik krijg regelmatig te horen of ik niet wat vaker gezondere recepten kan delen. Uiteraard ben ik daar best toe bereid maar ik vind het simpelweg gewoon een stuk leuker om guilty pleasures te maken en om te zien hoe blij mensen daarvan (kunnen) worden. Zo hoef ik maar een foto van een dikke vette cheesecake op Instagram te plaatsen en ik kan je garanderen dat die door het dak gaat. Ook worden de recepten voor ‘slechte’ gerechten steevast beter gelezen dan de gezonde maaltijden. Dus tja, wie ben ik om dan maar doodleuk gezonde recepten te delen. Stiekem wil ik dat ook niet alleen maar want ik heb net zoveel plezier in het maken van bijvoorbeeld deze Peanutbuttercup & Pretzel Cookies als jullie zeer waarschijnlijk zullen hebben in het eten van deze koekjes. Pindakaas is de laatste jaren natuurlijk enórm populair en ik moet zeggen dat ik me ook helemaal kan vinden in die ’trend’. Zelf ben ik er namelijk ook dol op. Ben jij ook zo’n pindakaasliefhebber dan moet je deze koekjes absoluut eens proberen. Je proeft de pindakaas namelijk heel goed en gecombineerd met de lichtjes gesmolten chocolade en de pretzels is dit recept echt een winnaar.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Peanutbuttercup & Pretzel cookies

Peanutbuttercup & Pretzel cookies

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Peanutbuttercup Pretzel cookies

No ratings yet

Peanutbuttercup & Pretzel cookies

Porties14 stuks

Ingrediënten

 • 100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
 • 50 gr kristalsuiker
 • 1 ei
 • 150 gr bloem
 • 1/2 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 200 gr peanutbuttercups mini's of de grote in kwarten gesneden
 • 50 gr pretzels gezouten

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Klop de boter met de twee soorten suiker romig. Voeg het ei toe en klop deze net zolang tot het ei volledig is opgenomen.
 • Doe de droge ingrediënten in de kom en klop of kneed het geheel nu tot een stug koekdeeg.
 • Voeg de peanutbuttercups en de pretzels toe en schep deze nog even kort door het koekdeeg.
 • Schep met behulp van een ijslepel bolletjes ter grootte van een pingpongbal van het koekdeeg. Leg deze met voldoende afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat.
 • Bak de koekjes in het midden van de oven in 10 - 12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even kort afkoelen op het bakblik en daarna volledig op een taartrooster.
 • Bewaar de koekjes luchtdicht buiten de koelkast.

Join the Conversation

 1. Geef mij de Guilty Pleasures ook maar met af en toe een gezond recept er tussendoor. Er zijn naar mijn idee meer gezonde recepten te vinden op het web dan de Guilty Pleasures dus blijf maar komen daarmee :)

 2. Julie says:

  Ik HOUD van peanutbutter cups!! Ik denk dat dit echt overheerlijk is in combinatie met de zoute pretzels. TOP!

 3. Richelle says:

  Haha, ik zit voor de 1e keer op je website vandaag en ik dacht net bij die bananen witte chocolade taart inderdaad meteen: huh? maar das niet gezond.. ;-) you do you girl! x

 4. Nathalie says:

  Ik word altijd hartstikke blij van jouw Guilty Pleasure recepten :-D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close