Sab’s Eetoverzicht week 30/2017

Zo’n week waarin je terugkomt van vakantie is altijd een beetje gek. Normaal gesproken begint een nieuwe eetweek voor ons op zondag, komen op maandag de boodschappen binnen en start vanaf die dag de eetplanning. Afgelopen week ging dat een beetje anders. Zondag zaten we nog aan de Belgische kust en maandag en dinsdag waren zowel Tim als ik allebei nog vrij. De echte fatsoenlijke eetweek begon dus pas op woensdag. En tja, voordat je het weet is de week dan alweer voorbij en is het weekend. Dat laatste is wel lekker trouwens. Drie dagen werken en dan weer weekend, top! Goed, na afloop van de vakantie pakte ik het vegetarisch eten weer op en dat beviel weer prima. Verder was het ook vooral een hele gezellige eetweek. Vriendinnetje Nanda at op vrijdag bij ons en Tobias en Viv gisteren. Nice!

belgie

Zondag

Ons laatste diner in het vakantiehuisje. Vic lag lekker op bed, Tim en ik zetten de laptop aan met daarop een film en omringden ons door lekkere hapjes. Snackdiner dus! Goede afsluiter in België.

sushi1

Maandag

Maandagmiddag kwamen we weer thuis en draaide direct de wasmachine op volle toeren. Ik had nog niet heel veel zin om te koken en aangezien de koelkast leeg was, bestelden we sushi. Daar had ik al even zin in dus ach, om de vakantie goed af te sluiten kon dat best. Tot nu toe heb ik nog niet heel goede ervaringen gehad met het bestellen van sushi hier in Apeldoorn. Vaak was de sushi droog, niet vers en gewoon niet zo smaakvol. Deze keer bestelden we bij Sushi Me en dat was écht heel lekker. Super vers, niet te duur en lekker gevarieerd ook. Top adres.

vega quesadillas

Dinsdag

We hadden al eventjes geen quesadilla’s meer gegeten en laatst dacht ik eraan dat ik er wel weer eens zin in zou hebben. Direct voor de dinsdag dan maar op de planning. Het werden vegetarische quesadilla’s met onder andere hummus en avocado. Ik vond ze érg lekker al gaf Tim aan de kaas een beetje te missen (had ik zelf geen last van). Het recept hiervan ga ik binnenkort delen op OMF.

maaltijdsalade 2

Woensdag

Lekker healthy op de woensdagavond, ik maakte namelijk een Buddha Bowl. Geen idee waarom zo’n bowl zo wordt genoemd, maar het was in ieder geval een kom met quinoa en linzen met daarop diverse groenten en een lekkere dressing. Wat mij betreft mag dit ook gewoon een maaltijdsalade heten. Voor Tim maakte ik een variant met kip, zelf ging ik voor kikkererwten. Recept volgt!

soepbrood

Donderdag

Het stond op mijn planning om een lekkere wokschotel te maken donderdag, maar aangezien ik overdag een vers speltbrood had gebakken én avocadopesto had gemaakt, vond ik het zonde dit niet te gebruiken. Change of plans dus en uiteindelijk aten we Bouillabaisse (vissoep) met het speltbrood met avocadopesto, gerookte zalm, rode ui, kappertjes, verse dille en honing-mosterddressing. JUM.

jambalaya

Vrijdag

Zoals ik al zei kwam afgelopen vrijdag vriendinnetje Nanda eten. Aangezien ik overdag gewoon moest werken en Vic thuis was (de gastouder heeft vakantie), besloot ik makkelijk te doen en de slowcooker aan te zetten. Ik maakte een variatie op mijn Jambalaya uit de slowcooker en schoof voor Nanda en Tim gekruide drumsticks in de oven.

nacho fries

Zaterdag

Wederom eters over de vloer gisteren, deze keer waren het Tobi en Viv! Ik zette de burgers van Julius Bar & Grill op tafel, deze keer in slider vorm (dus klein), samen met een simpele salade en Nacho Fries. Van de laatste ga ik het recept nog delen binnenkort. In plaats van sliders at ik overigens tonijn.

Aankomende week gaan we op deze tour verder. Het wordt een drukke en vooral sociale week met een aantal etentjes dus ik ben benieuwd wat er allemaal op tafel gaat staan. Maar dat zien jullie volgende week.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close