Week van OMF #16-2018

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kon mijn geluk niet op afgelopen week, wat heb ik inténs genoten van het mooie weer. Dit is ook direct een van de grote voordelen van het zelfstandig ondernemen: je eigen tijd in kunnen delen. Dus wat ik de afgelopen week voornamelijk heb gedaan is ’s ochtends en ’s avonds werken en ’s middags in de tuin zitten, in de zon. Mijn huid is wat getinter, ik heb een flinke lading aan zomerkleding besteld want wow, wat was mijn garderobe aan een upgrade toe en ik kwam onmiddellijk in een vakantievibe terecht. Zálig. Deze Week van OMF bevat dan ook lekker veel zonnige foto’s, zo houden we dat mooie weer toch nog een klein beetje vast.

foto2 3

Maandag

Omdat de gastouder een lang weekend weg was, had ik Vic deze week drie dagen thuis. En dat was best gezellig zoals je ziet. Ik weet alleen niet wat voor hoofd ik hier trek.

foto1 3

Lunchen met knetterveel groenten, heb ik het slechte eten van eind van de week een beetje mee te weten compenseren.

foto3 3

Dit is vegan koekdeeg, zo lekker! Ik deel het recept gauw.

foto6 3

Hihi, draakje <3

foto5 3

Dinsdag

Dinsdag was Vic veel minder goed te pas en brak hij de hele boel af. Wilde nergens naar luisteren en hing vooral heel veel aan mijn been. Niet in zijn hum dus.

foto7 3

foto4 3

Kijk, dit is de betere foodpost – hier houd ik van! Dr. Oetker lanceerde afgelopen week haar nieuwe Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA groentepizza’s: pizza’s waarvan de bodem is gemaakt van kleurrijke groenten die vervolgens afgetopt worden met smaakvolle toppings. Het kon natuurlijk ook niet anders dan dat Dr. Oetker met de huidige groentepizza trend mee moest gaan en nu zijn deze pizza’s dus in het vriesschap te vinden. Met teksten als Taste it, the best has yet to come! en It just doesn’t get any better today! slaat Dr. Oetker een hele andere weg in met hun pizza-assortiment, vind ik in ieder geval heel leuk. Daarnaast beloven ze met zulke kreten ook nogal wat, mijn nieuwsgierigheid is dus gewekt…*

foto9 3

Woensdag

Vic loopt sinds deze week ineens heel goed achter zijn loopkar, zó leuk. En hij vindt het me ook een partijtje leuk – zo schattig. We denken allemaal dat Vic sterk en stabiel genoeg is om te kunnen lopen zonder zich vast te houden, hij vertikt het zelf alleen nog haha.

foto15 3

Ik stond alweer vroeg in de keuken om te bakken. Ik maakte zoveel cheesecakes afgelopen week!

foto8 3

Omdat het zonnetje zich goed liet zien vulde ik de zandbak met zand en bestelde ik was buitenspeelgoed voor hem. Vic heeft zich hier onwijs mee vermaakt afgelopen week.

foto10 3

Annemie kwam gezellig even langs met kleine Nick en nam wat cheesecakes mee naar huis – ideaal.

foto11 3

In de middag sprong ik op de fiets en fietste ik samen met Vic ruim een half uur naar mijn ouders waar we even in de tuin ploften. Na een uur of twee fietsten we weer terug.

foto12 3

Bij HEMA bestelde ik naast buitenspeelgoed ook deze houten speelset, allemaal kookgerei. De droom van iedere foodie(mama) toch?

foto13 3

Donderdag

Foodpost van Blue Band, nieuwe groente- en fruitspreads. Dat is wel echt in he? Dit soort smeerseltjes?

foto14 3

Wat was het fantastisch weer en wat had ik er veel last van met fotograferen, haha. Ik bouwde dus een hele stellage om de cheesecake heen om het licht een beetje te weren.

foto22 3

’s Middags kwam Nanda genieten van het mooie weer in onze tuin. Samen flansten we deze overheerlijke salade in elkaar. Ik deel het recept binnenkort, de salade was namelijk te lekker om niet te delen.

foto16 3

Nadat ik Vic had opgehaald bij de gastouder, hem eten had gegeven, in bad én bed had gedaan plofte ik op onze tuinbank om nog even te werken voordat Tim thuis zou komen. Ik heb veel avonden in de tuin gewerkt afgelopen week, zo fijn.

foto17 3

Wel geinig dat ik het eerste kerstrecept voor dit jaar inplande terwijl ik buiten zat te genieten van het mooie weer, haha!

foto18 3

Vrijdag

Vrijdag was echt een klusjesdag. Nadat ik Vic had gedropt haalde ik de auto door de wasstraat, dat was zó hard nodig.

foto19 3

Daarna deed ik verschillende boodschappen en reed ik langs GAMMA, ik wilde namelijk weer een nieuwe backdrop maken voor fotografie. Ik heb van iedere stap een foto genomen vrijdagmiddag, dus ik deel binnenkort een artikel over hoe ik zelf zo’n ondergrond maak.

foto20 3

Ondertussen was er weer foodpost binnengekomen van Sultana, kijk nou wat een leuke mand/tas erbij zat!

foto25 3

Dit zijn nieuwe repen van Sultana, op basis van dadels en noten. Ik heb alleen de onderste met cashew en kokos geproefd en dit vond ik super lekker. Verrassend want ik ben nooit zo van de dadelrepen.

foto21 3

Via Etsy bestelde ik laatst wat knipsels van linnen, dat is namelijk een prachtige stof om te gebruiken bij foodfoto’s. Het pakketje kwam vrijdag binnen en ik ben er zó blij mee <3

foto30 2

Wat ook binnenkwam was een groot deel van mijn zomerkledingbestelling. Deze jurk is groot favoriet, ik bestelde hem bij de webshop Lola Liza. Velen vroegen via Instagram om een shoplog maar sorry, iets met schoenmaker blijf bij je leest.

foto29 3

VIER cheesecakes in de koelkast vrijdag, woohoo. Ok, eigenlijk vijf want bovenin staat nog een stukje zoals je ziet, haha.

foto24 3

Na alle klusjes en een volle ochtend lunchte ik met een zomerfavoriet: Caprese op een lekker broodje. Zalig.

foto28 3

Tussen de bedrijven door deed ik boodschappen voor de BBQ ’s avonds. Bij de speciaalbierwinkel Hopdonders (voor de Apeldoorners: deze zit aan de Koninginnelaan) kocht ik witbiertjes.

foto27 3

Tadaaaaa, backdrop is af. Zo tof vind ik hem!

Eind van de middag schoot ik de potentiële coverfoto voor CHEESECAKE en editte ik een boel foto’s.

foto23 3

Zaterdag

In tegenstelling tot vrijdag maakte ik zaterdag helemaal niet zoveel foto’s. We gingen ’s ochtends even naar de stad en toen mijn schoonzusje langswipte haalden we met zijn allen een ijsje. Ik at een bolletje crème brûlée, zo lekker!

foto26 3

Voor de derde keer deze dag maakte ik opnieuw karamelsaus, hij was steeds niet naar mijn zin en voor het boek moet alles wel perfect zijn.

foto31

Kleurrijke pizza’s als diner! Gisteren hebben jullie in Sab’s Eetoverzicht al kunnen lezen wat we van deze groentepizza’s van Dr. Oetker vonden.*

De rest van de middag werkte ik in de tuin en ’s avonds vierden we de verjaardag van Viv in Deventer wat super gezellig was. Voor het eerst hadden we een ‘externe’, alsnog bekende maar geen familie, oppas voor Vic – vond ik best spannend hoor. Maar het is allemaal super goed gegaan gelukkig.

foto32

Zondag

Na een korte nacht worden we al vroeg weer wakker gemaakt door Vic. We blijven nog eventjes in bed hangen, maken het hele huis schoon en aan het einde van de ochtend komt er een vriend van Tim langs. Terwijl de kleine man op bed ligt en de grote mannen gamen ben ik aan het werk. Ik edit een boel foto’s voor CHEESECAKE, maak een eetplanning voor aankomende week en kijk naar de planning voor OMF.

foto33

Als Pieter weer weg is gaan Tim, Vic en ik boodschappen doen. Daarna gaat de kleine weer naar bed (hij slaapt momenteel twee keer per dag) en ga ik in de tuin weer verder werken. Nog even genieten van de laatste warme uren.

Deze week wordt het een stuk minder relaxt, de weersvoorspellingen zorgen ervoor dat ik mezelf voornamelijk opsluit in huis om keihard te buffelen. Er moet nog meer dan genoeg gebakken worden voor CHEESECAKE, ook al heb ik het moment dat ik dit schrijf al 14(!) cheesecakes af. Wel is de week natuurlijk een dagje korter met Koningsdag erbij dus hij zal ongetwijfeld weer voorbij vliegen.

Fijne week! x

*in samenwerking met Dr. Oetker

Join the Conversation

 1. Laura - Dagelijkse hap says:

  Wat een leuke week met erg veel lekker eten! En nu je hier caramelsaus benoemd, krijg ik er meteen zin in :) mijn moeder maakt altijd gezouten caramel, zoooo lekker :D

 2. Dorien says:

  Wat een drukke week :)
  Die groente-fruitspreads van Blueband zijn al een tijdje te koop hoor
  Ik ben fan van de aardbei-bietjes, toch net ietje beter op mn broodje dan gewone aardbeienjam ;)

 3. Samantha - Just-food.nl says:

  Ik heb gewoon al zin in dat kerstrecept stiekem :)

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, snap ik wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close