Viv’s Eetoverzicht week #11-2020

Vorige week heb je van mij geen eetoverzicht gezien omdat ik dat weekend in Londen zat (heuj!), en me daar ongelofelijk vol heb gestopt met veel lekker eten. Niet te doen dat Londen, op iedere hoek van de straat zit wel een leuke toko met een lekker, onderscheidend foodconcept. Ik schrijf daarom binnenkort een ‘Foodie in Londen’ en dat zal niet alleen vol foto’s staan met wat ik er allemaal heb gegeten, maar ook met tips van plekken die ik gezien heb maar waar ik niet heb kunnen eten. Omdat ik simpelweg nog te vol zat. Man, wat is het daar een foodwalhalla. Dus mocht je Londen ergens ver na het Coronavirusverhaal op de planning hebben staan, neem dat artikel dan vooral even goed door.

Goed, over tot afgelopen week. Een eetweek die pas op maandag begon en waarin ik eigenlijk maar vier keer gekookt heb. We zijn afgelopen vrijdag namelijk uit eten geweest, en 1 keer vond ik het een prima plan om het eten van de avond ervoor op te maken in plaats van opnieuw te koken. Ik maakte veel gerechten zoals die we graag eten, met op dinsdag een nieuweling.

Eetoverzicht Vivian week11 1

Maandag

Ik zou eigenlijk voor twee vriendinnen koken maandag maar dat ging niet door. Ik maakte dus voor mezelf een simpelere variant van wat ik bedacht had; een buddha bowl. Op basis van zilvervliesrijst, met broccoli, pompoen, champignons, radijsjes, walnoten en een misodressing.

Eetoverzicht Vivian week11 2

Dinsdag

Een type gerecht dat ons goed past. Een mix van groenten op verschillende manieren klaargemaakt, met een kaas en dressing. Dit is zoete aardappel uit de oven, kort gekookte en daarna gebakken bloemkoolroosjes, gebakken halloumi, olijven, knoflook, ui en een yoghurtdressing.

Eetoverzicht Vivian week11 3

Woensdag & Donderdag

Ik heb in onze keuken verschillende grote weckpotten staan die o.a. gevuld zijn met pasta, bulgur, risottorijst, zilvervliesrijst en couscous. Zo heb ik dat dus altijd in huis en dan haal ik wat verse ingrediënten zodat ik er iets mee kan maken. Zo maakte ik deze keer couscous met veel geraspte courgette er doorheen, feta, zongedroogde tomaatjes en walnoten. Op smaak gebracht met wat citroenrasp en -sap, peper en zout. Lekker licht, snel en makkelijk vooraf aan een training.

Eetoverzicht Vivian week11 4

Eetoverzicht Vivian week11 5

Eetoverzicht Vivian week11 6

Eetoverzicht Vivian week11 7

Eetoverzicht Vivian week11 8

Vrijdag

Bovenstaande vijf foto’s zijn van een high wine bij No.11 in Deventer. Een lunchroom die ook op vrijdagavond geopend is en dan hele lekkere gerechten serveert. Fingerlicking Friday noemen ze het ook wel. Bij de high wine kregen we vijf verschillende kleine gerechtjes en ook al was ik met de meeste wel bekend, iedere keer is het weer lekker. Ik at een carpaccio, tonijntartaar, dragon roll, een mini hamburger en last but not least; overheerlijke cheesecake.

Eetoverzicht Vivian week11 9 Eetoverzicht Vivian week11 10

Zaterdag

Doordat al onze activiteiten gecanceld zijn, heb ik gisteren een lekker rustig dagje gehad en hier en daar wat gekookt. Ik maakte gevulde portobello’s en een pompoensalade. Aan het licht kun je zien dat ik in etappes at ;-)

Voor vandaag heb ik al een gerecht bedacht en voor de rest van de week moet ik de planning nog even rondmaken.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Rachel Kromdijk says:

    Dit ziet er ook weer allemaal overheerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close