Viv’s Eetoverzicht week 36/2018

Het was een zootje ongeregeld de afgelopen week. Ik maakte wel een planning en deed zélfs zondag al boodschappen zodat ik daar niet meer over na hoefde te denken. Maar, lang verhaal kort; die planning ging overboord en ik kookte maar twee keer deze week. Ik ging namelijk twee keer uit eten (toe maar), haalde een keer wat bij de snackbar (heer-lijk) en 1 keer moest ik door drukte gewoon even makkelijk doen; een salade van de supermarkt. Ik vroeg me door deze rommelige week wel af of het nou handig was dat ik op zondag al uitgebreid boodschappen heb gedaan. Nee hoor jongens, helemaal niet want ik heb nu nog teveel in de koelkast liggen waarvan de helft waarschijnlijk zo de prullenbak in kan omdat het over datum is. Het is niet anders. Vandaag dus maar opmaken wat er nog over blijft en voor de komende week een veel minder uitgebreide planning maken. Overigens sowieso een beter idee want vrijdag gaan we op vakantie en dan moet de koelkast leeg zijn. Lekker!

Eetoverzicht Vivian week36

Eetoverzicht Vivian week36 2

Eetoverzicht Vivian week36 3 Eetoverzicht Vivian week36 4

Zondag

Hier hadden we veel zin in; uit eten bij het pop-up restaurant van Jackies, op een landgoed vlakbij Deventer. In een grote tent speelde het zich allemaal af en het menu was onbekend, en voor iedereen hetzelfde. We aten kalfstartaar vooraf, daarna venkel- en langoustinesoep, daarna ik geloof eendenborst en als dessert boerenijs met hangop, honeycomb en vers fruit. Het was erg lekker al viel het dessert me een beetje tegen. De honeycomb was keihard en het ijs vond ik te flauw van smaak. Verder echt een hele leuke avond gehad.


Eetoverzicht Vivian week36 5

Maandag en Dinsdag

Een bord vol met parelcouscous, courgettespaghetti, sugarsnaps, zongedroogde tomaatjes, feta en olijven. Ik maakte deze salade maandag en het was weer een flinke hoeveelheid dus ook dinsdag at ik er nog van.

Eetoverzicht Vivian week36 6

Woensdag

Ik was weer lekker druk en zou woensdag direct doorrijden naar Apeldoorn vanuit mijn werk. Om het mezelf niet te moeilijk te maken haalde ik ’s middags al een salade. Deze met makreel is echt heel lekker.

Eetoverzicht Vivian week36 7

Donderdag

De tweede en tevens laatste kookdag van de week. Ik maakte couscoussalade met truffeltapenade, champignons, courgette, feta en rucola.

Eetoverzicht Vivian week36 8

Vrijdag

Mijn ouders waren op bezoek vrijdag en het kwam zo uit dat het handig was om makkelijk te doen met het eten. We haalden friet. Doe ik zelf zelden maar áls we het halen, vind ik het echt heerlijk. Zelfde recept als altijd; mayo + satésaus en een frikandel speciaal.

Eetoverzicht Vivian week36 9

Eetoverzicht Vivian week36 10

Eetoverzicht Vivian week36 11

Eetoverzicht Vivian week36 12

Zaterdag

En gisteren weer uit eten. Wat een luxe. Bij de firma van Veldhuizen in Apeldoorn deze keer en hier gaan we dus absoluut nog eens terugkomen. HEEL lekker gegeten. Vooraf bruschetta, daarna carpaccio, als hoofdgerecht at ik scampi’s in citroensaus (bestel deze, zo goed) en na crème brûlée. Dikke aanrader dit restaurant.

Vandaag wordt het dus het leegruimen van de koelkast denk ik. Voor de rest van de week plan ik weinig in, ik moet 2 avonden werken en heb 1 avond een barbecue en dan is het alweer vrijdag; gaan we lekker op vakantie.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Annemieke says:

  Niet om jou te bekritiseren of af te kraken, maarre… veel voedsel heeft een datum, maar kan óók daarna nog prima genuttigd worden. Ook een komkommer met al een zacht kontje is bijv zonder dat kontje nog prima. Enz. Gooi niet te snel voedsel weg! We gooien vaak zo snel al iets weg wat nog prima kan… En is het anders niet een idee om van al dat voedsel dat er al een tijdje ligt, vandaag meerdere maaltijden te maken en deze in te vriezen. Dan red je daarmee je eten én je hebt het eea liggen voor de drukke dagen waarop je eigenlijk geen tijd hebt om te koken. En tja… moet iets echt weg… breng het dan evt nog bij de kinderboerderij ofzo .

  Ps. Ik bedoel het goed, niet aanvallend

  1. Vivian Author says:

   Haha nee ik snap je hoor! En ben het met je eens dat er veel voedsel onnodig weggegooid wordt. Ik werk heel veel met eten en weet inmiddels dat iets nog prima te eten is ook al is het de houdbaarheidsdatum net gepasseerd. Of in het geval van het zachte kontje, dat dat er ook afgesneden kan worden. Maar soms is de enige optie de prullenbak. En ja, ik zou heel graag voor alles de perfecte oplossing uit willen voeren, zoals de kinderboerderij, maar dat is helaas niet altijd of voor iedereen haalbaar/realistisch.
   Thnx voor je reactie, hopelijk hebben anderen er wat aan!

 2. Danda says:

  Oké dit gaat totaal niet over het eten maar: welk servies heb jij? Vind die borden echt super mooi!

  1. Vivian Author says:

   Ha wat grappig :-) Ik heb het geërfd van mijn overgrootoma. Mogelijk kun je via Marktplaats iets vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close