Pizzasliders uit de oven

Oh, wat heb ik een paar mensen gelukkig gemaakt met het recept dat ik vandaag ga delen. Ik krijg regelmatig de vraag wat ik met al dat eten doe wanneer het is gekookt, zeker in aanloop naar mijn zwangerschapsverlof toen ik zo’n 10 – 15 verschillende dingen per week bereidde. Het antwoord is heel simpel: 80% van alle dingen gaat met Tim mee naar zijn werk. En het varieert nogal eens wat dat dan is. Zo gaan vrijwel alle taarten en koekjes die kant op, maar zo af en toe komt er ook een lunchgerecht voorbij en lunchen de mannen en vrouwen bij Tim op zijn werk uitgebreid. Deze pizzasliders gingen ook met Tim mee. Tot mijn grote spijt overigens want nadat ik er eentje geproefd had wilde ik ze het liefst allemaal opeten. Omdat dat me niet zo verstandig leek heb ik de pizzasliders toch maar meegegeven. Nu ik dit artikel schrijf en de foto van de pizzasliders zie begin ik alweer te watertanden, man dit is zo ongelofelijk lekker en zo makkelijk om te maken. Ik kan ook tal van doelen bedenken voor deze mini pizzabroodjes. Als lunch zijn ze super lekker maar bij de soep zie ik ze ook rustig op tafel staan. Of wat denk je als warme partysnack? Gegarandeerd dat jij de show steelt met deze pizzabroodjes en dat ze in no-time op zijn!

Pizzasliders

Pizzasliders

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pizzasliders uit de oven

No ratings yet

Pizzasliders uit de oven

Porties12 stuks

Ingrediënten

 • 12 mini (hamburger)broodjes
 • 200 gr tomatensaus
 • 75 gr geraspte mozzarella
 • 2 rode uien in halve ringen, licht voorgebakken
 • 125 gr salami broodbeleg
 • olijfolie
 • Italiaanse kruiden gedroogd
 • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
 • Snijd de broodjes doormidden en leg de onderkantjes strak naast elkaar in de ovenschaal. Smeer de bovenkant van de broodjes in met de tomatensaus en verdeel hier de geraspte mozzarella, voorgebakken uien en de plakjes salami overheen.
 • Leg de kapjes weer op de broodjes en smeer deze lichtjes in met wat olijfolie.
 • Bestrooi de kapjes van de broodjes met de Italiaanse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas.
 • Bak de pizzasliders in het midden van de oven 10 - 12 minuten tot de mozzarella volledig gesmolten is.

Join the Conversation

 1. Daniélle says:

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik kan mij voorstellen dat ze daar heel gelukkig van werden!

 2. Anmriej says:

  Jum! Handig voor onze housewarming!! Waar koop je die mini hamburgerbroodjes?

  1. Sabine Author says:

   Albert Heijn!

 3. Zo dat ziet er zeker lekker uit dat ga ik snel maar eens maken

 4. Joyce - Lemonylifenl says:

  Lijkt me heerlijk! Wat een geluk hebben tim zijn collega’s! ;)

 5. Viktor says:

  Awesome, my wife loves these very much, thank you!

 6. Laura says:

  Die zien er super leuk uit zeg! Geloof zo dat ze ook lekker smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close