Week van OMF #4

Het is altijd gek als een week start zonder al teveel plannen en uiteindelijk mega-productief eindigt. Fijn ook! Als je mijn artikel van vorige week hebt gelezen weet je dat ik op maandag weer een retourtje ziekenhuis had staan en de rest van de week hing eigenlijk af van die ene afspraak. Gelukkig viel het achteraf allemaal wel mee en heb ik véél gedaan. Gefilmd met Monique, aan de slag gegaan voor Valentijnsdag en de lente in huis gehaald. Kijk je mee naar een nieuwe Week van OMF?

foto1

Maandag stond voor mij dus vooral in het teken van het ziekenhuis. Ik moest er ’s middags om half drie zijn voor een plasma-injectie in mijn knie. Weer iets nieuws, iets dat ik nog niet eerder heb gehad. Gelukkig was mijn pappa zo lief om mee te gaan, ik mocht na de injectie namelijk niet autorijden. Een plasma-injectie is een natuurlijke injectie met lichaamseigen stoffen. Er werd eerst bloed uit mijn elleboog gehaald en vervolgens werd dit gecentrifugeerd zodat er alleen nog bloedplasma overbleef. Dit werd dan weer in mijn knie gespoten en zorgt er hopelijk voor dat eventuele ontstekingen en de bijbehorende pijn verdwijnen. De knie-injectie zelf was niet prettig en de rest van de dag moest ik dan ook rustig aan doen. Op de stoel met de iPad dan maar.

foto2

In een jaar tijd verzamelde ik (en Tim vooral eigenlijk, sorry mop) veel troep op de iMac en het was de hoogste tijd om deze eens opnieuw te installeren. Kan geen kwaad zo af en toe. En thank god I did, de pc is weer lekker snel nu!

foto3

Ik merkte toch dat het beetje werken dinsdagochtend en het lopen met Senna me niet in de koude kleren ging zitten, als in: ik kreeg toch wel weer last van die plasma-injectie, dus ik werkte ook een beetje op de bank met de laptop op schoot.

foto4

Afgelopen week werd ik ook verblijd met twee hele mooie publicaties voor het Guilty Pleasures Kookboek. Om te beginnen drie pagina’s in Flair. Blijft tof om je eigen foto’s zo groot afgedrukt te zien hoor.

foto5

En ook was ik te vinden in Veronica Magazine.

foto6

Aan de slag voor Valentijnsdag. Ik denk dat dit toch wel een van de leukere dagen in het jaar is om voor te koken. Lekker losgaan met decoratie en de hartjesvormen.

foto7

Tip van de eeuw en ik doe het al jaren: leeggeschraapte vanille-stokjes in een pot met kristalsuiker zetten en op deze manier je eigen vanillesuiker maken. Hoef je nooit meer van die zakjes te kopen in de supermarkt.

foto8

Workie workie. Ik moest aan de slag voor een nieuwe MAGGI campagne. Grootste uitdaging van afgelopen week: stamppot én stoofvlees samen op de foto zetten. Ik vind dat de twee moeilijkste gerechten om te fotograferen, poeh. Maar het is gelukt. Resultaat zien jullie binnenkort.

foto9

Ik bestelde nieuwe foto-ondergrondjes voor OMF. Zoals je ziet is het vinyl en niet echt hout. Zolang je op de juiste manier fotografeert zie je daar niets van op de foto. En dit bergt een stuk makkelijker op natuurlijk.

foto10

Eeeeen nog een keer aan de slag voor Valentijnsdag. Volgende week komen de drie recepten die ik heb gemaakt online.

foto11

Ik heb dit jaar een hele fijne samenwerking met BBQuality. Ik wil namelijk meer met barbecuen gaan doen (ook op de site) en jullie laten zien dat je niet alleen maar worstjes en hamburgers kunt grillen maar dat je er meer mee kunt. Ook buiten de zomer om. Het eerste stuk vlees (4,5kg OMG!) werd geleverd: Boston Butt.

foto12

Echt goed barbecuen doe je niet met de kooltjes van de supermarkt dus ik bestelde 10kg kokosbriketten en rookhout (kersen) voor ons eerste project.

foto13

Ook nieuw: dit statief van Manfrotto! YEEESSS. Nu kan ik voor mijn YouTube-video’s de hele bereidingswijze van bovenaf filmen. Veel makkelijker en duidelijker denk ik.

foto14

Vrijdag reed ik naar Amsterdam, hier nam ik namelijk een video op met en bij Monique (van Culy). Ik start met een nieuwe YouTube-‘serie’: Het favoriete recept van… waarin ik bij bloggers en/of YouTubers thuis langsga om samen hun favoriete recept klaar te maken. Dit was die van Monique. Héérlijk. Resultaat zien jullie binnenkort.

foto16

Tijd voor wat lente in huis. Ik zag overal de tulpen voorbij komen en kreeg toch de kriebels om ze zelf ook te kopen. 50 tulpen voor € 7,50 kon ik niet weerstaan. Het ziet er direct zo gezellig uit in huis!

foto15

Wat een verrassing, we werden gewoon verblijf met een (zeer) uitgebreid Nutella ontbijt gisteren. Op zondag ja! Compleet met gepersonaliseerde Nutellapot, een fles prosecco en heerlijke broodjes. Deze maand vind je op iedere Nutella-pot een naam of bijnaam. Hoe leuk is dat om cadeau te doen.

foto17

En dit was ons eerste barbecueproject van dit jaar: pulled pork maken. Ik maak pulled pork normaliter in de slowcooker of in de oven maar op de barbecue had ik het nog niet geprobeerd. Het resultaat jongens, omg… het water loopt me alweer in de mond. Ik vertel je binnenkort in een uitgebreide how-to hoe je dit zelf ook kunt maken.

Dat was ‘em weer! Achteraf was het toch een hele productieve week ondanks dat ik dit van tevoren niet had verwacht. Gelukkig maar.

Deze week oogt nog vrij rustig maar ik ben van plan om veel te doen. Morgenochtend hebben Tim en ik samen een afspraak en donderdag ga ik naar Den Haag. Verder heb ik veel video’s om te bewerken en op te nemen en moet er langzaamaan alweer nagedacht worden over Pasen dat dit jaar vroeg valt. Ook staat er wellicht weer een mooie perstrip op de planning op zeer korte termijn, dus beter begin ik vast met verder vooruitwerken. Genoeg te doen!

Fijne (werk)week! x

Join the Conversation

 1. Laura - Dagelijkse hap says:

  Die koekjes voor Valentijnsdag zijn echt super schattig! :D

 2. Wat een leuke ondergrondjes! Ik ben benieuwd naar het recept van Monique, want het ziet er heel lekker uit!

 3. Joyce says:

  Mmmm je pulled pork ziet er heerlijk uit zeg!! Wij BBQ-en ook het hele jaar door echt zo lekker.

 4. Corinne says:

  Leuk idee om bij Youtubers en bloggers langs te gaan voor hun recepten Ben blij dat de injectie meegevallen is, hopelijk werkt het ook!

 5. Lianne says:

  Wat een leuke nieuwe serie om lievelingsrecepten te ontdekken! Leuke actie van nutella! Hoop dat ze mijn naam ook hebben :)

 6. Kelly says:

  Wat een heerlijke productieve week! Geniet van deze werkweek :)

 7. Margot says:

  Ik ben benieuwd naar je nieuwe serie, het klinkt leuk! En mag ik vragen waar je die achtergrondjes besteld hebt?

  1. Sabine Author says:

   Zeker, ze komen bij http://www.fotoachtergronden.nl vandaan.

   1. Margot says:

    Super, dankjewel!

 8. mirjam says:

  Ja ik ben ook wel benieuwd naar dat BBQ vlees en pulled pork. Ik wilde dit altijd nog eens maken. Dus ja graag een uitleg :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close