Sab’s Eetoverzicht week #11-2020

Hoewel het nieuws afgelopen week voornamelijk over Corona ging, was het natuurlijk ook de Nationale Week Zonder Vlees. Zoals ik vorige week al aangaf deden wij hier niet aan mij dit jaar. Vooral om de simpele reden dat onze vriezer vol ligt met mooie stukken vlees en ik dit gewoon wilde gebruiken. In de praktijk viel onze vleesinname achteraf nog best wel mee. We aten twee keer vegetarisch en een keertje vis. Sowieso is dat voor mij wel de norm tegenwoordig: minimaal een maar het liefst twee keer per week vegetarisch. Ik maakte direct van de gelegenheid gebruik om mijn multicooker te testen en maakte er risotto in klaar en ik nam wat eten van kantoor mee naar huis dat ik maakte voor een shoot. Een gevarieerde eetweek was het, lekker!

zondag 2

Zondag

Snackdineeeer! Tim had hier de hele week al zin in en we hadden nog behoorlijk wat dingen in huis. Het was wederom slecht weer afgelopen zondag dus zo’n snackdiner is dan ook echt perfect. De tafel stond vol met lekkers en we borrelen rustig een paar uur. Heerlijk.

maandag 2

Maandag

Maandag ging de multicooker aan om risotto te maken. Vond ik best spannend maar het resultaat was echt top en ook nog eens in 12 minuten klaar zonder dat ik er zelf echt iets voor moest doen, hoe fijn! Ik maakte risotto met zeekraal, tuinerwtjes en coquilles. Jum.

dinsdag 2

Dinsdag

Overdag maakte ik op kantoor vast verse pita’s voor het avondeten, er stonden namelijk pita’s met falafel op de planning. Ik maakte een simpel yoghurtsausje erbij en een salade. Echt een makkelijke maaltijd maar zo lekker, helemaal met verse pita’s. Die zijn echt veel beter dan de droge meuk uit de supermarkt.

woensdag 2

Woensdag

Currytime! Het werd een groene curry bomvol groenten, lekker makkelijk. De rijst kookte ik in de multicooker en ook dat ging echt perfect. Zo luchtig, ik weet niet of ik ooit nog wel anders wil haha. Nog even en ik kook alleen maar uit de multicooker omdat het zo makkelijk is. Erbij aten we trouwens flatbread dat ik zelf had gemaakt aan de hand van dit recept.

donderdag 4

Donderdag

Donderdag bereidde ik vast het een en ander voor voor de agendashoot die vrijdag gepland stond en ik zette vast een gerecht op de foto. Dit nam ik mee naar huis voor het avondeten. ’s Avonds kookte ik er pasta bij en tadaaa lekker maaltje. Op het recept moeten jullie dus nog even wachten, deze komt in de Ohmyfoodness Agenda 2021 te staan.

vrijdag 2

Vrijdag

Onze weekendplanning viel compleet in duigen. We zouden vrijdagmiddag vertrekken naar Hof van Saksen maar vanwege alle maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus, ging dit niet door. Logischerwijs had ik voor het hele weekend geen eetplanning gemaakt, maar gelukkig kookte ik overdag veel voor de agendashoot en kon ik het nodige mee naar huis nemen. Het werd wel nog een keertje curry maar ach, ik hou daarvan dus prima. Ik moest alleen de rijst en de curry samen in een pan opwarmen, vandaar dat het er op het bord niet heel aantrekkelijk meer uitziet. Het smaakte gelukkig wel!

zaterdag 2

Zaterdag

Boodschappen doen maar! De gekte in de supermarkt viel me zaterdagochtend alles mee, ik moest alleen wel regelmatig omdenken. Alternatieven bedenken voor producten die ik eigenlijk had mee willen nemen maar er simpelweg niet meer waren. Gelukkig was er nog zat en aten we gruwelijk lekker gisteren. Ik trok côte de boeuf uit de vriezer, maakte aardappelpuree in de instant pot en bakte er paddenstoelen bij, zálig. Let niet op de manier waarop het vlees is gesneden, dat is Tim zijn schuld – haha.

Morgenavond gaan we pannenkoeken eten voor Vic zijn verjaardag. Hij is dinsdag jarig maar in verband met het weekendje weg dat we eigenlijk hadden gepland, was het voor ons makkelijker om op maandag te gaan eten. Aangezien iedereen hier al rekening mee had gehouden laten we het morgen maar gewoon plaatsvinden. Wel bij ons thuis in plaats van in het pannenkoekenhuis wat eigenlijk het idee was. Voor de rest van de week is het een beetje puzzelen. Ik denk dat ik dinsdag ook maar iets ga maken dat Vic erg lekker vindt, al is het altijd maar weer afwachten of hij het op dat moment wil eten – peuters… Donderdag en vrijdag heb ik de hele dag opnames en ben ik wat later thuis dus ook voor die dagen moet ik maar even kijken wat het gaat worden. Ik voorspel een rommelige week, zeker ook omdat boodschappen bestellen niet meer mogelijk was. Ik ben benieuwd naar het eetoverzicht volgende week.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close