Week van OMF #15-2018

Zo, als er een week is die dit jaar super snel voorbij is gegaan was het afgelopen week wel – mijn hemel. Ik kan ook bijna niet geloven dat het vandaag alweer maandag is! Vorige week was een wat ongewone week. Mijn beide mannen waren een paar dagen ziek thuis en dus wat het echt even puzzelen qua tijd, opvang etc. Ik had zelf vrijwel iedere dag een afspraak en ik kon nergens echt onderuit. Op zulke momenten is het mama zijn combineren met (meer dan) een fulltime baan wel echt heel lastig. Het gebeurde dan ook vrijwel iedere dag dat ik tot ’s avonds laat aan het werk was en eigenlijk heb ik dit weekend ook beide dagen gewerkt. Dat is deels ook te danken aan het cheesecakeboek die ik momenteel aan het maken ben natuurlijk! Mocht je het even gemist hebben, zie hier de aankondiging die ik deed op Instagram. Na de zomer ligt mijn derde boek CHEESECAKE in de winkel, knéttervol met zalige cheesecakerecepten. Tof toch? Het maken van dit boek neemt het grootste deel van mijn werkdagen in beslag nu, maar stiekem vind ik dat helemaal niet erg. Hopelijk jullie ook niet! Goed, over naar Week van OMF.

Maandag

foto5 2

De week begon maandag met een bezoekje aan de CuliPerslunch, hét jaarlijkse evenement waar de hele culinaire pers op af komt. Als je wat foodies volgt op Instagram heb je vast al veel voorbij zien komen. Ik maakte kennis met een aantal hele toffe nieuwe merken, bekeek de nieuwste releases op kookboekgebied en kletste bij met een hoop bekenden.

foto4 2

Waldo Patisserie stond er met fantastische brownies, blondies en andere lekkernijen. Sinds afgelopen zaterdag hebben ze een winkel geopend in Amsterdam en ook kun je de brownies allemaal bestellen via deze site. Aanrader hoor!

foto8 2

De goodiebag was zoals altijd weer gigantisch, knettervol met mooie producten. Ik heb het gros weggegeven, mijn kasten puilen al uit.

foto7 2

’s Avonds op de bank met de nieuwste aflevering van The Walking Dead en de Oreobrownie van Waldo. Vanaf vandaag ga ik weer keihard Weight Watchen.

Dinsdag

Ik maakte dinsdag belachelijk weinig foto’s terwijl het wel een leuke dag was. Ik moest namelijk in Hilversum zijn voor een workshop bij RTL. Het was onwijs nuttig maar vergat compleet om een foto te maken. Sorry! Vic was ondertussen knetterberoerd thuis bij Tim die zich gelukkig al weer iets beter voelde. Wat een ellende hoor, beide mannen ziek thuis. Foei.

foto1 2

Ondertussen kreeg ik wel een appje van Tim dat hij Luc de Leeuw en Bob de Bulldozer (Vics favoriete speelgoed) had gevonden. We waren ze al even kwijt maar die waren dus een stukje gaan zwemmen. Shit. Ik moest er wel onwijs hard om lachen maar zonde is het wel.

Woensdag

foto3 2

Tijdens Vic zijn ochtendslaap dook ik de keuken in om de allereerste cheesecake voor CHEESECAKE te maken. Blijft spannend hoor. Zelfs na twee eigen boeken en een aantal in opdracht vind ik het eerste recept en de eerste foto altijd een dingetje.

foto15 2

Voor het maken van het boek had ik een aantal dingen nodig en die bestelde ik online. Dit zijn de eerste springvormen van Le Creuset die ik gebruik en wow, waarom heb ik dat niet eerder gedaan? Zoveel beter, zoveel fijner dan goedkope springvormen!

foto14 2

Ondanks de drukte heb ik genoten van de mooie dagen afgelopen week en zodra het kon was ik buiten. In de tuin aan het werk of lekker een stuk lopen met Vic en Senna.

foto13 2

Lunchies! Salade met o.a. gerookte zalm. Ik blijf een saladefan, zo fijn voor de lunch.

foto12 2

Ik zei toch: zodra het kon was ik buiten. Helaas hebben we in de tuin nauwelijks internet maar dat wordt aankomende woensdag gefixt als het goed is. Ik wil wel echt graag buiten kunnen werken hoor.

foto11 2

Aan het einde van de middag reed ik naar Annemie, samen met haar ging ik naar de Euromast in Rotterdam – we waren uitgenodigd voor een proeverij van hun nieuwe lentekaart. Ik was nog nooit op de Euromast geweest maar wat was het tof! En wat een leuk/mooi restaurant.

foto10 2

Kijk hoe fantastisch zo ’s avonds, waauw.

foto9 2

Op de Euromast zijn ook twee suites die je kunt boeken, en dan heb je dus het uitzicht zoals hierboven. Er wordt een tafel voor twee gedekt in de kamer en de volgende ochtend krijg je ontbijt op bed. Ge-wel-dig toch. Tim: mocht je ooit nog een leuke verrassing willen regelen, dit is wel een idee? ;)

Uiteindelijk lag ik woensdagavond om half 1 in bed, lange dag!

Donderdag

foto17 2

Vic moest donderdag gewoon om 08.00u bij de gastouder zijn en na een korte nacht was ik dus al vroeg aan het werk. Ik begon met het schieten van een aantal foto’s voor CHEESECAKE. Looooove kokos!

foto16 2

Ook moest er weer het nodige gefilmd worden voor een campagne. Campagnevideo’s slokken altijd het grootste deel van de dag op, zoveel dingen om rekening mee te houden.

foto22 2

Maar ik maakte wél hele lekkere dingen. Al deze recepten komen binnenkort op OMF.

foto21 2

Bij H&M had ik eerder deze week een bestelling gedaan voor Vic, zijn kleding werd namelijk allemaal te klein. Ze hadden zo’n leuke collectie en het was allemaal ook niet eens zo duur. Wel vind ik het super irritant dat maten zo verschillen per winkel. Waar 86 bij Primark aan de kleine kant is, is het bij H&M echt gróót.

foto2 2

Kind aan je broek tijdens het fotograferen vraagt om een foto. Knappie <3

Vrijdag

foto20 2

Vrijdagochtend stond ik de hele dag in de keuken, aan het begin van de middag bracht ik cheesecake naar de collega’s van Tim. Ik moet toch wat met al die cheesecakes, haha.

foto19 2

Ook hopte ik even langs HANOS voor taartdozen, die zijn nu wel nodig namelijk.

foto18 2

Vervolgens werd er ’s middags ook weer gebakken. Race tegen de klok, deze cheesecake was nét klaar toen ik de deur uit moest om Vic weer op te halen.

Zaterdag

foto23 2

Never not baking.

foto24 2

Foto setje gebouwd voor een cheesecake die hierna op de foto ging. Love dit!

foto25 2

Ondertussen kwam het nieuwe boek van BBQ-koning Jord binnen. Wat een parel is het weer geworden, ik vind zijn Smokey Goodness boeken altijd zó stoer. Wel vind ik dit derde deel iets minder toegankelijk, er worden vrij bijzondere ingrediënten en bereidingswijzen gebruikt die voor de doorsnee persoon niet echt geschikt zijn. Dit is er dus meer een voor de échte barbecuefanaat die wil experimenteren.

foto6 2

Met Vic en schoonzusje Lotte ging ik ’s middags even naar de kinderboerderij.

foto26 2

Waar Vic voornamelijk de grootste lol had op de schommel. Die vindt hij leuker dan de dieren, haha.

foto27 2

Aan het eind van de middag reed ik met mijn mannen naar Arnhem. We waren uitgenodigd om te komen eten bij Jamie’s Pizzeria en gingen voor die tijd nog wat winkels in.

foto30 1

Jamie’s Pizzeria was een typisch Jamie Oliver restaurant, herkenbare stijl en industriële inrichting – ik hou er wel van!

foto29 2

Ook is het zeer toegankelijk voor kinderen, Vic kon gewoon in een Stokke Tripp Trapp gaan zitten – pluspunten! Niets was veilig op tafel alleen.

Zondag

foto28 2

Gisteren maakte ik weinig foto’s maar het was wel een hele productieve dag. Ik stond veel in de keuken (fotografeerde twee cheesecakes en maakte er één), we maakten het huis schoon en de rest van de middag was ik met mijn laptop aan het werk. Vic had tussendoor ook de nodige aandacht nodig zoals je ziet, haha.

Wat een leuke, fijne week was het! Veel dingen buiten de deur maar dat is ook wel eens leuk. Aankomende week is het een stuk rustiger, voornamelijk qua afspraken dan. Dat heb ik bewust zo ingepland omdat de deadline voor CHEESECAKE heel scherp is en ik dus veel in de keuken moet staan. Er staan wat deadlines op de planning voor OMF, Viv viert haar verjaardag en verder hoop ik van het mooie weer te kunnen genieten.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Yvonne says:

  Zoveel zin in cheesecake na het lezen van dit weekoverzicht!
  Ik vraag me af wat het grootste verschil is in gebruik tussen een springvorm van le crueset en een goedkopere springvorm?

  1. Sabine Author says:

   Nou, daar ben ik nu ook pas achter gekomen haha. Sowieso is hij in gewicht een stuk zwaarder en is het materiaal degelijker waardoor de vorm niet vervormt. Daar heb ik bij goedkopere vormen uiteindelijk last van. Daarnaast is het makkelijker om de rand te verwijderen omdat de klem soepeler is en voorzien is van een siliconen greep. Tot slot, en da’s voor nu de laatste pré die ik heb ondervonden, is een springvorm van Le Creuset voorzien van anti-aanbaklaag. Nu bekleed ik de springvormen voor alle cheesecakes volledig met bakpapier, maar ik merk zelfs dat dat makkelijker te verwijderen is.

 2. Susan says:

  Ik zie op een foto guacamole kruiden, wat ideaal! Zijn die al te koop?

  1. Sabine Author says:

   Jazeker, bij Albert Heijn en Jumbo kun je ze vinden. Ze zijn van Euroma. Ik deel er binnenkort vier lekkere receptjes mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close