De week van OMF #9

Week 9, the week after. Vorige week vertelde ik dat we te horen kregen dat het huis dat we zo graag wilden ook daadwerkelijk van ons werd. Je kunt je voorstellen dat vanaf dat moment onze dagen vrijwel alleen maar om het nieuwe huis draaiden, aangezien alles in sneltreinvaart zou gaan. Deze week kregen we namelijk de sleutels al van ons nieuwe huis en konden we aan de slag met klussen. Hoe mijn dagen er op dit moment uit zien? Klussen, inpakken en werken. Extreem lange dagen maar wat geeft het toch een ongelofelijke energieboost als je met zo’n project als een nieuw huis bezig bent. Aankomende week komt er een hometour (voor) online, voor nu moeten jullie het nog met een paar fotootjes doen.

Maandag

Maandag begon voor mij als een normale werkdag. Om 05.45 uur ging de wekker. Gauw ontbijten, make-uppen en op naar het hotel voor een ochtenddienst. Het was een normale dienst met weinig bijzonderheden.

foto1Eenmaal thuis aan de slag met het eten en na het eten het huis opruimen. Dinsdag kwam namelijk om 16.00 uur de makelaar foto’s maken van ons huidige huis en aangezien ik dinsdag pas om 15.45 uur thuis zou zijn, moest het huis maandag toch echt aan kant zijn. Hoewel nog lang niet alles is ingepakt, zijn alle boeken, dvd’s en games al wel uit het tv-meubel gehaald. Best kaal zo!

foto2Daarna aan het werk. Ik heb nagenoeg alle afspraken voor de komende tijd afgezegd zodat alle aandacht uit kan gaan naar het bijhouden van de blog. Af en toe kwam Dino op het bureau hupsen voor wat aandacht. Of misschien als goedmakertje, de poezenbeesten hadden namelijk (weer!!!) een vogeltje meegenomen en opgejaagd.

Om 21.45 uur stopte ik met werken, ging ik douchen en daarna naar bed.

Dinsdag

foto3De wekker ging afgelopen dinsdag namelijk weer om 05.45 uur voor een ochtenddienst in het hotel. Deze keer een rommelige en vermoeiende dienst, maar de lunch was wel lekker! Uit het werk reed ik even gauw langs de Hanos om Portobello’s te halen, die zijn daar namelijk veel goedkoper dan in de supermarkt. Om 15.45 uur was ik thuis en om 16.00 uur stond de makelaar alweer op de stoep om foto’s te maken van ons huis. Daarna direct aan de slag met het avondeten.

foto5Na het eten maakte ik de eetplanning en de boodschappenlijst en ging ik weer aan het werk: een presentatie voorbereiden die ik binnenkort ga geven over digitale media, het receptenoverzicht bijwerken en artikelen typen. Om half acht bracht ik Tim even gauw naar CrossFit en ging ik zelf weer naar huis om nog een uurtje werk mee te pikken.

foto6Om half negen mocht ik zelf weer voor workout CrossFit. Wat was het heerlijk! Ik boek wat betreft spierkracht echt vooruitgang merk ik. De WOD (workout of the day) bestond dinsdag uit 50 lunges, 40 sit ups, 30 boxjumps, 20 push press (met 15 kg) en 10 burpees in een zo kort mogelijke tijd. Ik deed er 10.48 minuten over. Dit was mijn laatste CrossFit basics les (lessen waarin je kennis maakt met de techniek en oefeningen), vanaf nu mag ik me voor de normale workouts inschrijven. Yes!

Woensdag

foto8Samen met Tim stond ik om 07.15 uur op. Hij ging naar zijn werk, ik ging de wekelijkse boodschappen doen. Ik vond het deze week best lastig om een eetplanning te maken in verband met klussen in het nieuwe huis. Ik stond in ieder geval woensdagochtend stipt om 08.30 uur in de supermarkt, om 09.15 uur was ik weer thuis.

foto7Meh… Windows.

foto9Na de boodschappen begon ik alvast aan een nieuw artikel voor Travel Tuesday. Echter moest ik al snel weer naar de boekhouder om mijn administratie weg te brengen. Het minst favoriete onderdeel van een eigen bedrijf als je het mij vraagt, maar gelukkig heb ik nu iemand die het voor me doet en die het wél heel leuk vindt ;)

foto10Eenmaal thuis ging ik aan de slag met het opnemen van video’s, de hele woensdagmiddag had ik hiervoor uitgetrokken. Op mijn to-dolijst stonden drie video’s om op te nemen en dat is me gelukt! Tussen het werken door kreeg ik te horen dat we vrijdags de sleutels van ons nieuwe huis zouden krijgen. Yaaay! Tijdens het opnemen van de video’s door (wanneer iets in de oven of de koelkast stond) pakte ik ook weer wat dozen in. Productief dagje!

foto11Leuk pakketje van Alpro, ze komen binnenkort met toppings. Je leest er snel meer over op OMF.

foto12Eenmaal klaar met het filmen kon ik ook al zo weer aan de slag met het avondeten. Na het eten weer verder aan het werk: video’s editten! Om 21.30 uur was ik klaar en vond ik het wel welletjes.

Donderdag

foto13Donderdagochtend stond een ritje naar de Action op de planning, verfspullen inslaan. Echt serieus, het mag dan wel niet AAAA-kwaliteit zijn, voor dat beetje geld kun je er prima spullen kopen. Ik kocht veel kwasten, rollers, verfbakken en nog meer benodigdheden (twee grote tassen vol) en betaalde in totaal € 25,00. Daarna even langs mijn ouders. Mijn moeder heeft de afgelopen maanden een studie Schuldhulpverlening gedaan en is geslaagd met een dikke 9,2. Zo knap. Dat verdient een bloemetje!

foto14Eenmaal thuis weer aan het werk. Video’s uploaden…

foto15…en met de presentatie aan de gang waar ik net al wat over vertelde.

foto16Wel in goed gezelschap!

foto17’s Middags met de Mr. naar het ziekenhuis naar de lenzenspecialist. Zoals gewoonlijk waren we daar wel weer even zoet mee.

foto18Uiteindelijk werkte ik ’s avonds ook nog een beetje op de bank met Wie is de Mol op de achtergrond. Volle dag weer.

Vrijdag

De laatste ochtenddienst stond op de planning afgelopen vrijdag. En dat betekent uiteraard om 05.45 uur opstaan. Balen, aangezien Tim ’s ochtends ook de sleutels kon ophalen van ons nieuwe huis. Meh.

foto19Eenmaal thuis maakte ik een lijstje met dingen die we bij GAMMA moesten halen.

foto20BAM, 40 liter witte latex. Daar komen we het weekend wel mee door ;)

foto21Daarna even naar het huis, wat gek om daar te staan en te bedenken dat dit gewoon echt van ons is. Zó groot! Er moet nog aardig wat gebeuren (schoongemaakt, geverfd, vloer uiteraard), maar daar hebben we een maand de tijd voor gelukkig.

Zaterdag

Klusdag #1, YES! De wekker ging om 07.15 uur, om kwart voor acht gingen we de deur uit. Eerst even naar de markt om wat eten te halen, vervolgens naar het nieuwe huis om te klussen. We hebben met heel veel hulp van mijn ouders (<3) en ’s middags met hulp van mijn schoonmoeder en schoonzusje de hele benedenverdieping kunnen verven. Alle muren zijn voorzien van een nieuw laagje verf. Zo fijn!

foto 1.1Na de eerste dag zag het er zo uit: de bruine muur was voorzien van een prachtig zwarte laag en alle andere muren + de kozijnen waren wit. Het oogt direct een stuk frisser. Wat kan een laagje verf al voor veel verandering zorgen zeg. Zo fijn.

Een kleine sneak peek van het huis, ik probeer aankomende week een volledige hometour te uploaden. Hier zie je de keuken (ja, hij is blauw!), met de trap in het midden en het woongedeelte daarachter. De woonkamer (+ eetgedeelte en keuken) is in totaal 9,6 meter lang. Voor ons erg groot!

foto 1.2Uiteindelijk waren we om 18.30 uur klaar met alles en gingen we naar huis. Moe, maar ontzettend voldaan. En onder de verfspetters, haha!

foto 1.3Na het eten en douchen kroop ik nog even met mijn MacBook op de bank om het gas, water en licht te regelen voor de nieuwe woning en om onze verhuizing door te geven bij de gemeente. Daarna maakte ik de Wat stond er op tafel van gisteren af en schreef ik dit artikel ook al voor een groot deel.

Vervolgens was het tegen half elf/elf uur toch echt wel tijd om naar bed te gaan, ook zondag stonden we weer op tijd op. Het was een lange maar zeer productieve dag.

Zondag

foto 1.4Ook gisteren waren we om 08.30 uur alweer aan het klussen in het nieuwe huis (op zondag ja!). Gisteren was de bovenverdieping aan de beurt en we zijn een heel eind gekomen.  Lieve oma van 81 maakte een heerlijke pan met snert voor ons zodat ze toch nog een beetje ergens mee kon helpen. Heerlijk!

foto 1.5Ik heb hard geschrobt gisteravond om de verfresten van mijn vingers te krijgen. Staat zo raar in het hotel ;)

Na het eten en douchen kroop ik met mijn MacBook op de bank om nog een beetje te werken en om de eetkamertafel te bestellen.

foto 1.6Oef, dit is wat minder fijn na zo’n druk weekend..

Wat een heerlijke week was het en de aankomende weken worden net zo fijn. Uiteraard zal vrijwel alles in het teken staan van het nieuwe huis. Ik kan niet wachten tot we aankomend weekend de vloer kunnen leggen en langzaamaan alles kunnen inrichten.

Staan er voor jullie nog leuke dingen op de planning deze week?

Fijne (werk)week!

Join the Conversation

 1. Nadia says:

  Wat superfijn dat het allemaal zo snel is gegaan met het huis! Ik lees je nog niet zo lang, maar wat voor werk doe je in het hotel?

  1. Sabine Author says:

   Ik werk drie dagen in de week bij de Front Office. Receptiewerk, roosters maken en gasttevredenheid.

 2. MySimplySpecial says:

  Wat fijn dat jullie zoveel hulp kregen bij het klussen!

 3. Susanne says:

  Jeetje wat druk! Maar je haalt er wel heel veel voldoening uit ;) Ik ben benieuwd naar de foto’s!

 4. Con leche says:

  Wat een fijne week heb je weer gehad! Heerlijk om in je eigen huisje bezig te zijn en als de vloer er straks in ligt wordt het meestal meteen al veel meer ‘(t)huis’! Succes met de aankomende drukke week.

 5. Eveline says:

  Lekker weekje hoor.Ik heb een vraagje. Zitten de boodschappen voor de gerechten vd site bij jou bij je wekelijkse boodschappen? Hoe let jij op dat de kosten niet al te hoog uitvallen? Ik vroeg me dat af :).
  Succes met het klussen in het huis..

  1. Sabine Author says:

   Ja, ik doe zoveel mogelijk van de boodschappen altijd in een keer. Ik maak van te voren altijd een eetplanning zodat ik precies weet wat we wanneer eten en wat ik moet kopen. Zo voorkom je sowieso al onverwachte kosten. Daarnaast haal ik groenten, fruit, kaas, eieren etc. altijd op zaterdagochtend op de markt. Daar is het namelijk veel goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close