Viv’s Eetoverzicht week 52/2017

Ja jongens, het allerlaatste eetoverzicht van dit jaar alweer.. Ik ben er begin februari mee begonnen omdat we zagen dat Sabine haar eetoverzicht één van de meest gelezen artikelen op OMF was. En aan de reacties was te merken dat jullie er veel inspiratie uit haalden. Om jullie nóg meer inspiratie te bieden ben dus ook ik begonnen met het fotograferen van iedere avondmaaltijd die ik op tafel zet of voorgeschoteld krijg. De man moest er in het begin nog even aan wennen want dat ik toch redelijk wat perfectionisme in me heb, zorgde voor mooi opgemaakte borden en 6 foto’s voordat de juiste er tussen zat. Wachttijd dus. En daar zat meneer heus niet op te wachten. Tegenwoordig hebben we daar gewoon een oplossing voor: zijn bord gaat vaak op de foto zodat hij alvast kan eten. Qua portie schelen we niet zoveel van elkaar (Ja, grote eter hier. Dat sporten hè..) dus je ziet er niets van terug.

Over het algemeen eten we aardig gezond en ben ik doordeweeks van de maaltijden die niet teveel bereidingstijd nodig hebben. Met een (bijna) fulltime baan buiten de deur en ’s avonds ook altijd wel wat op de planning, is dat niet heel handig. Lekker eten we wel graag dus ik ben altijd op zoek naar de beste combi van die dingen; gezond, makkelijk en lekker. Maar, natuurlijk moet alles een beetje in balans blijven dus regelmatig eten we waar we gewoon veel zin in hebben, en niet persé zo verantwoord. Net als de afgelopen week. Feestweek. Pre-kerst, kerst, after-kerst, uit eten, en gisteravond ben ik zonder maaltijd geëindigd..

Eetoverzicht 52 1

Zondag

Zondag reden we aan het einde van de middag naar mijn ouders om kerstavond te vieren. Redelijk standaard is het inmiddels dat we dan gourmetten. En wel met vlees van Havermans uit Made. Het zal je misschien niets zeggen maar in ‘Lage Zwaluwe en omstreken’ is deze slager (met eigen slachterij) nogal populair vanwege de enorm goede kwaliteit van het vlees. Dat mijn moeder die dag anderhalf uur in de rij heeft gestaan om het vlees op te halen, geeft misschien een idee van de populariteit ;-)

Eetoverzicht 52 2

Maandag

1e Kerstdag herhaalden we het gourmet-recept nog een keer maar nu met wat familie erbij.

Eetoverzicht 52 3

Bij de koffie eten we chocola. Punt.

Eetoverzicht 52 4

Dinsdag

2e Kerstdag aten Tobi en ik voor het eerst met vrienden in plaats van met familie. Met een groep van 13 personen zorgden we voor het diner, iedereen maakte een gang en ik zorgde voor de bijgerechten. Ik maakte (klassiek): stoofpeertjes, appelmoes, haricots verts + groene aspergepunten in spek, regenboogwortelen in rozemarijn en kastanjechampignons in balsamico. Naomi maakte: meatloaf met bbq-saus en Italiaanse meatloaf met cheddar (van Jamie Oliver, héél lekker), kerstboomaardappeltjes en zoete aardappelpuree. Heel veel lekker eten!

Eetoverzicht 52 5

Na hadden we citroen lavendel cupcakes van Ester.

Eetoverzicht 52 6

En een kaasplankje met dadel-walnoten compote van Naomi en Suus.

Eetoverzicht 52 7

Woensdag

En zo ziet 3e kerstdag er dan uit. Met leftovers van de avond en middag (ik organiseerde een brunch) ervoor.

Eetoverzicht 52 8

Donderdag

Donderdagavond was ik in Apeldoorn voor een borrel en een hapje. Dat begon met nacho’s bij de borrel en daarna een lekkere salade met geitenkaas.

Eetoverzicht 52 9

Eetoverzicht 52 10

Vrijdag

Er was maar 1 ‘normale’ kookdag deze week en dat was vrijdag. Ik maakte stamppot van zoete aardappel, broccoli, zongedroogde tomaatjes en spek.

Eetoverzicht 52 11

Zaterdag

Gisteren was wat avondeten betreft een gekke dag, maar, het was wel een hele gezellige dag. Ik dook met een vriendin het filmhuis in maar als je dat dus rond etenstijd doet (de film begon om 17:15) dan heb je vooraf trek (ik at snel even wat makkelijks) en naderhand hadden we vooral zin in een wijntje. Na 2 wijntjes besloten we toch maar even wat te happen te bestellen want weg wilden we niet maar trek hadden we wel. Bittergarnituurtje dus. Ach ja, soms loopt het zo!

Vanavond, oudejaarsavond! Ik maak sinds tijden weer eens sushi voor ons. Alle tijd dus ik ga lekker uitgebreid aan de slag. Voor de rest van de week heb ik nog absoluut geen idee maar ik weet niet hoe het rond deze dagen met jouw koelkast zit? Die van mij zit behoorlijk vol. Net als onze voorraadkast. Als in; er kan niks meer bij. Dus ik ga eerst maar eens even kijken wat ik daar allemaal nog van kan maken voordat er dingen weggegooid moeten worden.

Fijne zondag, fijne jaarwisseling! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close