Snapshot Diary: Gentse Feesten #1

De afgelopen maanden heeft het travelgedeelte op OMF redelijk stilgelegen. Niet omdat ik geen zin had om op pad te gaan, integendeel zelfs, maar het maken van een kookboek vergt behoorlijk veel tijd en dus besloot ik nagenoeg alle perstrips af te wijzen en me vol te storten op dit project. Nu het meeste werk is gedaan kan ik weer wat vaker weg en ik moet bekennen dat ik dat heerlijk vind. De afgelopen twee dagen spendeerde ik in Gent ter ere van de Gentse Feesten en het leek mij leuk om daar te ‘ploggen’ of in mijn geval: Snapshot Diaries bij te houden. Vandaag is het tijd voor de eerste, ik dompel je onder in een dagje Gentse Feesten.

foto1

Rise and shine! De rest van de groep reisde per trein af naar België maar zelf ga ik met de OMF-mobiel omdat dit me minimaal twee uur aan reistijd zou schelen. Best een boel.

foto3

Rond 11.00 uur check ik in in het hotel. We slapen in het Sandton Hotel Reylof, vlak iets buiten de feestzonde van de Gentse Feesten en daarom nog best rustig. Wel op loopafstand van alle festiviteiten, dus ideaal gelegen.

foto2

Ontvangen worden met iets lekkers, dit hotel scoort punten! In het doosje zitten Cuberdons, wellicht beter bekend als Gentse neusjes. Zoeeeet! Maar het is wel iets dat je geprobeerd moet hebben wanneer je in Gent bent.

foto4

Na een ochtend vol reizen is het tijd voor de lunch. Bij Balls & Glory (hier volgt later nog een apart artikel over) worden we ontvangen met verse limonade van citroen, citroengras, munt en gember. Lékker!

foto5

Maar de bal is nog lekkerder: drie-kazen gehaktbal met ‘stoemp’ en couscoussalade. Veel te veel, maar in ieder geval een goede basis voor de rest van de dag.

foto6

Gent zit vol verrassende mooie plekjes, kijk echt om je heen als je hier bent.

foto7

Het is nog lekker rustig ’s middags. De Gentse feesten worden dit jaar trouwens al voor de 174e keer gehouden. Vroeger vonden er in alle buurten van Gent kleine besloten feestjes plaats maar omdat deze elkaar in rap tempo opvolgden zorgden ze ervoor dat er wekenlang geen arbeiders in de fabrieken waren. Uiteindelijk hebben de managementteams van de fabrieken besloten om alle buurtfeestjes te verenigen in 10 dagen lang de Gentse feesten zodat iedere fabriek hun arbeiders maar een week kwijt zou zijn en ze uiteindelijk dus veel productiever werden. Ook vandaag de dag is half Gent vrij tijdens de feesten en zijn best wat winkels en restaurants gesloten.

foto8

Zó tof! In de controlekamer van de politie kijken we hoe de Gentse feesten in de gaten werden gehouden. Je hoeft je ondanks de mensenmassa (per dag komen er zo’n 150.000 mensen op de feesten af) niet onveilig te voelen, er lopen zóveel flikken  – zoals de Belgen dat zo mooi noemen – rond.

foto9

Op naar een StreetArt tour! Gids Nick laat ons in twee uur tijd mooie plekjes in het centrum van Gent zien. Ooh de voetjes..

foto10

Drank vloeit rijkelijk tijdens de Gentse feesten. Veel inwoners feesten tien dagen achter elkaar tot vroeg in de ochtend door. Respect.

foto11

Gent is echt een stad van contrasten. Prachtige oude gebouwen rondom een hypermoderne stadshal en hier een rustig park achter een naar wiet ruikend graffiti-straatje.

foto12

Je naam vereeuwigen in het Graffiti-straatje, dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Ik moet nog wel even oefenen…

foto13

Een stad zien vanuit een boot is wat mij betreft altijd een aanrader. Helemaal als je verwend wordt met Cava en hapjes. Ooooh! We varen met Rederij DeWaele; met hun stap je op bij de Korenlei. Echt een aanrader om op een hele leuke (onze gids was echt van de grapjes) manier meer te leren over de geschiedenis van Gent.

foto14

Ondanks de hapjes hebben we best trek en schuiven we aan bij restaurant Belfort onder de stadshal. Garnalenkroketjes op het menu! Die kan ik niet aan me voorbij laten gaan. Maar dat voorgerecht was iets groter dan verwacht. Mijn mosselen in look krijg ik hierdoor allemaal weg (1,2 kg per persoon, whut!). Zonde, ze zijn zo lekker.

foto15

Na het eten een rondje Gentse Feesten. In het Baudelo park staat een podium en tal van leuke eettentjes. Enorm gezellig en een fijne chill-area als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de feestzone.

foto16

Op het Trefpunt podium bij de St. Jacobskerk treden Maaike Ouboter en Freek de Jonge op maar wij lopen via de Vlasmarkt door naar de Korenlei waar het Polé Polé festival wordt gehouden. Ook hier tal van leuke podia, barretjes en niet te vergeten een foodtruckmarkt! De gebouwen langs de Leie zijn hier ’s avonds prachtig verlicht. Eén van de leukere en mooie plekken tijdens de Gentse Feesten.

Om 00.00 uur liggen we in bed, tijd om onze voeten rust te geven en ons voor te bereiden op morgen! Morgen staat er een hotspot-wandeling op de planning maar ’s ochtends eerst genieten van het hotelontbijt. Dat schijnt hier fantastisch te zijn.

Tot morgen!

Join the Conversation

 1. Jolien says:

  Leuke foto’s! Gent is een van de tofste steden van het land, mijn go-to plekje om er even tussenuit te zijn. Geniet ervan!!

 2. Margot says:

  Leuk om te zien! Ik denk eraan om binnenkort een weekendje Gent te plannen.

 3. Zo wijs om mijn thuisstad eens te zien :D Zo tof dat je bij de politie mocht en hopelijk heb je er van genoten, de gentse feesten zijn altijd 10 dagen plezier!

 4. Danielle says:

  Wat ziet het er heerlijk uit en zo gezellig, en hoe tof… oh my foodness in graffiti vastgelegd, yay!

 5. Tamara says:

  Wat ziet Gent er leuk uit, ik ben er nog nooit geweest!

 6. Roxanne says:

  Gent lijkt me een leuke stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close