Sab’s Eetoverzicht #49-2020

Op een of andere manier had ik het in mijn bol gekregen vorige week om de vriezer leeg te gaan eten. Soms heb je dat: dan trek je de vriezer open en dan heb je gewoon geen flauw idee wat er allemaal in ligt. Daar liep ik vorige week dus tegenaan; voor mij een teken om daar iets aan te doen. Ik kwam tal van lekkere dingen en restjes tegen en op basis daarvan maakte ik de eetplanning. Wat blijkt: zelfs met kliekjes kunnen we nog heel gevarieerd eten – haha. Zo bereidde ik onder andere een complete varkenshiel, hadden we een Aziatisch feestmaaltje maar stond er ook Hollandse stamppot op de planning.

zondag

Zondag

Zoals ik al zei hadden we een Aziatisch feestmaaltje. Was helemaal niet zo ingewikkeld hoor, maar uit de vriezer haalde ik een zak met bouillon voor Pho, nog wat lemper, buikspek en bao’s. Dat alles bij elkaar vormde een heerlijk simpel en snel maaltje voor de zondagavond. Van dit soort maaltijden word ik altijd het meest gelukkig: Aziatisch en gevarieerd.

maandag

Maandag

Er moesten deze week wel wat ‘nieuwe’ gerechten op de planning, als in: waar ik geen restjes voor had. De boodschappen kwamen op tijd maandag dus we aten direct de verse groenten op. Ik maakte naar een recept van Allerhande: gebakken gnocchi met parmaham, groene asperges, ricotta en erwtjes. Ik vond het erg lekker en de mannen hebben er ook allemaal van gesmuld. Zelfs de asperges en erwtjes gingen allemaal naar binnen.

dinsdag

Dinsdag

Ik vond, zo gaat het dus bij mij: ik vind soms gewoon iets in de vriezer waarvan ik het bestaan niet meer wist, een zak hachee in de vriezer en bedacht me dat we die wel op konden eten met een stamppotje. Ik ging voor stampandijvie, dat is toch wel de favoriet van Tim en mij. Lekker met een rauw uitje en wat kaas er door.

woensdag

Woensdag

Een tijdje geleden maakte ik voor Ohmyfoodness Char Siu en daarvoor kreeg ik van BBQuality varkenshiel toegestuurd. Twee stuks om precies te zijn maar die tweede heb ik nooit nodig gehad. Die lag dus nog in de vriezer en ik besloot te freestylen. Nog nooit eerder had ik varkenshiel bereid dus dat was een mooie uitdaging. Op de achterwand van mijn keuken, die is van glas, kladde ik het recept en de handelingen die ik deed. Het resultaat was héérlijk, al zeg ik het zelf! Willen jullie hier nog een recept van? Het is niet per se een stuk vlees dat je snel bestelt gok ik maar juist daarom leuk? We aten het met rijst die ik had gekookt in de bouillon van het vlees en gewokte groenten.

donderdag

Donderdag

Ondanks alle kliekjesmaaltijden van deze week lag de koelkast vol met kliekjes – haha. Lekker logisch! Ik at zelf nog een restje stamppot met hachee.

vrijdag

Vrijdag

Ik werkte vanuit huis vrijdag omdat ik mezelf wel even een middagje vrij gunde. Dit betekende automatisch dat ik de tijd had om een quiche in elkaar te draaien. We aten deze pizzaquiche met een simpele salade erbij. Prima voor de start van het weekend!

zaterdag

Zaterdag

Zoals ieder jaar met 5 december slingerden we ook dit jaar weer de gourmetplaat aan. Het was de eerste keer dat Vic pakjesavond echt bewust meemaakte en hij vond het fantástisch; je had zijn koppie moeten zien bij het zien van alle cadeaus – zo leuk. Ik kan me nu helemaal inleven in de pret die mijn ouders altijd hebben gehad vroeger. Mijn schoonzusje en haar vriend kwamen bij ons gourmetten en dat was ergens gezellig. Toch fijn dat dit soort bescheiden dingen nog kunnen in deze tijd.

De vriezer is zo goed als leeg dus ik kan weer aan de slag met een verse eetplanning. Er staat weinig bijzonders op de planning dus ik kan lekker mijn gang gaan.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Elena says:

    Ik had nog gnocchi thuis liggen. Dus heb het recept van AH ‘Gnocchi met parmaham’ opgezocht en gemaakt. Een heel lekker bijzondere combinatie idd, hier is alles opgegaan :)

    1. Sabine Author says:

      Ja lekker he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close