Week van OMF #39-2020

Het was een week van rennen, vliegen en springen afgelopen week. Wél heel leuk hoor, maar omdat ik deze week een weekje vakantie heb – vergt zo’n week ervoor altijd iets meer voorbereidingen. Maar dat is niet erg, ik werk altijd liever een weekje extra (hard) zodat ik daarna een week van mijn vrij-zijn kan genieten dan dat ik tussendoor nog van alles moet doen. Er stonden in ieder geval twee shoots op de planning vorige week: één dag met Fatima en voor de ander reisde ik helemaal af naar Zuid-Limburg. Een flinke reis kan ik je vertellen!

Maandag

Er lag een tijdschrift op de mat (Gooische Glossy?) waarin de herdruk van het Guilty Pleasures boek werd aangekondigd, gecombineerd met een kort interview met mij. Vic vond het heel bijzonder dat hij mij in het tijdschrift zag staan: “HÉ KIJK MAMA, DAT BEN JIJ!”.

Op kantoor ging ik direct aan de slag met het wegwerken van de rest van de preoders. Een flinke klus weer, maar alle boeken zijn maandag op de bus gegaan.

Ik weet niet wat het was, maar ik had een méga inkakker ‘s middags. Ik kon me totaal niet meer focussen en was zo ongelofelijk moe. Extra koffie dus.

Dinsdag

Nadat ik de kindjes had weggebracht dinsdag stapte ik in de auto naar Zuid-Limburg. Een hele flinke rit, maar wel voor een goed doel. Ik ging namelijk filmen met Santa Maria en de winnares van de actie die we begin dit jaar hielden. Het eindresultaat zien jullie in november maar ik kan alvast verklappen dat het zó’n leuke en gezellige dag was. De video is ongetwijfeld ook leuk straks.

We hadden in ieder geval een lekkere lunch.

En toen bleek Vivianne (ik was op bezoek bij ‘De Brummers Familievloggers’) ook nog eens ‘mijn’ cheesecake te hebben gemaakt met de No Bake bakmix. Zo tof als ik mijn eigen cheesecakes bij iemand anders mag proeven.

Eenmaal thuis stond er foodpost op me te wachten: verse nieuwe pizza’s van Albert Heijn met groenten in de basis.

Nog even lekker spelen voordat we naar boven gingen. Ze kunnen steeds vaker spelen samen, zo leuk.

Woensdag

Deze foto vat wel een beetje mijn mamadag samen woensdag: mamadag dus, het huishouden doen tussendoor en ook moeten werken helaas. Ik probeer echt niet te werken op woensdag, maar omdat ik deze week een weekje vrij ben moest ik wel even.

Wel lekker in pyjamabroek – want waarom ook niet.

Ik zei toch: ze kunnen steeds vaker gezellig samen spelen. Vic nog lekker in pyjama want die had net zo weinig zin als ik om om te kleden haha.

Aan het einde van de middag moest ik naar de huisarts, onder andere voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Ik ben 30 geworden dit jaar en eindelijk, de onderzoeken zijn 4-6 maanden vertraagd door Corona, kreeg ik de oproep. Gelijk maar even gedaan dus!

Donderdag

Donderdag was kookdag op kantoor. Ik maakte 5 gerechten waarvan ik er twee moest filmen.

Ook kreeg ik mooie foodpost binnen van Liquido D’Oro. Onder andere hele lekkere truffelolie. Daar had ik al een fles van staan en die vind ik zó lekker. Nu heb ik er ook een op kantoor!

Johnny Doodle komt met nieuwe smaken chocolade: beide zijn ze heerlijk en ik heb niet echt een favoriet. Melkchocolade gecombineerd met noten en je hebt me al gauw om. Verkrijgbaar bij Albert Heijn!

Nóg een nieuw kookboek dat is verschenen: de Ovenbijbel door Chickslovefood. Willen jullie hier een Cook the books van of niet?

Het was olie-dag donderdag denk ik, want ik kreeg ook drie flessen Griekse olijfolie van het merk Altis. Ik kende het mek niet moet ik zeggen, maar hoe leuk zijn deze blikken flessen?

Ik had parelsuiker nodig voor een recept en ik besloot direct maar vast wat sprinkles mee te bestellen voor de feestdagen. Ik bleek achteraf alleen niet de goede parelsuiker besteld te hebben dus er komt nog een pakketje aan. Met nóg meer sprinkles. Je kunt ze maar hebben hè.

Vrijdag

Ik voerde echt een race tegen de klok vrijdag. Mijn to do lijst leek wel eindeloos en tussendoor vond ook nog de shoot plaats met Fatima. Hierdoor lunchten we wel echt heel erg lekker.

Twee keer foodpost op vrijdag, het was echt een volle post week! Gulpener heeft een nieuw biertje gebrouwen in samenwerking met een Limburgse bio-boer.

En van Landal kreeg ik een pakket met HEERLIJKE Zeeuwse mosselen ter promotie van hun diverse (Zeeuwse) kustparken. Ik ben echt dol op Landal en vind het zo leuk dat ze nu dit doen.

Weekend

Het was een diamond painting weekendje. Als in: ik wilde er sowieso een meenemen op vakantie en maakte daarvoor alles klaar.

Cody at zijn eerste kibbeling ooit. Ging er, uiteraard, bijzonder goed in.

Zaterdagmiddag was het mooi weer dus we fietsen naar de kinderboerderij waar we het liefste heengaan vanwege de grote speeltuin. Vic is eindelijk groot genoeg voor de kabelbaan (om er zelf vanaf te gaan zonder hulp)dus die kon zijn geluk niet op.

Zondagochtend een 10km wandeling met mama in de benen. Het is nu wel echt Herfst!

En daarna maakte ik vast een begin met het pakken van de spullen. Want met twee kinderen neem je ongelofelijk veel mee.

En nu ben ik dus een weekje op vakantie. Althans, ik ga vanmiddag – haha. Samen met de kindjes en mijn ouders (Tim moet helaas werken, die heeft een evenement eind deze week waar ze de hele week druk mee zijn – super balen) ben ik een weekje in Hof van Saksen op uitnodiging van Landal. Onze gastouder is deze week vrij dus de onze vakantie hebben we bewust in deze week gepland. Vic kijkt er al wéken naar uit en heeft het de afgelopen paar dagen bijna nergens anders over gehad, dus ik denk dat we een heel geslaagde week tegemoet gaan. Houd mijn Instagram Stories in de gaten voor wat sneak peeks; in Week van OMF van volgende week deel ik natuurlijk meer kiekjes. Althans, ik doe mijn best… in vakanties slaag ik er steeds beter in om mijn telefoon links te laten liggen – haha.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Karlijn says:

  Fijne vakantie!

 2. Melanie Huyghe says:

  Een Cook the Books oh ja !!! Maar eerst een fijne vakantie!!!!

 3. Renske says:

  Fijne vakantie! Zou je weer eens een artikel willen schrijven over je favoriete kookboeken? Ik was hier pas naar op zoek, maar zag dat het laatste artikel hierover (als ik het goed heb onthouden) uit 2013 komt. Ik ben erg benieuwd naar een update hiervan! :)

  1. Dat is een leuk idee! Ga ik doen!

 4. Grietje says:

  Cook the ovenbijbel: yes ofcourse!!!

  Wel gekke sprinkles trouwens! Lijken verdacht veel op je Marokkaanse lunch 1 dag later… ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close