MEGA Fotoverslag: 5 dagen in Boston – U.S.A.

Ergens later dit jaar komt er nog een uitgebreide CITY GUIDE – Boston op Ohmyfoodness te staan waarin ik alle informatie, hotspots en bezienswaardigheden met je ga delen die je maar van tevoren kunt willen verzamelen. Echter maakte ik tijdens mijn tripje naar Boston vorige maand natuurlijk ook héél veel foto’s, foto’s die het ‘daglicht’ niet zullen zien als ik er niet specifiek iets mee zou doen. Ik vroeg jullie daarom via Instagram of jullie naast de city guide die later volgt, graag nog een fotoverslag wilden zien van mijn dagen in Boston. Er werd ruim 800 keer een stem uitgebracht op de poll en 90% zei volmondig ja. En daar kan ik dan natuurlijk niet omheen, dus bij deze: het dag voor dag fotoverslag van mijn tripje naar Boston!

Dag 1 – donderdag 9 mei 2019

fotoverslag Boston 2

Ik werd wakker in het Citizen M hotel op Schiphol. Mijn vlucht naar Boston vertrok zo rond 11.30u op donderdag en na een eerdere zéér slechte ervaring met in de ochtend richting Schiphol moeten reizen, neem ik tegenwoordig altijd het zekere voor het onzekere bij een ochtendvlucht. Plus, ik ga altijd een stuk relaxter op reis als ik van tevoren al op Schiphol ben. Ik nam rustig een ontbijtje, keek de nieuwste aflevering van Masterchef Australia en haalde vast het beddengoed af voor de housekeeping. Ik doe dit sinds een aantal jaar altijd als ik in een hotel slaap. Scheelt de housekeeping weer heel veel werk en voor mij is het een kleine moeite.

fotoverslag Boston 1

Met DELTA Airlines vloog ik naar Boston en het vliegtuig zat bij lange na niet vol op de heenweg. Relaxt, twee stoelen voor mezelf! Ik moest lachen om het menu: je kon als ontbijt pizza kiezen, haha. Ik ging uiteindelijk voor het croissantje. Aan boord bij DELTA krijg je trouwens altijd enorm veel eten, zeker als je overdag vliegt.

fotoverslag Boston 3

Hallo Boston en hallo klein hotelkamertje. Ik boekte een eenpersoonskamer in het Found Hotel Boston Common, om de hoek van Boston Common (het grote park) en heel goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als per voet. Mijn kamer was klein, maar er werd nuttig gebruik gemaakt van alle ruimte en het was verder erg comfortabel.

fotoverslag Boston 4

Omdat je richting Amerika teruggaat in de tijd, had ik nog de hele middag en avond voor me. Het was mooi weer dus na het droppen van mijn spullen besloot ik direct naar buiten te gaan. Ik liep naar het startpunt van de Freemdom Trail, een 6km lange route die je door het centrum van Boston voert langs tal van historische plekken. Het startpunt ligt bij het toeristisch informatiepunt in Boston Common; dat park alleen is al de moeite waard om door te lopen.

fotoverslag Boston 5

Zie je die rode bakstenen op straat? Deze geven de hele Freedom Trail aan. Handig, zo kun je ook niet verdwalen.

fotoverslag Boston 6

Her en der vind je ook deze plakkaten in de stad die de Freedom Trail aanduiden.

fotoverslag Boston 7

Wat ik direct al zo gaaf vond aan Boston is dat er tal van oude, historische gebouwen tussen moderne wolkenkrabbers staan. Kijk hoe gaaf dat eruit ziet!

fotoverslag Boston 8

En hier is het nog opvallender.

fotoverslag Boston 9

Een skyline is er ook nog wel in Boston hoor, alleen lang niet zo opvallend als in bijvoorbeeld New York.

fotoverslag Boston 10

De bekende Chinatown en Little Italy waren er ook in Boston.

fotoverslag Boston 11

Achter een kerkje was een gedenkplaats gemaakt voor alle gevallen soldaten van de Britse en Commonwealth forces. Deze dogtags waren weliswaar onbedrukt, het maakte wel indruk.

fotoverslag Boston 12

Op sommige plekken deed Boston me bijna aan Belfast denken, met haar gezellige taverns en pubs en bakstenen straatjes.

fotoverslag Boston 13

Ik heb niet zoveel gesnaaid in Boston en ook minder gegeten dan normaal, maar deze in Reese’s gedipte pretzels waren wel eeeecht de bom.

Dag 2 – vrijdag 10 mei 2019

fotoverslag Boston 30

Na mijn ontbijt nam ik de metro richting Harvard, een van de meest bekende universiteiten ter wereld. Om Harvard echt beter te leren kennen kun je je inschrijven voor tours die gegeven worden door studenten. De tours zijn gratis en absoluut een dikke aanrader, ik heb in 1,5 uur tijd zóveel geleerd over de historie van Harvard en hoe het eraan toegaat op de universiteit. Ik zou er ook direct willen studeren trouwens, haha. Het terrein van de universiteit staat bomvol prachtige oude gebouwen, allemaal met een ander doel.

fotoverslag Boston 31

Ik heb mijn ogen uitgekeken.

fotoverslag Boston 32

Fun fact: de bibliotheek van Harvard huisvest meer dan 3 miljoen boeken en de bibliotheek loopt helemaal onder de grond door. Helaas is hij alleen toegankelijk voor studenten.

fotoverslag Boston 33

Aan de overkant van Harvard zit een vestiging van Milk Bar en daar liep ik naar binnen voor een koekje en ijsje.

fotoverslag Boston 22

Vervolgens was het tijd om een middagje te shoppen! Ik had zelf een wensenlijstje meegenomen en voor vriendinnen moest ik ook het een en ander meenemen. Aangezien het weer niet denderend was, vond ik vrijdagmiddag de perfecte dag om te winkelen. Ik bezocht een mall…

fotoverslag Boston 23

… en ging later nog naar het Southbay Shopping Center voor onder andere Ulta en Target.

fotoverslag Boston 24

Omdat ik op tijd weer terug was in het hotel zocht ik nog een vrijdagavondbesteding. Ik twijfelde tussen een wedstrijd van de Red Sox, maar had stiekem niet zoveel zin om nog helemaal naar het stadion te moeten gaan. Ik kwam erachter dat in het theater direct achter mijn hotel Blue Man Group speelde en daar besloot ik een kaartje voor te kopen. Was echt ontzéttend gaaf. Ik was altijd in de veronderstelling dat Blue Man Group bestond uit 3 mannen, maar het blijkt een groep van bijna 40 man te zijn die op verschillende plekken in de wereld spelen. Hahaha, zo dom van mij. Maar in ieder geval: aanrader, zo’n show van Blue Man Group.

Dag 3 – zaterdag 11 mei 2019

fotoverslag Boston 25

Rise and shine! Het was een mooie dag zaterdag en dat kwam goed uit, ik had namelijk een Boston Foodies foodtour geboekt. Wat ik op deze dag allemaal heb gegeten kun je lezen in mijn Foodie in Boston verslag.

fotoverslag Boston 26

Knappe kreeftjes. Lobster Rolls zijn in Boston helemaal het ding.

fotoverslag Boston 27

Mocht je de kans krijgen dan is een lunch of diner bij The Union Oyster House echt een aanrader. Het is een méga populaire plek en tal van celebrities zijn je al voorgegaan. Vooral de clam chowder is zalig.

Na een aantal uren te hebben gelopen deed ik in de namiddag en avond eigenlijk niet zoveel meer. Ik relaxte lekker op mijn hotelkamer, liep nog wat winkeltjes uit en ging vroeg slapen. Hoera jetlag.

Dag 4 – zondag 12 mei 2019

fotoverslag Boston 28

Zondag stond er wel weer een toffe activiteit gepland, ik had een Whale Watching Tour geboekt bij Boston Harbour Tours. Vivian en ik hebben al eens zo’n tour in IJsland gedaan maar die viel stiekem een beetje tegen, ik wilde dus graag nog eens in de herkansing. En WAUW, dat heb ik geweten. Ik geloof dat we wel 10-15 walvissen hebben gespot, zo ontzettend gaaf.

fotoverslag Boston 29

Op een paar meter vanaf de boot ineens zo’n mega staart uit het water, super indrukwekkend. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken.

fotoverslag Boston 15

Op de terugweg vanaf de haven liep ik door Quincy Market, een overdekte foodhal met tal van lokale foodproducenten. Aanrader als je in Boston bent.

fotoverslag Boston 16

Aan het einde van de dag ging ik nog naar de bios. Ik had geen plannen voor de avond maar wilde ook niet op mijn hotelkamer zitten dus dan maar de bios. Was wel heel anders dan in Nederland. Sowieso vind ik Amerikanen hilarisch maar de bioscoop zelf was ook echt bizar. 19 zalen en nog mega oudbollig met vloerbedekking en doorgezakte stoelen, haha.

Dag 5 – maandag 13 mei 2019

fotoverslag Boston 17

Mijn vliegtuig vertrok maandagavond pas om half 7, dus ik had nog de hele dag voor me om iets te doen. Ik pakte eerst mijn koffer maar eens in.

fotoverslag Boston 18

En daarna ging ik weer naar buiten, richting Newbury Street want daar was ik nog niet geweest. Hierdoor liep ik een hele andere wijk in dan die ik tot nu toe had gezien en ook daar werd ik weer positief verrast. Kijk nou, een kasteel tussen de wolkenkrabbers! Doet dienst als hotel nu trouwens.

fotoverslag Boston 20

En wederom ook weer heel veel kerken. Gaaf hoor.

fotoverslag Boston 19

Newbury Street vond ik een van de leukste straten van Boston. Het is een gigantisch lange winkelstraat maar alle winkeltjes zitten dus in dit soort pandjes. Ziet er niet alleen heel gezellig uit, staat ook nog eens tof. En zo groen met alle bomen in bloei en aangelegde plantjes!

fotoverslag Boston 21

In de lobby van het hotel waar ik verbleef maakte ik vast mijn Foodie in Boston eetoverzicht.

fotoverslag Boston 14

En daarna nam ik de Uber richting het vliegveld. Het vliegveld van Boston lag op maar 10 minuten rijden van mijn hotel, Uber was dus echt de beste en makkelijkste optie. Ideaal. Doei Boston, tot ooit! <3

Join the Conversation

 1. Meike says:

  Oh my, ik wil nu echt heel erg meteen direct nu naar Boston!

 2. Vivian says:

  Mooi verslag! Ziet eruit als een geslaagde solotrip.

  1. Sabine Author says:

   Was het zeker! :)

 3. Jessica says:

  o waauwwww wat een mooie foto’s en geslaagde reis.
  En dat ene gebouw als hotel! prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close