Week van OMF #1 – 2023

Ik heb even getwijfeld of ik dit weekoverzicht wel online ging zetten deze week. De eerste week van januari was voor mij nog deels vakantie en het was niet per se een feestweek.

Maar als ik in mijn telefoon kijk zie ik dat er toch wel wat foto’s gemaakt zijn dus soit, laten we maar weer beginnen na twee weken afwezigheid!

In Sab’s Eetoverzicht heb je gisteren al even kort kunnen lezen dat onze huishoudens afgelopen week echt gescheiden zijn en dat maakte het per definitie al een gekke week.

Gelukkig gebeurden er óók leuke dingen!

IMG 4453

Maandag

De week begon in ieder geval goed. Tijdens de kerstvakantie maakten we kennis met adoptiehondje Cass en we (als in: ik en de kinderen) waren opslag verliefd. Maandag mocht ik hem ophalen en daarvoor moest ik helemaal naar Den Bosch.

IMG 4454

Cass is een straathondje die is geadopteerd door een gezin vanuit Italië. Het boterde helaas niet binnen dat gezien en nu is hij bij ons terecht gekomen. Het was mijn wens om dit jaar weer een hondje te hebben, maar dat ging allemaal even iets sneller dan verwacht – haha.

IMG 4458

We hebben geen idee van ras, het is echt een vuilnisbakkie. Maar wel een hele knappe!

IMG 4477

Dinsdag

Tussen alle bedrijven door pakte ik mijn werk ook weer een beetje op. Stapje voor stapje want na een hele drukke eerste vakantieweek, zat ik qua energie nog niet helemaal lekker moet ik zeggen. Maar toch is het me gelukt om de to do lijst van afgelopen week af te krijgen.

IMG 4483

Cass is een puberpup van 5 maanden en had met name in het begin van de week nog véél aandacht nodig. Begrijpelijk natuurlijk, hij moest overal aan wennen. Dus tussen het werken door was ik voor veel met hem aan het spelen, knuffelen en trainen.

IMG 4499

Woensdag

Eindelijk kon ik de slaapkamer makeover afronden. Het bankje van Xenos werd geleverd en die kon ik ‘afstylen’. Zo blij met de metamorfose!

IMG 4505

Woensdagavond was ik voor het eerst alleen thuis terwijl de jongens bij Tim sliepen. Ik plofte lekker op de bank en kreeg gezelschap van Cass. Zo bijzonder hoe snel hij me vertrouwde afgelopen week!

IMG 4508

Donderdag

Eerste kopje koffie van de dag en direct aan het werk ’s ochtends. Donderdag was de dag waarop ik de keuken weer eens indook!

IMG 4509

Kleine uitdaging wel: eten fotograferen met een pup in huis. Ik heb de doek minimaal vier keer terug moeten leggen, haha. Nog even en ik kan de ‘studio’ op zolder gaan bouwen nu daar een kamer helemaal vrij is.

IMG 4510

Het voelde wel fijn om weer lekker te kokkerellen hoor.

IMG 4511

Er ging veel eten in diepvrieszakken en de koelkast in. Toch fijn voor weekenden of dagen waarop er geen tijd is om te koken. En ja, foutje in het jaartal – ik had ‘m al gezien!

IMG 4518

Vrijdag

Ik probeerde vrijdag te werken maar er was veel inloop in huis en Vic was ook een groot deel van de dag hier. Ik besloot het overdag dus maar te laten voor wat het was en ’s avonds verder te gaan.

IMG 4519

In het kader van “je moet zelf de slingers ophangen”: een klein borrelplankje tijdens het werken.

IMG 4522

Weekend

We begonnen het weekend met een rondje boodschappen, zwemles, een rondje over de markt en een lekkere fruitschaal. Dat laatste op verzoek van de kleuter.

IMG 4524

Er werd veel geknuffeld met Cass.

IMG 4526

En ik (we) was veel buiten te vinden! Tegenwoordig weer vier keer per dag om de hond uit te laten natuurlijk, maar ook ging ik wandelen met mijn moeder en was het zulk mooi weer dat er ook buiten gespeeld werd.

IMG 4527

Van Sorgh & Hoop kreeg ik de kerstvakantie hun kookboek thuisgestuurd. Ik ben fan van hun Surinaamse kruidenpasta’s en vind het mega leuk dat ik nu gericht kan koken daarmee.

IMG 4530

Nu alle kasten in huis meer ruimte hebben, is het hoog tijd voor wat reorganisatie. Ik heb nog geen tijd gehad om er echt gericht mee bezig te gaan, dus ik doe alles maar een beetje tussendoor. Mijn gezichts- en haarverzorging en parfums hebben nu een net plekje in de kast in plaats van opgepropt te staan bij de make-up. Heerlijk.

IMG 4533

Zaterdagavond knuffel- en filmavond. Lekker gestrekt op de bank.

IMG 4536

Ik startte de dag met een wandeling en haalde daarna de jongens op. De zomibo was ook present! Inclusief snackje voor de hond.

IMG 4537

Daarna eindeloze potjes Uno met de kleuter. Het was een hele relaxte zondag!

Zoals ik gisteren al zei: deze week is de eerste week van ons nieuwe ritme. Vic gaat weer naar school, Cody naar de opvang en ik moet zelf ook echt weer volledig aan het werk.

Ik duik de keuken in voor een aantal recepten, heb drie meetings, een lunch en een nieuwjaarsborrel gepland staan en een heel vrij weekend voor de boeg. Hopelijk kan ik een start maken met het schilderen van mijn thuisstudio/-kantoor en beginnen met de inrichting daarvan.

En oja! Vrijdag start ook de hondencursus met Cass, ik ben heel benieuwd. Genoeg op de planning dus.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Sabine says:

  Ik heb geen Instagram en dus niet alles meegekregen over de break-up met Tim, maar wens jou en de kids veel sterkte.

 2. Marieke says:

  Je verwijst wel vaker naar Instagram maar dan vind ik het niet bij de omf insta. Heb je meerdere accounts?

  1. Sabine Author says:

   Ik heb maar één Instagramaccount, dat is @ohmyfoodnessnl :)

 3. Nikki says:

  Ik moet altijd tot ongeveer maart wennen aan het nieuwe jaartal, dus ik snap je foutje volledig! En wat een schatje is Cass. Veel plezier met hem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close