Sab’s Eetoverzicht week 52/2017

Wat een gekke week zo met de kerstdagen er tussen he? Ik ben altijd een beetje ontregeld, vooral de dagen na kerst weet ik niet welke dag nou wat is. Qua eten verloopt zo’n week ook altijd een beetje gek, zeker wanneer ik zelf voor het eten zorg met kerst – dan leven we de rest van de week op restjes. Afgelopen week was dit ook het geval. Tim had vakantie, ik moest zelf tussendoor aan het werk dus we werkten niet echt met een eetplanning. Dat komt aankomende week wel weer. Wel hebben we lekker gegeten! Veel wild, veel snacks… een typische laatste eetweek van het jaar zie je in deze laatste Sab’s Eetoverzicht van 2017!

snackdiner

Zondag

Kerstavond hadden Tim en ik gereserveerd voor ons tweetjes. Op eerste en tweede kerstdag zijn we altijd bij familie, dus proberen we kerstavond altijd voor onszelf te houden. We zetten de tafel vol met hapjes en kijken The Hobbit of Lord of the Ring. Zo ging het vorige week ook. Lekkere kaasjes, toastjes, dips, stokbrood… prima avondmaaltje!

eerste kerstdag

Maandag

Maandag zorgde ik voor het eerste kerstdiner, mijn schoonfamilie kwam bij ons eten. Ik heb alleen van het voorgerecht een foto gemaakt, de andere gerechten ben ik compleet vergeten – ik was te druk met koken denk ik. Op tafel kwam in ieder geval:

 • Voorgerecht: Licht gegrilde tonijn met sesamkorst, wakame, zoetzure komkommer, zaanse mayonaise en verkruimelde gekruide kroepoek;
 • Spoom: mango sorbetijs met prosecco
 • Hoofdgerecht: trio van wild: wild zwijnstoof met aardappelpuree, geplozen hertensukade met worteltjes uit de oven en hazenrugfilet met paddenstoelen en rode wijnsaus;
 • Dessert: karamelroom met brownie, verse frambozen en vanille-ijs.

tweede kerstdag1

tweede kerstdag2

Dinsdag

Op tweede kerstdag aten we bij mijn ouders, ook zij hadden zich flink uitgesloofd voor een viergangen kerstdiner:

 • Voorgerecht: heldere kippensoep met daarbij wat kleine gerechtjes: zalmrolletjes met Hollandse garnalen, kwarteleitjes omwikkeld met rookvlees en kleine knoflookbroodjes.
 • Tussengerecht: gevulde portobello bolognese
 • Hoofdgerecht: boeuf bourgignon met rijst, beenham, oesterzwammen en pastasalade;
 • Nagerecht: papa had hangop gemaakt met rood fruit en we hadden een beetje ijs.

Heerlijk weer!

wild zwijnstoof

Woensdag

Woensdag aten we al redelijk vroeg, in verband met een darmonderzoek op donderdag mocht ik vanaf 18.00u woensdagavond niet meer eten namelijk, blegh. Omdat we nog zoveel over hadden van eerste kerstdag aten we daar wat van op woensdagavond. Ik maakte aardappelpuree en daarbij hadden we wat van de wild zwijnstoof en een simpele salade. Prima!

soep met brood 1

Donderdag

Donderdag koos Tim wat we aten; hij had zin in soep met brood. Prima! Het werd mosterdsoep en aangezien ik nog rookworst had liggen, aten we dat op witte kadetjes. Lekker makkelijk, ultiem vakantievoer.

snackdiner vrijdag

Vrijdag

Vrijdag liep een klein beetje in de soep. Er stond een date met Ken en Annemie gepland maar helaas was kleine Nick ziek en kon dit niet doorgaan. Mijn schoonzusje was ’s middags even bij ons en die bleef uiteindelijk hangen voor het eten. We aten de vriezer voor een deel leeg dus er stond van alles op tafel: hertensukade (nog van kerst), aardappelkroketjes, röstirondjes… Lekker!

pasta 1

Zaterdag

Na het (deels) opruimen en inpakken van de berging gistermiddag vond ik dat het nodig was om een aantal producten uit Tim zijn kerstpakket te gebruiken voor het avondeten. Dat wil ik namelijk echt niet allemaal mee hoeven slepen naar het nieuwe huis! Ik maakte uiteindelijk pasta met tomatensaus, droge worst, spek, ui, knoflook en wat gekruide pecorino. Scheelde weer wat ruimte op de planken.

Dat was hem, dat was alweer het vijfde jaar op rij waarin ik jullie iedere week meeneem in mijn eetweek – kun je het je voorstellen? Best wel een beetje maf hoor, VIJF jaar lezen jullie gewoon ie-de-re week precies wat ik ’s avonds heb gegeten haha. Hysterisch vind ik het. Maar ook heel erg leuk en dus ga ik daar ook in 2018 gewoon mee verder.

Fijne jaarwisseling! x

Join the Conversation

 1. Fijn dat je dit blijft doen, dit is namelijk één van mijn favorieten rubrieken! Vaak kijk ik deze even door voordat ik mijn boodschappenlijstje maak en doe ik zo inspiratie op. Fijne jaarwisseling!

 2. Daphne says:

  Hoe is het darmonderzoek gegaan?

  1. Sabine Author says:

   Onderzoek zelf prima, uitslagen zijn minder goed maar daar vertel ik gauw wat meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close