Viv’s Eetoverzicht week 13/2017

Ik hoop dat het zonnetje nog net zo lekker schijnt als dat het de afgelopen dagen heeft gedaan, als dit eetoverzicht online komt. Want man, man, man, wat heb ik van die zonnestralen genoten. Heerlijk weer dat zich dient voor fijne lentegerechten én weer dat ervoor zorgt dat ik op het terras wil zitten. Wie niet? Ik heb het gelijk maar gedaan de afgelopen dagen. In Brussel welteverstaan want ik was een paar dagen op pad voor OMF. Hieronder lees je wat ik er at (al volgt er binnenkort een uitgebreid ‘Foodie in… artikel’) en hoe mijn week begonnen is.

Foto 26 03 17 20 12 46 1

Zondag

Alhoewel mijn zondag redelijk rustig gepland was, was ik toch nog druk met het een en ander en vergat ik bijna onze slowcooker aan te zetten. Mijn fijne man herinnerde mij eraan en ik was blij dat ik dat nog even snel deed want die middag belandden we namelijk in het café. Omdat het boekenweek was, waren er een aantal schrijvers die in verschillende café’s een stukje uit hun boek(en) kwamen voorlezen. We waren rond half 7 thuis dus een broodje pulled pork gaat er na een paar biertjes wel in.

Foto 27 03 17 18 06 03 1

Maandag

Ik ging even langs bij mijn schoonzus en schoof gelijk aan voor het avondeten. Ze maakte een lekker bordje noodles met kip en groenten.

Foto 28 03 17 18 34 28 2

Dinsdag

Ik maakte voor ons allebei een omelet en vulde deze met zelfgemaakte tonijnsalade, rucola, bosui en zongedroogde tomaatjes. Het staat niet op de foto maar ik strooide er ook nog een kleine lading Parmezaanse kaas over. Voor herhaling vatbaar deze snelle maaltijd.

Foto 29 03 17 18 30 07 3

Woensdag

Twee ingrediënten die regelmatig in onze keuken voorkomen; broccoli en zoete aardappel. Ik maakte het deze keer anders klaar, namelijk door ze allebei te koken en er wat ontbijtspek bij op te bakken. Er overheen wat zeezout en een dressing van mayonaise en citroensap, heel lekker!

Foto 30 03 17 18 26 37 1

Donderdag

Ik had bedacht een lekkere pasta te maken maar omdat ik vrijdag naar Brussel vertrok, sliep ik van donderdag op vrijdag bij mijn ouders en het was ‘planning-wise’ wel handig als ik rond zessen op station Lage Zwaluwe zou zijn. Dat betekende dat Tobias zelf aan de slag mocht met de spaghetti en ik bij mijn ouders aanschoof. Een lekker bordje nasi met satésaus.


Foto 31 03 17 20 04 00 1

 

Foto 31 03 17 20 19 10 2

 

Foto 31 03 17 20 35 16 3

 

Foto 31 03 17 21 21 16 4

 

Vrijdag

Dag 1 in Brussel en we aten ’s avonds bij Humphrey’s. Bijzondere gerechten, met benamingen waardoor ik niet altijd wist wat het was maar het werd me telkens even in het Frans/Engels/Nederlands (blijft soms wat onhandig qua taal, dat Brussel ;-)) uitgelegd. Ik at gefrituurde chickenskin met mango, beef tartaar, (goddelijke) buikspek saté en gamba’s in kokosmelk, mango en koriander. Erna nog een mooie bol met chocolade en glitters, gevuld met een paar truffels.

Foto 01 04 17 19 59 36 5

Zaterdag

Gisteravond een heel ander type menu, namelijk een hamburger bij Manhattn’s. Ik koos de meest uitgebreide variant met champignons, bacon en truffelmayo.

En vandaag rij ik alweer terug naar Nederland. Geen idee of Tobias wat bedacht heeft voor het avondeten (ik denk dat ik rond etenstijd thuis zal zijn) en anders verzinnen we wat. Morgen heb ik een fijn bezoekje aan de kaakchirurg op de planning staan, dus ik heb zo’n vermoeden dat ik morgen niet veel zal eten, we zullen zien!

Fijne avond en een fijne week alvast! 

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Wauw, dat diner bij Humphrey’s ziet er lekker uit zeg! Maar die omelet ook, jum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close