Een dag in corona-tijd: gezinsleven & werk combineren

“Ik weet niet hoe jij het doet hoor, werken en beide kindjes thuis hebben en er dan ook nog voor zorgen dat het huis aan kant is.” – “Zou je voor één keer weer eens een dag willen vloggen, want ik ben zó benieuwd hoe jouw ‘corona-dagen’ er nu uitzien!”. Zomaar twee opmerkingen die ik de afgelopen dagen vond in mijn berichtenbox op Instagram. Ik denk dat het iets is wat ons allemaal bezig houdt: hoe vult een ander zijn dag in? Doe ik het wel goed genoeg, doe ik überhaupt wel genoeg op een dag? Het zijn dingen die ik me ook wel eens afvraag hoor. Als ik zie hoe andere mama’s urenlang knutselen met hun kindjes en de televisie geen moment aanhebben denk ik bij mezelf: jee, er is wel wat ruimte voor verbetering bij ons. Het is een gedachte die ik snel weer weg wuif want ik zou me helemaal niet druk moeten maken om hoe het eraan toe gaat in andere gezinnen. En toch merk ik dat ik het prettig vind om bij andere ouders de herkenning te zien, om te zien hoe zij proberen alle ballen hoog te houden in deze gekke tijd. En daarom leek het me leuk om voor een keer één dag in onze corona-tijd bij te houden, om te beschrijven wat ik exact doe op een dag vanaf het moment dat de wekker gaat tot we weer gaan slapen. Dus hierbij een dag in corona-tijd: hoe combineer ik mijn werk met het gezinsleven?

samen in bed

07.00u – De wekker gaat! Tim gaat vandaag voor het eerst sinds een maand weer naar kantoor. Thuiswerken is toch niet heel ideaal vindt zijn baas en dat kunnen we denk ik allemaal beamen op dit moment. Zodra Tim de deur van de slaapkamer opendoet hoor ik ook beide kindjes. Tim plukt Vic uit bed en installeert hem met iPad bij mij in bed, Vic mag iedere ochtend een filmpje kijken. Ik hijs mezelf in badjas en ga Cody omkleden en de fles geven. Daarna ploffen we nog heel even met z’n drieën terug in bed.

07.45u – Tim vertrekt naar kantoor en ik ga uit bed. Aangezien Cody en Vic nog lekker liggen leeg ik vast de luieremmer bij Cody, verzamel ik de was en zet ik ook vast een wasje aan voordat ik me ga aankleden en klaarmaken voor de dag. Eenmaal klaar kleed ik Vic om en gaan we met zijn drieën naar beneden. Ik zet Cody vast in de Stokke Tripp Trapp (die stoel is nog altijd heilig bij ons) en maak het ontbijt klaar. Tussendoor haal ik vast vlees uit voor het avondeten en een groentehapje voor Cody voor later.

speeltuinsafari

09.00u – Na het ontbijt wil Vic naar buiten en ik besluit een speeltuinsafari te doen. Onze buurt is onderverdeeld in hofjes en vrijwel ieder hofje heeft een eigen speeltuintje. Dat zijn er dus héél veel in totaal. Vic mag de route bepalen en uiteindelijk lopen we langs 5 verschillende speeltuinen waar natuurlijk even gespeeld moet worden en zijn we 1,5 uur onderweg. Cody slaapt het grootste deel van de tijd lekker in de kinderwagen.

10.30u – Nadat ik de zandbak uit Vic zijn schoenen heb geklopt is het tijd voor fruit. Vic krijgt een mix van druiven, sinaasappel en kiwi en ik prik een paar hapjes mee. Voor Cody prak ik een banaantje en die geef ik hem.

Ondertussen is de wasmachine ook klaar. Vic gaat spelen en Cody leg ik onder de babygym zodat hij ook kan spelen. Geeft mij mooi wat tijd om de was op te hangen.

Vic is boos omdat we niet direct weer naar buiten gaan maar uiteindelijk zet hij zich er met een hoop gemopper overheen. Ondertussen bereid ik vast de vulling voor de filodeegtaart die we vanavond gaan eten. Ik maak een mix van gekruid gehakt en een grote berg groenten en bak deze in de koekenpan gaar. Met de deksel op de pan kan de vulling voldoende afkoelen zodat ik vanmiddag als ik thuis kom na het werk de taart snel kan afmaken en in de oven kan schuiven.

11.50u – Cody komt vroeg voor de fles omdat hij vanochtend geen zin had om te drinken en de helft liet staan. Ook nu is het weer een gevecht en gaat de fles er maar voor de helft in. Cody vindt melk drinken niets aan. Soms gaat het goed, maar vaak houdt hij het al snel voor gezien. Hij vindt eten gewoon veel leuker, kind van zijn moeder.

12.15u – Tim komt thuis van werk en met zijn allen lunchen we aan tafel. Ik help nog even met de spullen opruimen en stap daarna op de fiets. Momduty zit er voor nu even op, ik ga werken! Tegelijkertijd hoop ik dat Vic zich vanmiddag rustig houdt zodat Tim ook een relaxte middag heeft. Vaak zit het wel goed in de middag aangezien de televisie aan mag na de lunch.

babyhapjes printable

13.00 – 16.30u De uren die ik op kantoor heb besteed ik nuttig. Ik leg de laatste hand aan de babyhapjes printable, maak de cheesecake af waar ik gisteren aan was begonnen en zet deze ook op de foto. Verder ruim ik mijn kantoor een beetje op, beantwoord alle vragen die zijn binnengekomen via mail en de verschillende social mediakanalen en pak de shopbestellingen in zodat ik deze op de terugweg naar huis in de brievenbus kan gooien.

17.00u – Ik ben weer thuis en duik eigenlijk direct de keuken weer in om het avondeten klaar te maken. Is gelukkig niet zo heel veel werk meer en wachten hoeven we alleen nog op de oven dus om kwart voor zes zitten we aan tafel. Het moment van thuiskomen na werk is altijd de start van ons spitsuur zoals we het noemen.

Senna heeft de hele dag al last van haar buik dus die laat ik gauw uit na het eten terwijl Tim de tafel afruimt en de vaatwasser inruimt. Ben echt heel blij dat die man van mij zijn hand niet omdraait om dingen in huis en met de kinderen te doen. De taken zijn echt 50-50 verdeelt op dit moment en daardoor krijgen we alles gewoon voor elkaar zonder al te veel stress.

18.30u – Naar boven met de kindjes. Ik ga met Vic in bad, hij vindt het altijd heel leuk als er iemand met hem mee in bad of onder de douche gaat, terwijl Tim Cody omkleedt en de fles geeft. Tim plukt Vic uit bad, droogt hem af en hijst hem in pyjama terwijl ik naar de wc ren. De medicijnen tegen mijn MCAS werken niet zo goed als ze normaal doen dus ik heb momenteel vrijwel iedere dag buikpijn, zo vervelend. Ik ren nog even terug naar boven en geef Vic een kus en knuffel voordat we hem toestoppen.

19.00u – Rust in huis, wat een heerlijk moment is dat toch altijd. Tim en ik drinken een kop koffie samen en dan gaat Tim naar zijn mancave om hobby’en terwijl ik de Nintendo Switch aan zet. Ik heb net de game Animal Crossing gekocht en ben er direct verslaafd aan, haha. Nu de sportscholen dicht zijn, hebben we iedere avond tijd voor onszelf en dat is heel fijn om ons hoofd leeg te maken. Ik vind het zorgen voor de kindjes en werken tegelijkertijd best aanpoten dus die vrije avonden zijn heilig.

21.45 – Tijd om af te sluiten. Ik maak beneden de poedertoren voor de laatste avondfles en eerste ochtendfles klaar voor Cody, ga mijn tandenpoetsen en dan lekker naar bed. In bed lees ik nog in mijn boek De Zeven Zussen. Ik heb me voorgenomen om in bed niet meer op mijn telefoon te kijken maar te lezen en dit hou ik nu al een paar dagen vol. Om half elf heb ik er genoeg van en ga ik slapen.

Het was een fijne dag maar niet iedere dag verloopt zo soepel als deze. Het is altijd afwachten welke pet de kindjes ophebben en of ze meewerken en goed te behappen zijn. Ook zij hebben wel eens hun dag niet en dat is merkbaar in het verloop van de hele dag. Net als bij ons trouwens. Het zonnetje doet altijd veel goeds en het mooie lenteweer zorgt ervoor dat we veel buiten zijn, maar ook ik stap wel eens met het verkeerde been uit bed wat er soms voor zorgt dat er de hele dag een donderwolk boven mijn hoofd hangt.

Wel merk ik dat we na ruim een maand zo leven de gewenning een beetje begint te komen. Waar ik de eerste week rond liep als een kip zonder kop en geen flauw idee had hoe we alles voor elkaar moesten boksen, zitten we nu in een ritme/routine die voor ons prima werkt. En dat is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close