Week van OMF #36-2018

Goedemorgen op deze maandagmorgen! Ik sta aan het begin van weer een werkweek, altijd even wennen na een (korte) vakantie. Het is inmiddels september en september is i-di-oot. Normaal gesproken is deze maand altijd al wat drukker na een rustige zomer, maar nu met het Pop-Up Cheesecakecafé in het vooruitzicht is het helemaal idioot. De komende twee weken bak ik 30 cheesecakes per week en zetten we alle puntjes op de i voor de spannendste week van dit jaar. Maar voor het zover is neem ik je eerst nog even mee naar Frankrijk waar Vic en ik samen een weekje vakantie vierden.

foto3 1

Maandag

Bonjour! Grappig, in Frankrijk krijg je cacaopoeder over je cappuccino heen gestrooid en bij een pakje instant cappuccino krijg je dus ook een mini doosje cacaopoeder. Vind ik leuk.

foto2 1

De vlog van afgelopen week moest ge-edit en geupload worden, dus dat deed ik terwijl Vic sliep. Het kostte 24 uur(!) om de vlog volledig te uploaden, haha. Je vindt hem hier, mocht je het leuk vinden om te zien.

foto7 1

Lunchen bij het campingrestaurant, eigenlijk de enige keer dat we daar aten. Ik bestelde een hele lekkere Caesar Salad, voor Vic hadden ze weinig anders dan frietjes met kipnuggets. Jammer, maar ach…

foto6 1

De zwembaden op onze camping (Les Mouettes) waren verwarmd en daardoor konden we ook met 23 graden in het zonnetje lekker buiten zwemmen. Vond Vic heel leuk!

foto1 1

Dinsdag

Knappe man van mij hè. Terwijl wij op vakantie waren deed hij mee aan de ‘Mini Games’ van de Barbell Club.

foto5 1

Het was wat minder mooi weer en daarom liepen wij dinsdag naar het strand. Uitzichtpuntje over de camping.

foto9 1

Het verschil tussen eb en vloed is in Carentec enórm. Bij eb kun je krabbetjes zoeken, bij vloed is er geen ‘strand’ meer te zien.

foto15 1

In de middag doken we een speel- en woonwinkel in. Ik kocht hier twee mooie linnen theedoeken als props bij het fotograferen.

foto14 1

Vic was niet helemaal in zijn hum en had geen zin om te slapen. Dan maar even afleiden met een filmpje zodat ik kon koken. “Vic, wil je slapen? NEE!”

foto13 1

Vaste prik tijdens de vakantie: een aflevering van 13 Reasons Why kijken voor het slapen. Heb het tweede seizoen inmiddels af, zo goed weer.

foto12 1

Woensdag

Shoppings in Brest! Ik ging maar weinig winkels in maar Sephora kon ik niet overslaan natuurlijk. Tweede keer in een week, haha.

foto11 1

Tijdens de vakantie las ik ook het boek Wees Onzichtbaar van Murat Isik. Fantastisch mooie roman, moet iedereen lezen.

foto8 1

Onze favoriete bezigheid deze vakantie: zwemmen! Of vooral 50 keer van de glijbaan glijden eigenlijk.

foto10 1

Mijn schilderen op nummer ging mee naar Frankrijk en iedere avond kwam ik een stukje verder. Begin er eindelijk echt iets in te zien nu, tof hè?

foto16 1

Donderdag

Van woensdag op donderdag lag Vic bij mij in bed. Hij voelde zich niet lekker en kon niet slapen. Eenmaal bij mij in bed gelukkig wel! We startten de dag dus bijzonder rustig op.

foto23 1

We maakten er wel een leuke dag van samen en reden naar Océanopolis, nabij Brest. Absoluut geen aanrader voor de €21(!) die je betaalt. We waren er in een uur doorheen.

foto22 1

Vic vond het gelukkig wel indrukwekkend…

foto21 1

En ik vond de perfecte souvenir, een Playmobil poppetje van zijn ‘held’ Maui.

foto20 1

’s Middags waren we weer terug op de camping en gingen we een stuk wandelen. Vic bepaalde waarheen en hoelang, uiteindelijk waren we bijna 2 uur weg haha. Ieder takje en bloemetje is interessant.

foto19 1

Vrijdag

Vanwege de verwachte drukte besloten we een dagje eerder van de camping te vertrekken. En hoewel het in eerste instantie niet de bedoeling was, voelde Vic zich donderdagavond niet goed en wilde ik vrijdag dus in een keer doorrijden. Het was een reis van 11,5 uur met z’n tweetjes. Best pittig maar de kleine dreumes heeft het ontzéttend goed gedaan.

foto18 1

Zaterdag

Wakker worden in mijn eigen bed, zo fijn. Tim was Ken en Annemie aan het verhuizen, Vic deed een dutje dus ik ging even lekker onderuit op de bank. Ik was de hele zaterdag nog moe van de reis vrijdag.

foto17 1

Ik maakte ook vast de planning voor aankomende week. Overzicht = alles voor mij in drukke tijden.

foto30

Foodpost van Tony’s, hun nieuwe limited editions. Tim en ik waren niet bijzonder enthousiast maar vonden de repen ok.

foto4 1

Ze waren wel gepersonaliseerd, da’s dan wel weer tof.

foto29

’s Avonds na een lange baddersessie keek ik de laatste afleveringen van 13 Reasons Why.

foto28

Zondag

Brak ontbijt want ook van zaterdag op zondag belandde Vic bij ons in bed. We zijn alle drie ontzéttend verkouden, niet heel fijn. Ik bakte American Pancakes voor ons allemaal. Ik had het vasten weer opgepakt zaterdag maar gisteren liet ik het voor wat het was gezien de slechte nacht.

foto27

Ik maakte een boodschappenlijstje want ik wilde ’s middags vast boodschappen doen zodat ik dat vandaag niet hoefde te doen.

foto26 1

Zoals ik al zei bak ik aankomende week 30 cheesecakes en hierdoor ziet onze tweede koelkast er nu zo uit, hahaha. Bizar he? Ik houd wel van dit georganiseerde plaatje trouwens.

foto25 1

Voor de koelkast staat een krat met een paar kilo koekjes.

foto24 1

Tot slot: voor de vakantie bakte ik twee cheesecakes om te kijken hoe ze reageerden op het invriezen. 2 weken later heb ik ze uit de vriezer gehaald en 24 uur laten ontdooien in de koelkast. Resultaat? Net zo lekker als voordat ze de vriezer in gingen. Hoeeeraaa, ik kan dus gaan bakken voor het Pop-Up Café.

Wat een fijne week hebben we met z’n tweetjes gehad! En het was ook heel erg lekker om het hele weekend nog thuis te zijn. En nu wordt het tijd voor gekte. 30 cheesecakes te gaan aankomende week en daarnaast nog iets teveel andere dingen die ik eigenlijk niet hoopte te doen. Maar goed, met mijn werk weet je maar nooit wat er ineens op je bord belandt.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Marita says:

  Weer een leuk overzicht en knap hoor, 11,5 uur in je eentje rijden!
  Succes met de drukte komende week!
  Ik vind je overzichten altijd erg leuk: genoeg variatie en respect hoe je het allemaal voor elkaar krijgt (kind, blog, boeken, sporten etc).

 2. Claudia says:

  Ooh ik vind de tony repen stuk voor stuk heeerlijk! Vooral die blondie reep. Succes met de aankomende gektr!

 3. Idd mooi plaatje van je koelkast zo! Net een supermarktschap.
  Mag ik vragen van welk merk jouw agenda is?

  1. Sabine Author says:

   Dat is een Passion Planner :)

 4. Vivian says:

  Nou, wat een stoere man! ;-)
  En wát een fijne koelkast.

 5. Margot says:

  Dat is een pittig stuk rijden en dan ook nog met een kleintje. Knap hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close