Week van OMF #48 – 2017

Oh jongens wat een week weer! Ik kan momenteel iedere Week van OMF wel op deze manier beginnen maar jemig, die weken van mij gaan momenteel ook van hot naar her. En ik hou ervan, heerlijk die variatie, dat nooit een dag hetzelfde is… Afgelopen week was er wel eentje met hele diepe downs en fijne ups. Ik lag één deeg beroerd in bed en moest later in de week een maagonderzoek ondergaan, maar kreeg daartussen ook de kans om met dé Sergio Herman te lunchen en met OMF wonnen we een persaward. Goed, klaar voor?

foto1

Maandag was de meest slechte start van de week die je maar kon bedenken. Je hebt het gisteren wellicht al gelezen in mijn eetoverzicht, maar in de nacht van zondag op maandag kwam AL mijn eten van die avond er weer uit. Maandag overdag was het nog niet veel beter en dus heb ik voornamelijk in bed gelegen en geslapen.

foto2

Aan het einde van de middag haalde ik wel mijn kleintje weer op bij de gastouder. Gelukkig is hij nagenoeg altijd vrolijk.

foto9

Een zeer zeldzame aangelegenheid dit: samen op de bank liggen. Excuses voor mijn beroerde gezicht maar dat is wat zo’n slechte voedselreactie met je doet. Stiekem mis ik dit wel van de hele newbornfase hoor, dat eindeloos knuffelen en samen op de bank chillen. Vic wil dat bijna nooit meer.

foto3

Dinsdag was ik gelukkig nagenoeg weer de oude. Eerst maar eens boodschappen doen. En hoe groot is mijn kind nu hij zo in het karretje kan zitten?

foto19

Aan het einde van de ochtend ging ik ook nog even aan het werk.

foto5

Terwijl het buiten GOOT van de regen. Wat een shitweer is het afgelopen week regelmatig geweest het?

foto6

Halverwege de middag bracht ik Vic naar mijn ouders en reed ik naar Arnhem. Ik had daar namelijk een proeverij van het Frites Atelier. Ik had nog heel even tijd voordat het event begon en piepte even de Primark binnen om te neuzen. Dit pakje ging mee naar huis.

foto12

Een aantal deuren verder streek ik uiteindelijk neer aan een gedekte tafel in de piepkleine vestiging van het Frites Atelier.

foto25

Hier vertelde Sergio Herman himself alles over zijn ideeën, toekomstplannen en visie voor het Frites Atelier. Wat een innemende, leuke en open man. Vond het een onwijs leuk evenement en een eer dat ik erbij mocht zijn (we waren maar met z’n zessen!).

foto21

Uiteraard kregen we ook genoeg te proeven. Deze Mexican BBQ Sausage was echt waanzinnig. Een lichtpittig, ietwat rokerig worstje met Andalouse mayonaise en frisse toppings. Zelfs de koriander vond ik prima op dit broodje dus dat zegt héél veel.

foto23

Woensdagochtend ging ik samen met Vic, Annemie en haar kleintje Nick zwemmen. Het was onwijs gezellig, quality time met z’n viertjes haha. Vic ging thuis na zijn broodje direct knock out voor de rest van de middag. Hij was zó moe.

foto18

En dus ging ik die uren lekker aan het werk. Tip voor iedere thuiswerkende mama: put je kind gewoon uit ’s ochtends, dan heb je ’s middags tijd voor jezelf hahaha.

foto24

Nieuwe activiteit: uit de Stokke proberen te klimmen. Ik heb dit weekend het voetplateau naar beneden gezet zodat dit niet meer kan.

foto7

Foodpost op de woensdagavond: een GIGANTISCHE doos knettertjevol met chocolade van FairTrade. Wooow. Binnenkort kun jij ook zo’n doos winnen hier op OMF dus houd de blog in de gaten.

foto10

Zelfs Tim was ervan onder de indruk, haha.

foto8

Nu Vic kan kruipen is niets meer veilig, ook mijn voeten niet meer tijdens het koken haha.

foto13

De rest van de avond woonde ik in mijn nieuwe teddyberentrui van Primark. Zo’n comfi gevaarte kon ik niet laten liggen, dat snap je. Maar wees niet bang: ik zal ‘m niet op straat aantrekken.

foto14

Donderdagochtend: om 08.45u moest ik me melden bij het Medisch Centrum Veluwe voor een gastroscopie, een maagonderzoek. Kortgezegd: dit was het allernaarste onderzoek dat ik ooit heb moeten ondergaan. Google ‘gastroscopie’ en je snapt waarschijnlijk vrij snel waarom. Ik heb me de hele ochtend zwaar ellendig gevoeld en minimaal 2 dagen last gehad van mijn keel. Bah.

foto4

Ik wilde eigenlijk een video opnemen donderdag maar dit verschoof ik voor het gemak. Ik voelde mezelf niet ‘videoproof’. In plaats daarvan ging ik boven aan het werk en editte ik video’s die ik al had opgenomen.

foto22

Cadeautje van mijn uitgeverij: een nieuw boek. Ik ben hier heel benieuwd naar dus hoop dat ik binnenkort kan beginnen met lezen.

foto15

Cadeautje voor Viv: een vuilniszak. Hahaha! Ik had zoveel foodpost binnengekregen afgelopen tijd dat de spullen voor haar alleen in een vuilniszak pasten. Niets persoonlijks dus.

foto17

Aan het einde van de middag reden we naar Amsterdam waar de Ierland Press Awards werden uitgereikt. We waren genomineerd in de categorie ‘Blogs’ voor onze City Guide Cork. De avond begon in ieder geval al goed met een cocktail van Jameson whiskey met Ginger Ale en limoen. Zo lekker!

foto11

Het toppunt van de avond: die award dus gewoon winnen, echt héél tof. Begin dit jaar bedachten we het concept voor onze City & Travel Guides en dat het idee nu zo beloond wordt is wel heel leuk.

foto16

Vrijdagochtend bracht ik Vic weer naar Aranka (gastouder) en ging ik aan het werk. Deze keer filmde ik wel de video die ik eigenlijk donderdag al wilde filmen.

foto26

Vrijdag om 14.00 uur begon mijn weekend. Ik was uitgenodigd om te komen dineren bij Coperto Restobar en te overnachten bij Pillows Grand Hotel ter Borch in Zwolle. Er mocht een +1 mee en deze keer was vriendinnetje Nanda de gelukkige. We gingen al op tijd richting Zwolle zodat we nog even de stad in konden. Nanda had iets gelezen over een kerstmarktje dus daar liepen we heen.

foto32

Viel knétter tegen, was eigenlijk niet meer dan een ijsbaan, maar er stond wel een churro’skraam dus we kochten een klein bakje om te delen.

foto27

Ik liet nog wel even twee gaatjes in mijn oor bij piercen. Zat ik al een tijdje over na te denken, vooral ook omdat ik momenteel niet echt kettingen kan dragen omdat Vic er constant aan sjort, en ringen ook niet heel handig zijn vanwege het vele koken + afwassen. Oorbellen vind ik ook heel tof dus hop, gaatjes erbij.

foto35

Tegn 17.00u checkten we in in het hotel. Pillows Zwolle is sinds 6 november geopend voor publiek na een grondige renovatie, dus alles is nog súper nieuw. Je ziet en merkt dat aan alles. Onze kamer was lekker ruim! Groot bed, leuk zitje, ruime badkamer en fijne voorzieningen.

foto39

Tijd om ons klaar te maken. Ik trok een nieuwe panty van HEMA aan, vind hem zo leuk! Pimpt je outfit direct een beetje.

foto36

We werden verwelkomt met een heerlijk glas wijn…

foto33

… en een aperitiefje van speenvarken met zoete aardappel. Heel lekker!

foto40

De rest van de avond spendeerden we in restaurant Coperto Restobar. Hoe dat was heb je gisteren al kunnen lezen. Een aantal van de andere genodigden doken de stad in, wij gingen terug naar de kamer. Nanda moest zaterdag weer werken en bovendien hadden we elkaar al een poosje niet gezien en gaven we de voorkeur aan bijkletsen.

foto30

De volgende ochtend namen we weer plaats in het restaurant waar we deze keer heengingen voor het ontbijt.

foto37

Het toffe bij Pillows is dat het ontbijt niet in buffetvorm is, maar dat alles per ‘gang’ wordt uitgeserveerd. Het begint met yoghurt met fruit en granola en vervolgens krijg je een eitje (klaargemaakt naar wens) en een etagère met broodjes en beleg. Heel leuk Tegen 11.00u reden we weer naar Apeldoorn. Het was een onwijs leuke dag!

foto42

Foodpost van Leifheit: súper handige opbergbakjes gevuld met Sinterklaassnoep. Lekkeeeer.

foto29

’s Middags besloten we de box weg te halen. Vic zit er nooit in en uiteindelijk stond ‘ie maar stof te vangen en diende hij voornamelijk als opbergplek voor speelgoed. Doorn in het oog wel.

foto34

We trokken onze oude kist weer van boven en gebruiken dit nu als opslagbox voor speelgoed. Stúkken beter.

foto50

Om 17.00u haalden we Tobias en Viv van het station en reden we door naar Arnhem waar we een soort van XL borrel hielden bij ’t Taphuys. Na een afzakkertje bij Tobi en Viv in Deventer reden we tegen 22.30u weer naar huis. Super gezellige avond!

foto38

Gisteren was vrij van afspraken maar alsnog werd het een mega productieve zondag. We begonnen met het inpakken van een paar verhuisdozen nadat we het hele huis hadden schoongemaakt. Nog maar twee maanden tot we de sleutel van ons nieuwe huis krijgen! Waaaah.

foto28

Ik bakte súper lekkere koekjes met maar vier ingrediënten. Binnenkort komt het recept hiervan online.

foto31

De rest van de middag besteedden we aan verhuis- en kerstdingen regelen. Na het avondeten en nadat ik Vic op bed had gelegd dook ik nog heel even de keuken in om een hapje voor de kleine man klaar te maken (zilvervliesrijst met linzen, tomaat en zalm) en daarna ging ik aan het werk.

Zo, dat was weer een knettertjevolle Week van OMF niet? Mazzeltje aan die volle weken is dat dit artikel ook steeds onwijs gevarieerd is, dus ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer mee te kijken.

Aankomende week wordt ook weer fijn! Vandaag heb ik een brainstormsessie bij Unilever. Morgen en woensdag werk ik gewoon thuis en donderdag ga ik naar Amsterdam om te filmen met Leonie (ja, de tostikoningin) en krijg ik een soort van vetverbrandingsbehandeling ofzo. Heel benieuwd naar. Vrijdag staat de laatste shootdag voor het kookboek gepland en aan het einde van de dag rijden we naar Rotterdam voor een weekendje weg. Genoeg te beleven dus weer.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close