De week van OMF #44

Jongens, het is alweer november… klinkt het heel ouderwets wanneer ik zeg dat ik de tijd belachelijk snel vind gaan? Iedere week lijkt sneller voorbij te gaan, het is gewoon bizar! Vorige week hebben jullie in verband met mijn persreis naar Gambia het even zonder De week van OMF moeten stellen, maar vandaag is ‘ie er weer gewoon. In verband met een belachelijk drukke week heb ik niet zo heel erg veel foto’s gemaakt, maar hopelijk krijgen jullie wel een goede indruk van mijn afgelopen week!

Maandag

Vorige week maandag was ik nog een volledige dag in Gambia, dus daar deel ik nog wat foto’s van. Jullie houden nog een aantal artikelen uit Gambia tegoed!

foto1

De laatste twee nachten van de perstrip verbleven we in het Djeliba Hotel. Een prima hotel op zich, de airconditioning werkte bij mij in ieder geval en omdat mijn kamer direct naast de receptie was, had ik supersnelle wifi. Heel fijn!

foto2

Lunch with a view <3 Het is heel bijzonder hoe Gambia verschilt per regio. Waar je je de ene keer op woest terrein bevind, waan je je de andere keer ineens in een groene oase van rust.

foto3

Het weer was in ieder geval super goed! Gemiddeld lag de temperatuur dagelijks zo tussen de 35 en 40 graden en dus hoefde ik me ’s ochtends alleen druk te maken over welke korte broek (!) en welk hempje ik aandeed. Ik heb me vooral heel veel ingesmeerd en met resultaat: geen verbrande plekken maar wel lekker bruine benen. Geen straf hoor, zo aan het einde van oktober.

foto4

Eén van mijn favoriete foto’s die ik maakte tijdens de trip, de mensen gaan allemaal zo kleurrijk verkleed in Gambia, prachtig om te zien.

’s Avonds om 23.50 uur vertrok ons vliegtuig van Banjul naar Schiphol. Alhoewel, uiteindelijk hingen we pas tegen 01.00 uur in de lucht in verband met vertraging. Ik heb een hekel aan nachtvluchten.. Als ik bij het raam zit kan ik op zich nog wel een beetje slapen, maar omdat ik in het midden zat deed ik geen oog dicht. Het was uiteindelijk een vlucht van zes uur en al bij al moet ik mazzel hebben als ik in totaal een uurtje heb geslapen. In etappes weliswaar, langer dan 20 minuten mijn ogen dicht houden lukte niet. Meh!

Dinsdag

Om half 8 landde ons vliegtuig op Schiphol en ondanks het niet slapen viel de brakheid ’s ochtends nog mee. Samen met reismaatje Gerben die toevallig ook uit Apeldoorn kwam reisde ik per trein weer naar huis. Om 13.00 uur moest ik in het ziekenhuis zijn, wederom bij de orthopeed. Ik ben vergeten een foto te maken maar ik zal het verhaal toch even uitleggen. In juni van dit jaar ben ik voor de tweede keer geopereerd aan mijn knie en toen hebben ze nagenoeg mijn meniscus weggehaald. Qua herstel gaat het allemaal heel goed nu, ik kan vrijwel alles weer behalve hardlopen en ik heb verder ook geen pijn meer. Echter schiet nu mijn knie steeds op slot en hoewel ik hem daar zelf uit kan halen (ik bespaar jullie de details), is dat natuurlijk niet de bedoeling. 15 november moet ik een MRI laten maken en 21 november krijg ik daar de uitslag weer van. De orthopeed stond voor een raadsel, misschien is het de kruisband, zit er vuil in de knie of is het toch dat restje meniscus wat nog voor problemen zorgt, maar dat moeten we dus even afwachten!

foto5

Inmiddels was het 14.00 uur en was ik zo’n 33 uur op de been (de mini powernaps in het vliegtuig daargelaten) dus ik ging even een paar uur in bed liggen, even bijtanken. Ik sliep tot Tim thuis kwam om 17.15 uur.

foto6

Na het eten ging ik nog heel even aan het werk. Mét een glaasje versgeperste jus d’orange, jumm!

’s Avonds ging ik op de tijd naar bed, de moeheid was er nog niet helemaal uit.

Woensdag

foto7

Ik sliep woensdag een klein beetje uit en daarna ging ik aan het werk. Ik maakte mijn Keynote presentatie voor Unilever waar ik afgelopen vrijdag een lezing gaf. Ook schreef ik artikelen, werkte ik mijn mail bij etc.

Om 14.00 uur reed ik naar Deventer voor een avonddienst in het hotel.

Donderdag

foto8Rise and shine! Donderdag was het tijd om op een normaal tijdstip op te staan, ik moest namelijk boodschappen doen. De koelkast was niet bepaald vol te noemen nadat de Mr. een week alleen thuis was.

De rest van de dag maakte ik geen foto’s, sorry! Het enige wat ik deed was artikelen schrijven en foto’s bewerken.

Vrijdag

foto9Vrijdagochtend zat ik om 09.00 uur in de trein. Op naar Rotterdam om een presentatie te geven bij Unilever! Ik vertelde daar over mijn blog en hoe bedrijven kunnen samenwerken met bloggers. De lezing was bedoelt voor de 110 stagiairs van Unilever Europa en aangezien zo’n 50% internationaal was, moest de lezing in het Engels. Ook wel eens leuk! In de trein nam ik mijn presentatie nog even door.

Uiteindelijk was ik om 14.00 uur weer thuis.

foto11

Ok, dit heeft even uitleg nodig. Wanneer je regelmatig blogs leest ben je vast op de hoogte van de kleurenboeken-voor-volwassenen-hype? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het maar stom vond, welke volwassene gaat nu in vredesnaam kleurplaten zitten te kleuren. Maar de laatste weken is mijn mening hierover een beetje bijgeschaaft en wel om het volgende. Ik kan niet niets doen, ik kan niet zomaar een uurtje op de bank zitten en niets doen. En dit niet niets kunnen doen resulteert al gauw in ‘nah, dan ga ik maar aan het werk’. Met als gevolg dat ik eigenlijk altijd aan het werk ben. Op zich niet erg, maar mijn hoofd raakt op een gegeven moment gewoon vol en daarom moest ik van mezelf iets vinden wat ik kon doen zónder erbij na te hoeven denken. Dus geen computergame, boek lezen of whatever, gewoon verstand op nul en rust nemen. En dus kocht ik vrijdagmiddag kleurpotloden en het Mandala Kleurboek in de hoop dat ik daar wat rustiger van zou worden.

foto13

En het werkte! Ik hoefde me een paar uur lang alleen maar druk te maken over welk vakje welke kleur zou moeten krijgen en dat was best eens fijn. Deze rust-therapie werkt prima voor mij ;)

foto12

Tim had een uitje van zijn werk vrijdagavond en dus was ik alleen thuis. Zelf maar gezellig maken dan! Ik ben nog steeds dol op onze kast <3

foto14

Het is weer herfst en Dino wordt dan altijd een beetje knuffelig. Gek, want in de zomer moet ‘ie niets van je weten. Geeft niet hoor, ik vind het wel gezellig.

Uiteindelijk ging ik ’s avonds met knallende hoofdpijn op tijd naar bed, beetje jammer weer.

Zaterdag

Zaterdagochtend sliep ik uit (ik lag de halve nacht wakker in verband met de hoofdpijn) terwijl Tim ging CrossFitten. Daarna fietsten we naar de markt waar we vooral kilo’s fruit meenamen voor verse fruitsapjes, jam!

foto15Voor het eerst in een aantal maanden had ik een volledig weekend vrij en daar namen we het van. Lekker in de joggingbroek van de Mr. op de bank ’s middags.

foto10
Van Calvé kreeg ik deze belachelijk grote pot pindakaas (EEN KILO!) thuisgestuurd. Voor echte pindakaasliefhebbers: deze week ligt ‘ie in de meeste winkels van Albert Heijn in de schappen.

’s Middags liepen we een eind met Senna en ’s avonds keken we gezellig samen films op de bank.

Zondag

foto16Na lekker uitgeslapen te hebben gingen we als een wiedeweerga door het huis heen. Alles opgeruimd en schoongemaakt! Niets is fijner dan een schoon huis.

foto17En sinds lange tijd kroop ik weer eens achter de computer en wel met de Sims 4! Ik was al een tijdje nieuwsgierig, ik speelde deze game al toen Sims 1 uit kwam, en dus bracht ik een paar uurtjes boven door. Ik ben blij verrast moet ik zeggen en ik vind de Sims 4 leuker dan zijn voorganger de Sims 3. Het is meer menselijk, ziet er gelikter uit, werkt soepeler, meer interactie.. Ik ben fan!

’s Middags kroop ik op de bank met de MacBook, draaide ik wat wasjes en maakte ik een to-dolijst voor aankomende week.

Aankomende week heb ik vrij weinig op de planning, godzijdank want ik heb mijn tijd hard nodig om artikelen te schrijven en om aan de slag te gaan met de feestdagen. Aankomende donderdag moet ik even naar Amsterdam, maar voor de rest heb ik heerlijk thuis de tijd. Ook het hotel staat aankomende maand op een laag pitje, ik hoef in totaal nog maar zes dagen te werken en 28 november is mijn laatste dag. Gek hoor, mijn laatste dag als werknemer (bij een baas) is ingegaan, volgende maand kan ik gewoon fulltime aan de slag voor mezelf. Ik heb er zoveel zin in! Maar goed, zover zijn we nog niet.

Fijne (werk)week iedereen!

Join the Conversation

 1. Eline says:

  Drukke week heb je gehad!

 2. Nicole says:

  Wat een leuke week en een mooie tekening.

 3. Margot says:

  Wat een leuke kast is dat inderdaad!

 4. laura says:

  Ohh ik wil die pindakaaspot! <3333

 5. Thefoodiary says:

  Wahooo, 1 kilo pindakaas?! Die moet ik kopen haha. Wat gaaf trouwens dat je een presentatie mocht geven! Lijkt me wel spannend hoor maar daar wen je vast ook wel aan ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close