Sab’s Eetoverzicht week 16/2018

Vanaf aankomende week ga ik weer lekker Weight Watchen” – ik quote mezelf even. Op zulke momenten heb ik altijd een hekel aan het feit dat ik zo open en eerlijk ben hier op OhMyFoodness want onder het delen van Sab’s Eetoverzicht kom ik natuurlijk niet uit. En tja, hoe ga ik dan in hemelsnaam verklaren dat er pizza voorbij komt in dit eetoverzicht, McDonald’s, een fijne barbecue… Ik heb het gevoel dat ik nu op een metershoogpodium terecht sta voor heel veel mensen, haha. Gooi die rotte tomaten maar op me he! Het was een flink gefaalde Weight Watchers week.

sla aardappeltjes

Zondag

Het avondeten van zondag ziet er een beetje kaal uit zo: salade en krieltjes uit de oven. Het was nog even wachten op de spareribs want die zaten op het moment dat ik de foto nam nog in de oven. Maar daar at ik dus ook nog een stukje van. Niet teveel overigens. Ik vind spareribs wel lekker maar heb er ook altijd snel genoeg van.

noedelsoep 1

Maandag

Maandag deden we lekker makkelijk en maakte ik noedelsoep met gamba’s. Het recept hiervan komt snel op OMF – op veler verzoek van jullie. Het was maandag nog niet zulk mooi weer als de rest van de week en daarom ging een soepje er prima in. Ultiem comfortfood zonder heel erg te cheaten. Ideaal.

panzanella

Dinsdag

En toen liet de zon zich ineens zien, héérlijk! Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als ik? Het mooie weer vroeg in ieder geval om zomerse maaltjes die buiten opgegeten konden worden en daarom maakte ik Panzanella met parmaham en feta, zó lekker. De hele schaal ging leeg! Ik deel het recept snel op OMF.

pokebowl

Woensdag

Ik had het idee om woensdag een California poke bowl te maken maar toen ik de koelkast open trok zag ik toch wat andere ingrediënten die ik wilde gebruiken (opmaken vooral) waardoor het net iets anders werd. Lekker was het uiteindelijk wel! De saus die ik over de poke bowl heb gedaan is trouwens de burgersaus van Sausguru. Beetje gek misschien maar het was echt een topcombinatie, haha.

mcdonalds

Donderdag

Tim stond donderdag en vrijdag op de beurs, beide lange dagen en met het warme weer niet bepaald een pretje. Toen hij rond 19.00u appte dat hij naar huis zou komen had ‘ie zin in maar één ding: fastfood. Goede vriendin die ik ben ging hierin mee. Oeps. Maar wat wel positief is, is dat mijn cravings voorlopig weer weg zijn – woohoo.

bbq

Vrijdag

Beursdag nummer 2. Ik had niet echt iets op de planning staan voor het avondeten en na een drukke dag voor ons beide dacht ik dat het wel een goed idee zou zijn om te barbecuen. Je weet in Nederland immers maar nooit wanneer de kans zich voor doet. Overdag reed ik dus naar de slager waar ik goed en lekker vlees haalde en verder deden we vrij makkelijk. Stokbroodje, Heks’nboter (= super lekker! En iets anders dan Heks’nkaas), Caprese met buffelmozzarella, witbiertje erbij. Top!

dr oetker pizza1

dr oetker pizza2

Zaterdag

Afgelopen week ontving ik #foodpost van Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA! Drie gloednieuwe groentepizza’s. Morgen in Week van OMF zal ik jullie iets meer vertellen over deze pizza’s maar ik kan nu al wel vast laten weten hoe ze smaken. De groentepizza’s werden afgelopen dinsdag al bezorgd en ik moest me inhouden om ze niet direct op tafel te zetten ’s avonds hoor. We hebben echter de regel weer ingesteld dat we doordeweeks voornamelijk zelf koken tenzij het echt niet anders kan Tim belachelijke beursdagen maakt of het zó warm is dat we alle plannen overboord gooien, dus ik moest even wachten met proeven tot gisteren. Van de drie varianten hebben we er twee geproefd: Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Bloemkoolbodem met als toppings kip, kaas en gegrilde paprika en Dr. Oetker Yes, it’s PIZZA Bietenbodem met courgette, gerookte ham, kaas en rode ui. Hoe kleurrijk zien de pizza’s er uit serieus – staat toch onwijs gezellig! We vonden ook erg lekker, de kleurrijke bodem met groenten is lekker dun en krokant en de gekozen toppings gaan heel goed samen met de pizzabodems. Aanradertje dus. Vic heeft er ook van meegesnoept.*

Beter deel ik mijn plannen voor aankomende week maar niet want klaarblijkelijk ben ik momenteel niet zo’n held in het me houden aan planningen, haha. Maar goed, mijn kookweek duurt eigenlijk maar t/m woensdag. Donderdag gaan we namelijk bij oma eten en als het goed is bereid zij witte asperges (JUM). Vrijdag is het Koningsdag en zaterdag gaat Vic bij opa en oma logeren en hebben wij datenight, woohoo! We moeten nog even kijken waar we gaan eten maar we zoeken ongetwijfeld iets leuks uit.

Fijne zondag! x

*in samenwerking met Dr. Oetker

Join the Conversation

  1. Chantal says:

    Ik heb de bloemkool Yes its pizza ook dit weekend geprobeerd! Bodem vond ik super alleen de topping minder (er zat een soort cremig kerrie sausje op?) maar ik heb de spinazie varaint nog in de vriezer volgend weekend maar eens proberen

    1. Sabine Author says:

      Ah ja, dat snap ik wel. Ik vond het zelf erg lekker maar degene met de bietenbodem vond ik lekkerder. De spinazievariant hebben wij ook nog in de vriezer liggen, ben ik ook benieuwd naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close