Sab’s Eetoverzicht week 13/2017

Een hele goedemiddag op deze zondagmiddag! Na twee weken afwezigheid vond ik het wel weer eens tijd om de draad langzaam op te pakken. En hoe kan dit nou beter dan door weer eetoverzichten te plaatsen. Ik heb ze stiekem best een beetje gemist en ik hoop jullie ook? Vanaf vandaag ga ik in ieder geval weer vrolijk verder met Sab’s Eetoverzicht. Of eigenlijk moet ik Tims Eetoverzicht zeggen want hij is degene die al twee weken voor het eten zorgt. Tim heeft sinds/na de bevalling drie weken verlof opgenomen, aankomende donderdag gaat hij weer aan het werk, waardoor hij een aantal dingen van mij overneemt. Eén van de dingen is dus het koken ’s avonds, iets waar ik totaal nog geen behoefte aan heb gehad.

Mijn eetpatroon en vooral ook eetlust zijn compleet ontregeld sinds de bevalling en dat is zo vreemd! Misschien compenseert mijn lijf automatisch voor de laatste snackweken van de zwangerschap maar momenteel heb ik eigenlijk nergens zin in. Het is dat Tim ervoor zorgt dat ik ontbijt, lunch en diner want anders zou ik hoogstwaarschijnlijk leven op een appeltje per dag. De dag na de bevalling haalde Tim allemaal lekkers voor ons in huis. Pringles, Tony’s Chocolonely, Ben & Jerry’s… Het stomme? Eergisteren heb ik voor het eerst een paar happen ijs gehad. De rest staat nog onaangeroerd in de kast. Ik ben benieuwd wanneer dit alles weer normaal wordt, al is het wel heel fijn tegen de zwangerschapskilo’s haha!

Goed, genoeg gekletst. Kijk je mee naar mijn eetweek?

surinaamse nasi

Zondag

In de eerste weken van mijn zwangerschapsverlof heb ik tijdens het koken van het avondeten de vriezer gevuld met kliekjes door een grotere hoeveelheid te koken dan gebruikelijk. Dit blijkt de beste beslissing ooit te zijn geweest want wat konden we vaak een beroep doen op onze vriezervoorraad de afgelopen weken. Ideaal, vooral voor Tim. Zondag had Tim een restje Surinaamse nasi uitgehaald. Op de markt werd verse kip gehaald en op mijn bord kreeg ik bij de nasi een half kippetje. Heel ambitieus want dit zijn porties die ik momenteel absoluut niet naar binnen krijg. Gelukkig wilde Tim een handje helpen met het eten van de kip.

roerei

Maandag

Zoals ik al zei is mijn eetlust compleet verdwenen en wanneer Tim dan ook geen honger heeft wordt er belachelijk simpel gegeten. Ik dook zelf maandagavond heel even de keuken in om roerei voor ons te maken. Er lagen nog verse knakworsten van de slager in de koelkast, wat bacon, kaas en ui dus die sneed ik erdoor. Super simpel maar meer dan genoeg.

babi ketjap

Dinsdag

Het ziet er een beetje uit als een prutje zo maar lekker was het avondeten van dinsdag wel! Er werden sajoer boontjes en babi ketjap uit de vriezer gevist. Erbij een beetje gele rijst.

caesar salad

Woensdag

Met het mooie weer van afgelopen week hadden we zin in een lekkere salade. Het werd op woensdag uiteindelijk een Caesar Salad die we flink aankleedden met onder andere avocado, komkommer, croutons van een Italiaanse bol en kippendijen. Heerlijk!

clubsandwich

Donderdag

Zoals jullie inmiddels wel weten is Tim de koning wanneer het aankomt op het maken van salades en broodjes. Als hij voorstelt een Clubsandwich te maken ben ik dan ook de laatste die nee zegt. Donderdag werd ik ermee verblijd. Een flinke sandwich met kip, bacon, ei, kaas, groente en truffelmayonaise. Erbij een paar chippies.

sushi

Vrijdag

Wat een heerlijke dag was het vrijdag! Niet alleen vanwege het weer maar ook dronk ik mijn eerste wijntje weer sinds de zwangerschap. Zalig. Nanda was hier ’s middags, Tim ging lekker het terras op. Toen hij ’s avonds weer thuis kwam wisten we eigenlijk niet zo goed wat we met het eten wilden doen en uiteindelijk bestelden we sushi. Ik ben nooit heel erg fan van het bestellen van sushi, smaakt toch minder goed dan in het restaurant zelf, maar het was wél weer de eerste sushi sinds de zwangerschap dus ik heb er wel van genoten.

snackdiner

Zaterdag

SNACKDINER! Dat was al een hele poos geleden voor ons en Tim riep van de week al dat hij daar zin in had. Zaterdagavond is de perfecte avond hiervoor. Op de markt ’s ochtends haalden we lekkers. Zeeuws spek, kippeling, droge worst (YES, dit had ik ook zo gemist!). Jum jum.

Dat was ‘m weer! Aankomende week zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met afgelopen week nu Tim nog lekker een paar dagen thuis is. Vanaf volgende week zal ik er toch echt zelf weer aan moeten geloven en ga ik mijn best doen om weer wat OMF-waardige creaties op tafel te toveren.

Ps. Week van OMF blijft voorlopig nog even afwezig. Mijn dagen zijn voornamelijk gevuld met babyknuffelen, -verschonen en andere niet noemenswaardige activiteiten.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Slim om de vriezer van et voren te vullen en die sandwich ziet er super uit!

 2. Marion says:

  Wat leuk dat je er weer bent met de eetoverzichten.
  Ik krijg hier altijd weer inspiratie van!

 3. Carmen Mattijssen says:

  Oh die clubsandwich ziet er HEERLIJK uit!

 4. Britt says:

  Allemaal heerlijke dingen, inderdaad niet al te moeilijk maar dat is vaak juist goed en lekker!

 5. Wat leuk dat je nu alweer je eetoverzicht deelt ☺. En voor ons is de week van OMF dan misschiwlen niet zo spannend maar voor jou is het ontzettend bijzonder!

 6. Esmee says:

  Ooooh snackdinner! Dat is voor mij een beetje een onbekend concept, maar ziet er wel echt lekker uit. Wij hadden ook een half kippetje vorige week, alleen dan van de BBQ. Zo lekker dat het weer BBQ-weer begint te worden!

 7. Nadine says:

  ziet er heerlijk uit. vooral de clubsandwich en de caesarsalade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close