Viv’s Eetoverzicht week 16/2018

Zo hallo lekker zonnetje! Daar waren we even aan toe zeg, heerlijk die temperatuur. Mijn eetweek was nog niet zo zomers, als in, geen bbq en salades met watermeloen, maar dat ik deze week buiten heb kunnen eten vind ik ook al een behoorlijke mijlpaal.

Ik maakte vorige week een flinke eetplanning voor zelfs langer dan een week, deed voor een weeshuis boodschappen (ik vierde mijn verjaardag gisteren) en volgde braaf iedere avond mijn eigen instructies op. Voor een groot deel dan, want donderdag at ik onverwachts met mijn schoonzus mee en gisteren heb ik vooral taart en hapjes gegeten. Sterker nog, ik werk ‘as we speak’ nog even een stuk cheesecake naar binnen.

Goed, mijn eetoverzicht, komt ‘ie!

eetoverzichtweek16viv

Zondag

Achter de straat waar wij wonen zit een winkelstraat, en daar zit sinds een tijdje een toko die falafel en cigköftem verkoopt. Ik hóu echt van falafel maar was erg benieuwd naar de cigköftem dus die bestelden we. Was lekker, wil het nog wel eens proberen.

eetoverzichtweek16viv 2

Maandag

Ja deze stond dus al een tijdje op de planning, de courgetti met avocadopesto en kipgehaktballetjes van Sabine. Met maar weinig ingrediënten maak je deze lekkere maaltijd. Wel behoorlijk vullend, had ik niet verwacht! (ja, mijn courgetti is een behoorlijk dramatisch hoopje geworden, maar ach..)

eetoverzichtweek16viv 3

Dinsdag

Dit was een hele geslaagde en dit ga ik zeker vaker maken. Een lasagne van aubergine, tomatensaus en bovenop mozzarella. De aubergineplakken grilde ik, de tomatensaus heb ik een behoorlijk tijdje laten pruttelen met een boel smaakmakers.

eetoverzichtweek16viv 4

Woensdag

Dit vond ik ook een lekker bordje. Groene curry (al zie je geen groene curry) met zoete aardappel, paksoi en tomaat. Erbij wat zilvervliesrijst. Heel smaakvol!

eetoverzichtweek16viv 5

Donderdag

Ik was donderdag bij mijn schoonzusje voor een kleine knip- en kleursessie en omdat het zo uitkwam, at ik met haar mee. Gezond bordje van zilvervliesrijst, worteltjes en kipshoarma.

eetoverzichtweek16viv 6

Vrijdag

Tussen het taarten bakken door maakte ik vrijdag couscous salade met aubergine en courgette in ras el hanout uit de oven, en met feta, citroensap, peper en zout. Lekker en makkelijk.

Vanavond kook ik niet denk ik. We hebben nog wat hapjes over van gisteren dus het zou zomaar eens een ‘snack-diner’ zoals Sab dat altijd zo mooi noemt, kunnen worden.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Rachel says:

    Het ziet er allemaal echt heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close